yrecki 10.01.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 CzescMam na imie Irek i jestem nowym Hermesolikiem. Wybrałem numer3. Chciałbym dołączyć do podkrakowskich Hermesów. Hermes dla każdego !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sparsley 11.01.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam krajana Czesc Mam na imie Irek i jestem nowym Hermesolikiem. Wybrałem numer3. Chciałbym dołączyć do podkrakowskich Hermesów. Hermes dla każdego !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 11.01.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 sparsley i yreckiWitamy!A ja zapraszam Was dodatkowo tutaj: Grupa Krakowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 11.01.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Czesc Mam na imie Irek i jestem nowym Hermesolikiem. Wybrałem numer3. Chciałbym dołączyć do podkrakowskich Hermesów. Witaj yrecki. Widzę że Hermesolizm jest zaraźliwy Przekaż więc wirusa dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaisyr 12.01.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Czesc Mam na imie Irek i jestem nowym Hermesolikiem. Wybrałem numer3. Chciałbym dołączyć do podkrakowskich Hermesów. Hermes dla każdego !!! Witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Popuś 13.01.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Ja również mam zamiar za kilka miesięcy dołaczyć do hermesolików, czy buduje ktoś ten dom w okolicach Krakowa i byłby na tyle uprzejmy i pozwolił obejżec budowę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sparsley 15.01.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 witam po weekendzie!!! i witam nowych!!! heheProjekt dotarł jest sliczny teraz mysle nad zmianami chce zmienic jak najmniej poniewaz zarowno bryła domu jak i rozlozenie pomieszczen mi sie podoba ale zastanawiam sie nad podniesieniem (tak jak wiekszosc z was) scianki kolankowej. ludzie prosze o opinie na ten temat zarowno na tak jak i na nie narazie mam tylko taka zmiane ze chce zrezygnowac ze scianki oddzielajacej salon od schodów - ambitne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 15.01.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 witam po weekendzie!!! i witam nowych!!! hehe Projekt dotarł jest sliczny teraz mysle nad zmianami chce zmienic jak najmniej poniewaz zarowno bryła domu jak i rozlozenie pomieszczen mi sie podoba ale zastanawiam sie nad podniesieniem (tak jak wiekszosc z was) scianki kolankowej. ludzie prosze o opinie na ten temat zarowno na tak jak i na nie narazie mam tylko taka zmiane ze chce zrezygnowac ze scianki oddzielajacej salon od schodów - ambitne:) Proponuję cofnąć się kilka stron wstecz, tam toczyła się dyskusja na temat podnoszenia ścian. Większość była za podnoszeniem ścianki, ja jako jedyna przytoczyłam argumenty na nie. W wielkim skrócie głównym (podsumowującym) argumentem według mnie przemawiającym na nie: gdyby to było takie korzystne, to projektańci po prostu by by od razu projektowali wysokie ścianki kolankowe. Jeśli podoba Ci się bryła to nie ryzykuj z podnoszeniem ścianki, a jeśli już to przedłuż połacie dachu. To moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sparsley 15.01.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 okKamilo79 przeczytalem cale to forum i nikt poza Toba nie byl za zostawieniem scianki kolankowej w takim stanie w jakim jest na projekcie:) no to jest juz nas dwoje. powiedz mi tylko czy wiesz cos na temat scianki K. w domku z pod opola ktory wkleilas na stronie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 15.01.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 ok Kamilo79 przeczytalem cale to forum i nikt poza Toba nie byl za zostawieniem scianki kolankowej w takim stanie w jakim jest na projekcie:) no to jest juz nas dwoje. powiedz mi tylko czy wiesz cos na temat scianki K. w domku z pod opola ktory wkleilas na stronie 3 NIestety, nie mam takich informacji. Zdjęcia dostałam od autora projektu, z informacą, że "realizacja praktycznie bez zmian". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mekej 15.01.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Poszukuję ekipy, która postawiłaby HERMESA w okolicach Gliwic. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkis 16.01.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam nowych Hermesowiczów i z tego co piszecie będziecie budować blisko moich okolic. Ja powoli zaczynam wykańczać wnętrze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Popuś 16.01.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam nowych Hermesowiczów i z tego co piszecie będziecie budować blisko moich okolic. Ja powoli zaczynam wykańczać wnętrze. Pozdrawiam Witam!! Cieszę się, że Hermes buduje się w Krakowie!!! Mam pytanie- czy byłaby możliwość obejrzenia budowy. Też zakupiliśmy projekt Hermes 3, który postawimy (mamy nadzieję) w Wieliczce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 16.01.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Mam do Was bardzo ważne pytanie, chodzi mi o dach, a mianowicie ile droższa jest więźba pod ceramikę. Ustalilismy z mężem juz dawno że robimy ceramikę, a teraz znajomy namieszał mu w głowie, że sie to nie opłaca i taniej wychodzi blachodachówka aq dużej róznicy nie robi. Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 17.01.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Mam do Was bardzo ważne pytanie, chodzi mi o dach, a mianowicie ile droższa jest więźba pod ceramikę. Ustalilismy z mężem juz dawno że robimy ceramikę, a teraz znajomy namieszał mu w głowie, że sie to nie opłaca i taniej wychodzi blachodachówka aq dużej róznicy nie robi. Jak to jest? Kiedyś czytałem na tym zacnym forum - i w sumie jest to logiczne, że więźba jest liczona nie tyle pod ciężar pokrycia, co pod ciężar śniegu, napór wiatru itp. Spytaj kierownika budowy, ale tu chyba nie warto oszczędzać. Różnica w cenie na pewno będzie w cenie samego pokrycia, bo ceramika droższa od blachodachówki... My mieliśmy prościej bo blachy nie braliśmy pod uwagę Stanęło na dachówce betonowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 17.01.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Projekt więźby Hermesa przewiduje przykrycie dachówką ceramiczną. Wiadomo że najlżejsze jest pokrycie blachodachówką, a najcięższa jest dachówka cementowa. Dlatego pod pokrycie dachówką ceramiczną nie musicie liczyć dodatkowych kosztów (mowa o samej więźbie).Ja zwiększyłem krokwie do 9x18 , a dodatkowo zastosowałem podwójne jętki (m.in. dlatego że wstawiłem dwie lukarny i musiałem wzmocnić więźbę) i jestem spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 17.01.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ja zwiększyłem krokwie do 9x18 , a dodatkowo zastosowałem podwójne jętki (m.in. dlatego że wstawiłem dwie lukarny i musiałem wzmocnić więźbę) i jestem spokojny. A jakie były w projekcie bo ja też mam taki przekrój Przy okazji - cieśla stwierdził, że dawno nie widział tak pożądnie zaprojektowanej więźby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 17.01.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Mam do Was bardzo ważne pytanie, chodzi mi o dach, a mianowicie ile droższa jest więźba pod ceramikę. Ustalilismy z mężem juz dawno że robimy ceramikę, a teraz znajomy namieszał mu w głowie, że sie to nie opłaca i taniej wychodzi blachodachówka aq dużej róznicy nie robi. Jak to jest? Pod blachę, można dać "slabszą" więźbę. Ale ja bym próbowała odciągnąć męża od tego pomysłu. Pomijam względy estetyczne, ale latem grzeje, zimą szybciej ucieka ciepło, no i co dla mnie najgorsze to to, że strasznie bębni w czasie deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkis 17.01.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Witam nowych Hermesowiczów i z tego co piszecie będziecie budować blisko moich okolic. Ja powoli zaczynam wykańczać wnętrze. Pozdrawiam Witam!! Cieszę się, że Hermes buduje się w Krakowie!!! Mam pytanie- czy byłaby możliwość obejrzenia budowy. Też zakupiliśmy projekt Hermes 3, który postawimy (mamy nadzieję) w Wieliczce. Pozdrawiam. Witam, Nie ma sprawy, zapraszam daj znać na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 17.01.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 A mi się bardzo podoba jak dachowcy zakączyli mój komin (jest inny niż w projekcie, bo mam obok siebie przewody do pieca i kominka, a kominek bliżej srodka salony, w porównaniu z projektem) http://images28.fotosik.pl/142/272d91ceeeceb908m.jpg http://images33.fotosik.pl/111/e08fe9514adeb8e2m.jpg http://images31.fotosik.pl/111/7ba761059f28e204m.jpg Zdjęcia można powiększyć. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e08fe9514adeb8e2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts