zamareck 29.06.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 To się nazywa porządek na budowie. Tylko u mnie taki b...l. Zapomniałem podziękować ....... staram się jak mogę ps. Dziś odbyło się betonowanie stropu nad garażem, czyli tempo jest utrzymywane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mar_Wys 02.07.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witam wszystkich forumowiczów, W przyszłym roku będę rozpoczynał budowę Hermesa. Mam jednak parę wątpliwości co do zmian w projekcie i z ogromną chęcią zobaczyłbym zrealizowany projekt. Jestem z Warszawy i pytalem już kiedyś czy ktoś zbudował dom w mojej okolicy, ale nikt nie odpowiedział. W środę jadę do Karpacza i będę przejeżdżał koło Wrocławia. Czy ktoś w tych okolicach zbudował już Hermesa i miałby chwilę aby pokazać go w całej okazałości. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc Mój adres mailowy (tu szybciej zareaguje) [email protected] Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 02.07.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie dopiero parter stoi .... , ale to nie na trasie Warszawa - Wrocław. Za dużo byś musiał zbaczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 02.07.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Ja niestety jutro dopiero ruszam z murami po nieplanowanej trzymiesięcznej przerwie, więc nie mam czego pokazywać. A tak wogle to albo coś się zmieniło, albo ja miałam szczęście w końcu bo zamawiałam miesiąc temu dach, miałbyć za 2 miesiące, a okazało się, że już przyjechał, powoli robi się u mnie skład budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
horse 03.07.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam forumowiczów, własnie się zastanawiam nad budową Hermesa, może moglibyście polecić jakiegoś solidnego i niedrogiego projektanta z Wrocławia lub okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 04.07.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 05.07.2007 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam wszystkich forumowiczów, W przyszłym roku będę rozpoczynał budowę Hermesa. Mam jednak parę wątpliwości co do zmian w projekcie i z ogromną chęcią zobaczyłbym zrealizowany projekt. Jestem z Warszawy i pytalem już kiedyś czy ktoś zbudował dom w mojej okolicy, ale nikt nie odpowiedział. W środę jadę do Karpacza i będę przejeżdżał koło Wrocławia. Czy ktoś w tych okolicach zbudował już Hermesa i miałby chwilę aby pokazać go w całej okazałości. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc Mój adres mailowy (tu szybciej zareaguje) [email protected] Pozdrawiam Marcin Witam. Kilka zdjęć masz tutaj : http://foto.onet.pl/5i0cv,o88y0yodydy0,u.html Domek stoi w Św. Katarzynie. Następnym razem możesz wpaść obejrzeć. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 05.07.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Dla zainteresowanych jestem po kompleksowej instalacji CWU, CO, kanalizacji oraz po wycenie elektryki. Jeśli ktoś potrzebuje informacji o bieżących kosztach to proszę o sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 05.07.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Adam 12 To ja proszę o te wyceny, jak możesz to z rozbiciem na materiały i robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 05.07.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Adam 12 To ja proszę o te wyceny, jak możesz to z rozbiciem na materiały i robociznę. Zeby rospisać to musze pogrzebać w materiałach. A ogólnie : - woda plus kanaliza - 3500 całość - ogrzewanie bez podłogówki - 5700 całość. - podłogowka 50 m.kw. - 5500 całość. - elektryka - 11.000 całość Przy hydraulice największe koszty to rurki i robocina. Ja płaciłem 140 zł za punkt ale słyszałem, że biorą już nieco więcej. Elektryka jest tanio. sprawdzałem kilka ekip. Nie ryzykowałem najtańszych bo po kilku zdaniach jużwiedziałem jacy z nich fachowcy. Cena obejmuje kompleksowo : elektryka, zewnętrzne oświetlenie, wyprowadzenia na ogród, taras, brama wjazdowa, domofon, TV, instalacja alormowa czyt. kabelki. Ale to co jest w standartowym projekcie czyli na 100% będę płacił więcej. Szcegóły jak pogrzębie w swoich zestawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_K. 08.07.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 WITAM , BARDZO FAJNE FORUM I CENNE WSKAZÓWKI.PLANUJĘ BUDOWĘ W 2008 I BARDZO INTERESUJE MNIE TENPROJEKT , ALE W WERSJI BEZ GARAŻU. CHĘTNIE WYMIENIĘ SIĘ RÓŻNYMI UWAGAMI. MÓJ E-MAIL: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 10.07.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witaj na forum Marek K. Jak masz jakieś pomysły to pisz Adam 12 dzięki, że piszesz jakie są koszty za instalacje bo ja właśnie się zastanawiałem ile na to kasy będę musiał przeznaczyć. A u mnie już betonowanie stropu nad częścią mieszkalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 10.07.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Dzisiaj wielki dzień. Po 70 dniach spóźnienia wstawiają mi dzisiaj okna z Sokółki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 11.07.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 11.07.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Dzisiaj wielki dzień. Po 70 dniach spóźnienia wstawiają mi dzisiaj okna z Sokółki. No to gratulacje, wiem co to za ból czekać na materiały, mój był wczoraj jak po 100 dniach przestoju położyli u mnie pierwszą warstwę muru- nawet taki drobiazg, że zapomnieli zostawić mi przejścia między garażem a domem nie bardzo mnie przejął (się wtytnie co tam, że za bloczek płaciliśmy 18 zł) . fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_K. 13.07.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witam , Jak bym budował domek bez garażu to musiałbym przenieść kominek koło schodów. I tu jest problem z kominem do kominka.Musiałby być w salonie.Jak to oceniacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_K. 13.07.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witam, I jeszcze takie zmiany na parterze: http://foto.onet.pl/256zk,ukou44ecc44h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 14.07.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Marek K Niestety nie otwiera mi się Twój album, ale myślę, że od kominka w salonie (można go zabudować) większym problemem będą schody jeśli chcesz zrezygnować z garażu, bo albo musisz je przesunąć na środek i zrobić chyba takie zakręcone, albo podnieść dach nad klatką schodową, bo jeśli zrobiłbyś połać symetrycznie do drugiej strony i zostawił schody tak jak są to naq górę musiałbyś wchodzić na czworaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 16.07.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam, I jeszcze takie zmiany na parterze: http://foto.onet.pl/256zk,ukou44ecc44h W tej opcji komin wypadnie dokładnie po środku górnej klatki schodowej i na łączeniu dwóch połaci dachu. Bardzo trudne do zrealizowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_K. 16.07.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Dzięki _Adam12.Rzeczywiście jest trochę problemu z tym kominkiem. Może widzisz jakieś inne rozwiązanie ? Bardzo zależy mi na tym projekcie , a zaraem chciałbym posiadać także i kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts