Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczów,

W przyszłym roku będę rozpoczynał budowę Hermesa. Mam jednak parę wątpliwości co do zmian w projekcie i z ogromną chęcią zobaczyłbym zrealizowany projekt. Jestem z Warszawy i pytalem już kiedyś czy ktoś zbudował dom w mojej okolicy, ale nikt nie odpowiedział. W środę jadę do Karpacza i będę przejeżdżał koło Wrocławia. Czy ktoś w tych okolicach zbudował już Hermesa i miałby chwilę aby pokazać go w całej okazałości. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc :lol:

Mój adres mailowy (tu szybciej zareaguje)

[email protected]

Pozdrawiam

Marcin

Ja niestety jutro dopiero ruszam z murami po nieplanowanej trzymiesięcznej przerwie, więc nie mam czego pokazywać.

A tak wogle to albo coś się zmieniło, albo ja miałam szczęście w końcu bo zamawiałam miesiąc temu dach, miałbyć za 2 miesiące, a okazało się, że już przyjechał, powoli robi się u mnie skład budowlany :)

Witam wszystkich forumowiczów,

W przyszłym roku będę rozpoczynał budowę Hermesa. Mam jednak parę wątpliwości co do zmian w projekcie i z ogromną chęcią zobaczyłbym zrealizowany projekt. Jestem z Warszawy i pytalem już kiedyś czy ktoś zbudował dom w mojej okolicy, ale nikt nie odpowiedział. W środę jadę do Karpacza i będę przejeżdżał koło Wrocławia. Czy ktoś w tych okolicach zbudował już Hermesa i miałby chwilę aby pokazać go w całej okazałości. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc :lol:

Mój adres mailowy (tu szybciej zareaguje)

[email protected]

Pozdrawiam

Marcin

Witam.

Kilka zdjęć masz tutaj :

http://foto.onet.pl/5i0cv,o88y0yodydy0,u.html

Domek stoi w Św. Katarzynie. Następnym razem możesz wpaść obejrzeć.

pzdr.

Adam 12

To ja proszę o te wyceny, jak możesz to z rozbiciem na materiały i robociznę.

Zeby rospisać to musze pogrzebać w materiałach.

A ogólnie :

- woda plus kanaliza - 3500 całość

- ogrzewanie bez podłogówki - 5700 całość.

- podłogowka 50 m.kw. - 5500 całość.

- elektryka - 11.000 całość

Przy hydraulice największe koszty to rurki i robocina. Ja płaciłem 140 zł za punkt ale słyszałem, że biorą już nieco więcej.

Elektryka jest tanio. sprawdzałem kilka ekip. Nie ryzykowałem najtańszych bo po kilku zdaniach jużwiedziałem jacy z nich fachowcy. Cena obejmuje kompleksowo : elektryka, zewnętrzne oświetlenie, wyprowadzenia na ogród, taras, brama wjazdowa, domofon, TV, instalacja alormowa czyt. kabelki.

Ale to co jest w standartowym projekcie czyli na 100% będę płacił więcej.

Szcegóły jak pogrzębie w swoich zestawieniach.

Dzisiaj wielki dzień. Po 70 dniach spóźnienia wstawiają mi dzisiaj okna z Sokółki.

:D

No to gratulacje, wiem co to za ból czekać na materiały, mój był wczoraj jak po 100 dniach przestoju położyli u mnie pierwszą warstwę muru- nawet taki drobiazg, że zapomnieli zostawić mi przejścia między garażem a domem nie bardzo mnie przejął (się wtytnie co tam, że za bloczek płaciliśmy 18 zł) :D.

fachowcy :evil:

Marek K

Niestety nie otwiera mi się Twój album, ale myślę, że od kominka w salonie (można go zabudować) większym problemem będą schody jeśli chcesz zrezygnować z garażu, bo albo musisz je przesunąć na środek i zrobić chyba takie zakręcone, albo podnieść dach nad klatką schodową, bo jeśli zrobiłbyś połać symetrycznie do drugiej strony i zostawił schody tak jak są to naq górę musiałbyś wchodzić na czworaka.