Kamila79 02.01.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Ja myślę o akwarium między jadalnią i salonem,może uda się wykorzystać ścianę nośną, z projektu, lub ją poszerzyć, w której będą pochowane kable i cały osprzęt. Akwarium ma być widoczne z salonu i jadalni, ewentualnie niski murek (taka niby wyspa) i wtedy widoczne z wszystkich stron. A po moich osobistych doświadczenniach im akwarium większe tym mniej z nim zachodu, ale żeby odrazu 700 litrów no, no Można też zastanowić się nad akwarium pod schodami, czasem mam taki pzebłysk. Zero kompromisów. Zostawiasz u siebie schody betonowe czy robisz drewniane ? Schody mają być betonowe, niezabudowane od salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 02.01.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Adam 12, tak wogle to się wybieram do Ciebie, ale muszę trochę poczekać jak mi autko się pobrudzi, bo mnie małżonek postraszył, że tym razem autka mi nie umyje, jak pojadę do Ciebie a głupio ta białym jeździć który wygląda jak po rajdzie terenowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 02.01.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Warunki terenowe są ciężkie ale jak zrobią kanalizację będzie lepiej. U mnie fachowcy jak zwykle się spóźniają. Mieli być miedzy świętami,potem dzisaj ale jak zwykle nie przyjechali. Szlak mnie kiedyś z nimi traf. Na szczęście zostało im tylko położyć dachówkę i dokończyć ścianki działowe na piętrze. Ale wątpię żeby zdążyli przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 03.01.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Wyjście będzie z salonu - na środku domu na taras o wymiarach ok. 2,5x5m w pełni zadaszony... Sail masz to może gdzieś rozrysowane ? mozna to zobaczyć ? Ciekawy jestem jak wygląda budynek na stałe połączony z zadaszonym tarsem ... nigg No mam czerwone kreski na oryginalnym projekcie narysowane przez architekta Więc to chyba nie da pełnego poglądu..... W moim awatarze jest nieporadna próba przodu domku - będzie daszek zamiast balkonu, tyle, że daszek będzie trójspadowy(?) a nie taki prosty, więc będzie ładniej. Nad tarasem niestety jedna połać bo kąt nachylenia dość niewielki..... Tak naprawdę to zobaczymy jak będzie jak go postawią Ale taką mamy wizję naszego domku i mamy nadzieję, że spełni oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
investory 06.01.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam,Od dłuższego czasu czytam forum dotyczące Hermesa. Jestem zainteresowany jego budową, jednak z pewnymi zmianami. Szczególnie interesują mnie zmiany wprowadzone przez Kamila79 (prośba o wysłanie rzutów lub rysunków na priv). Kamila79Zamieściłaś zdjęcia realizacji Hermesa z pod Opola. Może prześlesz wiecej info tj. miejscowość, ulica. To moje okolice. Pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kufcio 08.01.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Prosze o kontakt osoby ktore dorobily do tego projektu piwnice.. zastanawiam sie jak rozwiazano schody do piwnicy...Wersja nadwoziowa dwy stanowiskowy graz:)[email protected] GG 2701474 lub PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 09.01.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 kufcio Ja zamierzam budować z piwnicą. Na razie piwnica jest tylko na projekcie. Jeśli coś cię interesuje to pisz co i może uda mi sie odpowiedzieć. Zdjęcia będą, ale na budowę muszę poczekać bo na razie nie mam ekipy i pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 09.01.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Prosze o kontakt osoby ktore dorobily do tego projektu piwnice.. zastanawiam sie jak rozwiazano schody do piwnicy... Wersja nadwoziowa dwy stanowiskowy graz:) Schody do piwnicy zostały poprowadzone z pomieszczenia gospodarczego (tego łączącego garaż z domem). Dwa albo trzy stopnie w pomieszczeniu i zakręt w lewo już pod schodami i w dół. Czyli biegną pod schodami nad poddasze. Jak znajdę chwilę to zrobie skan z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kufcio 09.01.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 DziekiByl bym bardzo wdzieczny za pogladaowy skan... zastanawiam sie czy jest szansa zeby twoj architekt do mojego projektu zrobil to samo? bedzie szybko bo juz wie o co chodzi, zapewne na komputerze ma wszystko. Zaplace tak samo tylko czas... u mnie lokalni zycza sobie ponad 3 miesiacec... Ile metrow ma Twoja piwnica? Bartek podaj numer telefonu do siebie na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 09.01.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Dzieki Byl bym bardzo wdzieczny za pogladaowy skan... Czołem! A my bylibyśmy wdzięczni za zmniejszenie avatarka bo sie forum rozjechało Mówisz i masz: Parter: http://img273.imageshack.us/img273/9940/piwnica3ans4.jpg Piwnica: http://img273.imageshack.us/img273/7246/piwnica2arv7.jpg Przekrój: http://img273.imageshack.us/img273/1853/piwnica1are3.jpg Nie wiem jak prawa autorskie.... zastanawiam sie czy jest szansa zeby twoj architekt do mojego projektu zrobil to samo? bedzie szybko bo juz wie o co chodzi, zapewne na komputerze ma wszystko. Zaplace tak samo tylko czas... u mnie lokalni zycza sobie ponad 3 miesiacec... Ile metrow ma Twoja piwnica? Bartek podaj numer telefonu do siebie na PW. Mój architekt nanosił to ręcznie na projekt. Konstruktor przeliczył podciągi i strop - przy okazji strop nad piwnica i strop nad parterem będą monolityczne Nie wiem ile ma piwnica, ale biorąc pod uwagę obrys tej części budynku (garaż nie podpiwniczony) to pewnie w okilicach 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 10.01.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 KufcioProszę, zmniejsz obrazek, bo rozwala całą stronę.Pozdrawiam Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kufcio 10.01.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Dzieki Bartek! powiedzcie gdzie kupiliscie projekt? czy tylko extradom prowadzi sprzedaz DOMENY? ich prywatna stronie jest w budowie:) Teraz to 1950zl , moze jest gdzies jakis posrednik z rabatem..? pozdr Projekt zamówiony,czekam na listonosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 10.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 kufciomożesz zamówić projekt bezpośrednio u architekta pod numerem tel.(0-71) 353 16 65 mail to: [email protected]. Od Pana Marcina uzyskasz najdokładniejsze informacje (extradom podaje niedokładne dane takie jak powierzchnia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 11.01.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 powiedzcie gdzie kupiliscie projekt? czy tylko extradom prowadzi sprzedaz DOMENY? ich prywatna stronie jest w budowie:) Teraz to 1950zl , moze jest gdzies jakis posrednik z rabatem..? pozdr Ja kupiłem bezpośrednio u autora. W biurach architektonicznych nie chcieli dać zniżki, nawet gdybym zlecił im adaptację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 11.01.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 investoryjuż przesłałam na Twój mail rysunki z moimi zmianami.Pozdrawiam Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice1 11.01.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witajcie "Hermesi"my rownież zdecydowaliśmy się na ten projekt,jest idealny, prawie wcale przeróbek, przeglądneliśmy wiele projektów i padło na hermesa. A czy jest tutaj może ktoś z okolic Warszawy?????Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekkk 11.01.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 kupilem dzialke i mam projekt hermesa z jednym garazem, szukam kogos kto buduje go w okolicach trojmiasta. projekt jest ciekwy ale juz mam duzo do niego zmian tez dzieki tematm i fotkom z forum. zdjecia z budowy to super material, jak zaczne budowe w maju to zapewne sie podzile swoimi doswiadczeniami a narazie dzieki za wasze fotki.Sam bede nadzorowal budowe i widze juz ze najgorsze to budowac dom dla sibie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza_Tczew 12.01.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Cześć Bartekk.Wreszcie odezwał się ktoś z okolic Trójmiasta.My jesteśmy z Tczewa i jesteśmy również posiadaczami projektu Hermesa jednogarażowego.Budowę domu planujemy na wiosnę, tzn. marzec, kwiecień. Oczywiście, jeśli zimie nie przypomni się,m że ma spaść śnieg. Gdybym wiedziała, że śniegu i mrozu już nie będzie, to najchętniej wykopałabym fundamenty jutro, no ale...Do projektu wprowadziliśmy kilka zamian tj. - w miejscu gabinetu jest kuchnia, za nią tak jak było jadalnia- wykusz jest powiększony do 9 m2 w ten sposób, że w salonie są podwójne drzwi na taras (a nie jak w projekcie pojedyncze) otwierane, a w jadalni jest duże podówjne okno nieotwierane- garaż poszerzony jest o 1,5 m2- gabinet przeniesiony jest w miejsce łazienki i pomieszczenia gospodarczego i ma około 9,3 m2- pomieszczenie gospodarcze i łazienka przenisione są do garażu poszerzonego o w/w 1,5 m2W ten sposób mamy tylko jeden kominPomysł zrodził się, jak zobaczyliśmy rozkład pomieszczeń z Gracjana, następcy Hermesa. Góra pozostaje bez zmian. W pomieszczeniu nad garażem zrobimy pokój, ale okna będą dwa dachowe.W garderobie na górze również rezygnujemy z okna.Wiem, że to o czym piszę może wydawać się mało obrazowe. Więc jeśli nam się uda powklejamy kilka zdjęć zmian naszego projektu. Do usłyszenia. Monika i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 12.01.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 [ - pomieszczenie gospodarcze i łazienka przenisione są do garażu poszerzonego o w/w 1,5 m2 W ten sposób mamy tylko jeden komin Chyba trochę duży wyjdzie ten komin. Połączenie kotła i kominka razem plus wszystkie wentylacje to wyjdzie ponad 1m szerokości lub więcej. U mnie przy klasycznym Schiedlu wyszło ok. 70 x 70 cm. i wolę nie pytac ile waży. Mim, że użyłem klienkieru połówek zamiast klasycznej. Na 100% bezie potrzebny bardzo mocny fundament pod taki komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 12.01.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 brzoza_Trzew, ja mam identyczne zmiany (no może tylko inne wymiary) komin też mam jeden w projekcie, ale nie zwróciłam uwagi czy zmieniło się coś przy fundamentach jak pisze Adam_12, ale chyba nie, muszę sprawdzić. No i mam wrażenie że nie chodzi Ci o powiększanie wykusz, ale o podcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts