Fenix999 12.09.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Musiałbym nowe zdjęcie zrobić . Ale ja oczywiście mam ten szpetny (de gustibus non est disputandum) nawis w salonie . Wkleje go dzisiaj popołudniu lub wieczorem to będziesz miał pełniejszy obraz sytuacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 12.09.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 U mnie wygląda to TAKPółpiętro "leży" na podłodze garażu, ma jakieś 2x2, na wprost schodów wejście do pokoju nad garażem a z boku pralnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 12.09.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Zresztą edzik77 jak chcesz możesz przyjechać obejrzeć nażywca z Małopolski daleko chyba nie masz , zapraszam na naszą ruinę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzik77 12.09.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 DZIĘKI Fenix999 za tak miłe zaproszenie, na pewno skorzystamy! Zygzak! OTO WLASNIE CHODZIŁO!!! Myślałam że coś takiego jest w ogóle niemożliwe w tym projekcie. Te schodki wyglądają na bardzo wygodne, spocznik jest duży. U nas jest tylko garaż jednostanowiskowy więc pomieszczenie nad nim nie za duże, ale chyba jestem skłonna je zmniejszyć, żeby tylko mieć takie schodki jak Ty. Może ja jestem staromodna, ale takie właśnie schody lubię najbardziej. Jestem uwrazliwiona na te tematy, bo słyszałam kilka strasznych historii o spadaniu z nowoczesnych schodów. Będą po nich biegały dzieci, ja będę znosić kosze z praniem do pralni, będą ich używać starsze osoby (w tym my kiedyś...)...itd. itp. O ile u nas to jest ta zmiana w ogóle jeszcze możliwa, mamy już wylane fundamenty... No i my budujemy Rozetę, ale to są projekty bliźniacze, bardzo do siebie podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukablawa 20.09.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Witam Was drodzy budowniczowie hermesów!!!Mam do Was pytanie. Ile wyniosły Was realne koszty budowy hermesa najlepiej nr3.A może ktoś buduje na pomorzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 21.09.2009 03:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 To nie jest takie proste jak sie z pozoru wydaje . To zależy od wielu czynników : - od rodzaju i cen stosowanych materiałów;- od cen robocizny poszczególnych ekip , zapewniam że różnice w skali kraju są baaardzo duże ;- od skali przeróbek ; i tak dalej ..... Ktoś rzuci jakąś cene , a u Ciebie warunki cenowe będą zgoła inne i będziesz rozczarowany/a potem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 21.09.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam! Jesteśmy od tygodnia szczęśliwymi posiadaczami projektu Hermes 3. Udało mi sie przeczytać wszystko od początku. ( przez miesiąc) Odpowiedzieliście na mnóstwo pytań, których bym nie zadał, ale jestem dużo mądrzejszy. Do rozpoczęcia budowy jeszcze trochę czasu ( geodeta z architektem walczą ), dlatego chcemy zadać nieśmiałe pytanie. Czy ktoś w pobliżu Warszawy nie miałby nic przeciwko pokazaniu nam swego Hermesika? Jestem wzrokowcem i do zrobienia sobie projektów instalacji i wstępnego wykończenia bardzo by mi ( nam , mnie i mojej Żonie ) bardzo pomogło. Z góry dziękujemy za przychylność. Pozdrawiamy Wszystkich Hermesowiczów Zapraszam - 40 km trasą na Poznań Ściany pomalowane, brakuje podłóg i jednej łazienki Telefon na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aznet 28.09.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Byliśmy, widzieliśmy, zachwyciliśmy się. Jeszcze raz wielkie dzięki Ninjacorps . Jeśli kiedyś miałem wątpliwości, to rozwiały się wszystkie. Hermes to jest to. Pozdrawiamy wszystkich i zazdrościmy tym którzy juz kończą budowę. My startujemy na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 03.10.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witam po przewie. ja tak na szybko bo zostałam odcięta od neta po przeprowadzce. jeśli chodzi o schody to my mamy spocznik na całej szerokości bez wchodzenia w pokój (tak nam proponowali wykonawcy) przez to schody mamy trochę bardziej strome, ale za to pod schodami bardzo dużo miejsca, no i troszkę musieliśmy strop pod skosem skuć, ale dla bardzo wysokich osób może być problem , my to robiliśmy na własną rękę bez projektu i po wylaniu stropu ale gdyby było to wcześniej przemyślane przez jakiegoś konstruktora to nie było by pewnie tego problemu. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zawita do mnie cywilizacja w postaci neta to wrzucę zdjęcia. pozdrawiam Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 28.10.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Szanowni, Macie może wieści odnośnie ceny podmurówki pod płot klinkierowy? Może jakieś ekipy godne polecenia??? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 29.10.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Szanowni, Macie może wieści odnośnie ceny podmurówki pod płot klinkierowy? Może jakieś ekipy godne polecenia??? Z góry dziękuję Robiła u mnie ekipa taką podmurówkę. Wyceniali to na godziny pracy gdyż nie da się przewidzieć ile pracy trzeba będzie w to włożyć (jaki będzie grunt itp.). W sumie wyszło za 40 mb po dwóch dniach roboty we czterech około 800 zł + koszt betonu. Wykopali na około 70cm, zaszalowali i zalali betonem. Weszło 8 kubików betonu. Pod płot klinkierowy nie robi się podmurówki tylko fundament jeśli chcesz żeby płot był na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 03.11.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam interesuje mnie z żona projekt domu hermes może ktoś wybudował go nie daleko Łodzi chętnie byśmy go zobaczyli w realu,proszę o kontakt na email;[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 04.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 A u mnie takie schody wyszły .... mówicie że niebezpieczne? http://foto3.m.onet.pl/_m/55f47f3b65b094887181ff4c0dcd4b13,10,19,0.jpg .... a to nowy mieszkaniec Hermesa http://foto2.m.onet.pl/_m/a7bf5148717cdd82a26568b7b20a8cfa,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 22.11.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Pytanko. Ile w sumie metrów wyliczyliwam tynkarze ? Bo moi zużycie zaprawy mają wręcz niesamowite . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 25.11.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Pytanko. Ile w sumie metrów wyliczyliwam tynkarze ? Bo moi zużycie zaprawy mają wręcz niesamowite . Niestety nie pamiętam ile było metrów, ale mam jedno spostrzeżenie: Ilość zużytej zaprawy zależy przede wszystkim od grubości nakładanych tynków. A to zależy od tego czy ściany są równe czy nie. Na równej ścianie można nałożyć około 1cm i jest git. A jak ściany są krzywe to nieraz trzeba nakładać nawet 3cm żeby wyprowadzić pion czy równą powierzchnię. Sprawę dodatkowo komplikują kable elektryczne które też trzeba przecież przykryć. Jak się nie pilnowało murarzy to potem wielkie zdziwienie że tyle zaprawy idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 25.11.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 U mnie standardowo kładą 1,5 cm . A i kabli też jest...dużo ! Dodatkowo na niektórych ścianach jest grubiej bo se małża licowanie zazyczyła . Aha jeszcze , tynkowaliści tzw szczyty na poddaszu ? A co do pilnowania , to chyba musiałbym sie zwolnić z pracy i siedzieć tam z nimi cały czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 25.11.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Aha jeszcze , tynkowaliści tzw szczyty na poddaszu ? ( U mnie ściany szczytowe były tynkowane, a na ściany kolankowe klejone były regipsy na placki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldim1 04.12.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam wszystkich.Jestem przed wyborem projektu miał być ORION1ale teraz poważnie zastanawiam się nad HERMESEM 2. Myśle że będzie bardziej funkcjonalny, w związku z tym mam prośbe do budujących z okolic PODKARPACIA a zwłaszcza Krosna czy byłaby możliwość zobaczenia wnętrza domu?Bardzo pilne. I jeszcze jedno co myślicie o tych projektach ORION1 ,HERMES2 ?????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 05.12.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 HERMES był moim ulubieńcem, ze względu na warunki zabudowy (kalenica główna równoległa do frontu działki) wybrałem ROZETĘ z tej samej pracowni,moim zdaniem biuro projektowe http://www.dobredomy.pl ma ładne elewacje, domki dobrze wyglądają z zewnątrz, natomiast http://www.domenaprojekt.pl wnętrza ma bardziej funkcjonalne, rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldim1 07.12.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam W projekcie jest Strop gęstożebrowy , ja jestem za monolitycznym i tu moje pytanie jak wygląda u was zbrojenie dużego pokoju, czy są belki wzmacniające, ile i w których miejscach. Może macie jakieś zdjęcia?Jeśli ktoś buduje,wybudował ten dom w okolicach Krosna Podkarpacie bardzo proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts