zamareck 19.03.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 ... a mysmy właśnie skończyli. Od weekendu mieszkamy. 17.03.07 rozpoczeły się wykopy pod fundament, także mija dokładnie rok i chata stoi. Życzę ci 'mekej' żebyś też juz za rok mieszkał i wszystkim forumowiczom powodzenia w budowie i spłacie kredytów ...poza tym fajnie wprowadzać się na wiosnę... chce się żyć Brzozawielkie gratulacje !!!! Oby parapety wytrzymały i urzędy nie nękały !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaisyr 19.03.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Wczorajszego dnia pozowlenie na budowe naszego Hermesa 2 zostało nam wydane ... a wiec prace budowlane moznaby juz zaczynać za ok 2 tygodnie ... hurrraaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 19.03.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 brzoza Tczew gratuluję. My zaczynaliśmy końcem lutego niestety nie udało nam się zgodnie z planem wprowadzić, mam nadzieję, że uda nam się wprowadzić na przełomie wiosny i lata, ale znając mojego pecha, już instalacje przeciągają mi się o 2 miesiące. Dwustronna taśma zamówiona na allegro idzie już prawie miesiąc, więc wykończenie ocieplenia dachu też się przeciągnęło , tym bardziej gratuluję tempa prac. Mam wielką prośbę, pochwal się obudową waszego Dowra, bo kupiłam taki sam wkład i chętnie popatrzę jak Wy macie zrobionego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mekej 19.03.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Gratulacje! I dziękuję za wsparcie Przede mną jeszcze dłuuuuuuga droga. Jutro betonacja ław i po świętach murowanie ścian fundamentowych. Póki co cieszy mnie każdy etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 19.03.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Brzoza gratulacje, a może jakieś fotki wkleisz ? My startujemy w górę w kwietniu, fundament już stoi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 19.03.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Gratulacje! I dziękuję za wsparcie Przede mną jeszcze dłuuuuuuga droga. Jutro betonacja ław i po świętach murowanie ścian fundamentowych. Póki co cieszy mnie każdy etap w nocy mróz a Ty chcesz ławy wylewać i po 4 dniach stawiać ściankę fundamentową ? duże wyzwanie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 19.03.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Gratulacje! I dziękuję za wsparcie Przede mną jeszcze dłuuuuuuga droga. Jutro betonacja ław i po świętach murowanie ścian fundamentowych. Póki co cieszy mnie każdy etap w nocy mróz a Ty chcesz ławy wylewać i po 4 dniach stawiać ściankę fundamentową ? duże wyzwanie. pzdr. zgadzam się z Adamem 12 kierownik o tym wie i nie grzmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorek 19.03.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Brzoza_Tczew moje ogromniaste GRATULACJE!! Wszyscy czekamy na fotaski, nie daj się prosić, bo zwalimy się hurtem na parapetówkę Rycho_73 napisał: Np. ... temat schodów w domku . Jakie są lub będą u was schody? (może jakieś fotki?); czy pozostaliście przy żelbetowych czy macie lub będziecie mieli coś innego? http://images23.fotosik.pl/157/36b2fe7cccbeeb78.jpg no cóż, jak to ktoś napisał u mnie wyszło trochę jak w bloku, przez to całe zejście do piwnicy Ale pomyślimy, mam już delikatną wizję wykończenia schodów, wprowadzę trochę elementów z kamienia, takiego jakim będzie wykończony kominek, oczywiście drewno na stopniach, jednostronna barierka na ścianie... coś z tym muszę zrobić Apropo terminów, to niech szlag trafi Enion nie podpisuje u nas już umów wstępnych do przyłączy na ten rok Czekają na jakąś dotację z UE, bo tegoroczny limit został już wyczerpany Nic z tego nie rozumiem, ale opętała mnie wściekłość, bo jak się posuwać z robotą do przodu bez prądu Obecnie jesteśmy na etapie instalacji energetycznych i wod/kan + szambo, potem czekamy na pogodę aby móc zacząć z tynkami i wylewkami... Uda nam się w tym roku wprowadzić??????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 20.03.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Według ustawy mają obowiązek w ciągu 18miesiecy dokonać pełnego przyłączenia. Proponuję skargę na piśmie i interweniować. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza_Tczew 20.03.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Brzoza_Tczew moje ogromniaste GRATULACJE!! Wszyscy czekamy na fotaski, nie daj się prosić, bo zwalimy się hurtem na parapetówkę Zapraszam wszystkich: jak macie czas i ochote to bierzcie śpiworki i go! do Tczewa. Dla bardziej leniwych wkleje fotki niebawem. pozdrawiam brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 20.03.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 no cóż, jak to ktoś napisał u mnie wyszło trochę jak w bloku, przez to całe zejście do piwnicy Dobrze widzę, że zrobiliście zejście do piwnicy kosztem powierzchni salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 20.03.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Według ustawy mają obowiązek w ciągu 18miesiecy dokonać pełnego przyłączenia. Proponuję skargę na piśmie i interweniować. Niestety pomimo tego obowiązku często energetyka nie dotrzymuje terminów bo kary wyliczane z ustawowych odsetek są zbyt małe. Mój kolega miał identyczny problem i po interwencjach odpowiedzieli mu że im pasuje połączyć ten rejon za kilka miesięcy bo bardziej opłaca się im zapłacić klikanaście złotych kary niż na gwałt ściągać ludzi z innej roboty w drugim końcu miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 20.03.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Brzoza_Tczew moje ogromniaste GRATULACJE!! Wszyscy czekamy na fotaski, nie daj się prosić, bo zwalimy się hurtem na parapetówkę Zapraszam wszystkich: jak macie czas i ochote to bierzcie śpiworki i go! do Tczewa. Dla bardziej leniwych wkleje fotki niebawem. pozdrawiam brzoza Brzoza bardzo chętnie wpadnę ze śpiworem )) Ale póki co jak masz mozliwość wklej jakieś fotki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 20.03.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Brzoza_Tczew moje ogromniaste GRATULACJE!! Wszyscy czekamy na fotaski, nie daj się prosić, bo zwalimy się hurtem na parapetówkę Zapraszam wszystkich: jak macie czas i ochote to bierzcie śpiworki i go! do Tczewa. Dla bardziej leniwych wkleje fotki niebawem. pozdrawiam brzoza z tego co kojarzę to mieszkacie gdzieś koło Bałtyku, który uwielbiam, to chętnie wpadnę z moją liczną rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mekej 20.03.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Adam12 napisał: mekej napisał: Gratulacje! I dziękuję za wsparcie Przede mną jeszcze dłuuuuuuga droga. Jutro betonacja ław i po świętach murowanie ścian fundamentowych. Póki co cieszy mnie każdy etap w nocy mróz a Ty chcesz ławy wylewać i po 4 dniach stawiać ściankę fundamentową ? duże wyzwanie. pzdr. zgadzam się z Adamem 12 kierownik o tym wie i nie grzmi? Ławy zostały wylane z plastyfikatorem, kierownik mówił nawet że niepotrzebnie bo do -5'C można lać. Pozatym temperatura aktualna +2, a w nocy -2. Zobaczymy jak będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 20.03.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Ławy zostały wylane z plastyfikatorem, kierownik mówił nawet że niepotrzebnie bo do -5'C można lać. Pozatym temperatura aktualna +2, a w nocy -2. Zobaczymy jak będzie... mekej ale ten kierownik Ci kit wciska. Plastyfikator ma za zadanie polepszyć konsystencję i urabialność betonu .... inaczej uplastycznić go by można było go podać przez pompę. Natomiast przed mrozem zabezpieczają specjalne dodatki przeciwmrozowe i one chronią beton do temp -5 ale pod warunkiem że beton zostanie przykryty matami lub geowłókniną (itp.) Dzięki dodatkom przeciwmrozowym zmniejsza się ilości wody potrzebnej do rozrobienia betonu; obniża temperaturę zamarzania świeżego betonu do ok. -5 St. C.. Dodatki powodują również wytwarzanie się mikroskopijnych pęcherzyków powietrza - w stwardniałym betonie stanowią one wolną przestrzeń, którą może zająć powstający lód, co nie osłabia struktury betonu. Dodatki przeciwmrozowe przeważnie skracają czas plastyczności betonu, dlatego też wszystkie czynności związane z transportem, układaniem, masy i zagęszczaniem powinny być dostosowane do warunków i czasu wiązania zastosowanego cementu. Czas "urabialności" mieszanki betonowej w zależności od użytego dodatku wynosi od 30 do 120 minut. Pozdrawiam Twojego kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mekej 20.03.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Hmmm, dziękuję za wyjaśnienie - teraz i tak już po wszystkim, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jest jakaś metoda na sprawdzenie ław po zdjęciu szalunków? Jak mogę stwierdzić czy wszystko jest OK? Co do tego plastyfikatora to mój błąd - chodziło o dodatek przeciwmrozowy. Dodam tylko że nie przykryłem fundamentu. Dzięki za pozdrowienia dla kierowniika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekchmielno 20.03.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Pozdrowienia dla wszystkich na forum Czytam uwaznie wszystkie wpisy i widze duzo ciekawych uwag dotyczacych HERMESA Zaczalem budowe HERMESA z jednym garazem w polowie wrzesnia zeszlego roku i jestem na etapie kladzenia dachowki mam juz okna i koncze instalacje elektryczną Budynek naprawde wyglada ciekawie Pisze bo nadzoruje budowe w Tczewie i bylem tam dzisiajdlatego jezeli nie bedzie to klopotliwe moglibysmy sie wymienic doswiadczeniami o obejrzec swoje domki - czekam na propozycje "BRZOZA" jak dojde do tego jak zamiescic fotki to postaram sie to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 21.03.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Hmmm, dziękuję za wyjaśnienie - teraz i tak już po wszystkim, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jest jakaś metoda na sprawdzenie ław po zdjęciu szalunków? Jak mogę stwierdzić czy wszystko jest OK? Co do tego plastyfikatora to mój błąd - chodziło o dodatek przeciwmrozowy. Dodam tylko że nie przykryłem fundamentu. Dzięki za pozdrowienia dla kierowniika mekej nie martw się. Nie było aż takich mrozów i betonowi nic nie powinno być. A jeśli chcesz sprawdzić czy beton osiągnął swoją wytrzymałość to po 28 dniach dojrzewania pożycz urządzenie pod nazwą "młotek Schmidta" lub wynajmij kogoś do badania. Badanie młotkiem jest proste i szybkie i po 5 minutach będziesz wiedział jaki beton masz w ławach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza_Tczew 21.03.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 hej obiecane fotki, nie jest jeszcze idealnie ale szlifujemy jak sie da...kurde firan nie można dostać http://www.albumik.pl/albumy/brzozytczew/BudowaDomu7/2461475554236.jpg http://www.albumik.pl/albumy/brzozytczew/BudowaDomu7/2461480255734.jpg http://www.albumik.pl/albumy/brzozytczew/BudowaDomu7/2461491355230.jpg http://www.albumik.pl/albumy/brzozytczew/BudowaDomu7/2461513055924.jpg http://www.albumik.pl/albumy/brzozytczew/BudowaDomu7/2461524155420.jpg http://www.albumik.pl/albumy/brzozytczew/BudowaDomu7/2461535555516.jpg http://www.albumik.pl/albumy/brzozytczew/BudowaDomu7/2461540556712.jpg http://www.albumik.pl/albumy/brzozytczew/BudowaDomu7/2461552056106.jpg http://www.albumik.pl/albumy/brzozytczew/BudowaDomu7/2461565956693.jpg http://www.albumik.pl/albumy/brzozytczew/BudowaDomu7/2461575557173.jpg pozdrawiam brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts