sparsley 26.03.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam mam dla siebie wspaniałą informacje gazownia za zupełną darmochę podciągnie mi gaz do granicy działki tj. jakieś 60metrów a ja będę musiał tylko do domu jakieś 10 metrów pozdrawiam wszystkich no no Brzoza Bravo Bravo Bravissimo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 30.03.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Super wiadomość! U mnie na poddaszu posadzki już wylane, a na dole wszystkie styropiany ułożone, zrobiona podłogówka i jutro idą posadzki na parterze !!! A potem? Potem odpoczynek. Należy mi się po tygodniu spędzonym na kolanach. (wszystko na fotkach w albumie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 31.03.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Super wiadomość! U mnie na poddaszu posadzki już wylane, a na dole wszystkie styropiany ułożone, zrobiona podłogówka i jutro idą posadzki na parterze !!! A potem? Potem odpoczynek. Należy mi się po tygodniu spędzonym na kolanach. (wszystko na fotkach w albumie) No pięknie pięknie ) Zamareck czy Ty kładłeś ceramikę? Ile Cię wyniosła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 31.03.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 No pięknie pięknie ) Zamareck czy Ty kładłeś ceramikę? Ile Cię wyniosła? To Koramic L15 Winebergera. Cały dach to chyba z 65 wyszedł (więźba, folia, dachówka, podbitka, dodatki, rynny, piorunochron + robocizna oczywiście). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 31.03.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam Wszystkich. Mam szybkie pytanie : jak rozwiazaliście kwestię montarzu barierek na balkonach ? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 31.03.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam Wszystkich. Mam szybkie pytanie : jak rozwiazaliście kwestię montarzu barierek na balkonach ? pzdr. A możesz sprecyzować pytanie? Nie mam jeszcze balkonu ale już myślałem nad mocowaniem. Najlepsze jest z punktu widzenia szczelności zamocować od spodu balkonu tylko fatalnie to wygląda (moja prywatna opinia). Ja planuję nawiercić tradycyjne otwory od góry wstawić tam kotwy do których przyspawam stopki balkonu. Pozostaje tylko uszczelnić miejsca nawiertu i przejścia stopek przez izolację. Myślę że stopki można osadzić w rurce PCV wokół której będzie izolacja płyty, a szczelinę w rurce zalać jakąś żywicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 01.04.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich. Mam szybkie pytanie : jak rozwiazaliście kwestię montarzu barierek na balkonach ? pzdr. A możesz sprecyzować pytanie? Nie mam jeszcze balkonu ale już myślałem nad mocowaniem. Najlepsze jest z punktu widzenia szczelności zamocować od spodu balkonu tylko fatalnie to wygląda (moja prywatna opinia). Ja planuję nawiercić tradycyjne otwory od góry wstawić tam kotwy do których przyspawam stopki balkonu. Pozostaje tylko uszczelnić miejsca nawiertu i przejścia stopek przez izolację. Myślę że stopki można osadzić w rurce PCV wokół której będzie izolacja płyty, a szczelinę w rurce zalać jakąś żywicą. Trafiłeś w sedno. Mam dokładnie ten sam problem. Słyszałem iż nawiercanie nie jest potrzebne ponieważ wszytko będzie zalewane posadzką i nie ma mowy o wyrwaniu. Pomysł z rurką PCV jest bardzo dobry. Największy problem to jak odseparować metal stopki od wylewki / betonu. Fachowcy od balustrad nie bardzo chcę się pochwalić jak to robią pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radman 01.04.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Zaczęło się!!!Wczoraj kopali, a dziś już zalali ławy. Chłopaki ostro idą do przodu. Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 01.04.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Zaczęło się!!! Wczoraj kopali, a dziś już zalali ławy. Chłopaki ostro idą do przodu. Oby tak dalej! Ejjjjjj a to nie prima aprilis ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radman 02.04.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Nie,nie, to się dzieje na prawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 02.04.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Zaczęło się!!! Wczoraj kopali, a dziś już zalali ławy. Chłopaki ostro idą do przodu. Oby tak dalej! U mnie też tak było )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sparsley 02.04.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 łał ktos napisał ze jest zainteresowany działką podałem gg a jak nie na gg to na prywatnym zapraszam Szczepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 05.04.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Słuchajcie mam pytanie, ile Was wyniosła hudraulika, tzn wyprowadzenie rur z fundamentu, u nas wyszło 37 mb, gościu policzył sobie za to z materiałem 2.500 tys, powiedział że 30 zł kosztował go metr rury!! kiedy my patrzymy w necie a metr rury kosztuje 5 zł. Mąż mu nie zapłacił, powiedział, że wpierw się zorientuje, bo coś mu nie gra. Ile wyszło to u Was. I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z Was ma ogrzewanie pompą ciepła? Nasz kierownik budowy powiedział, że to bardzo dobre rozwiązanie i duża oszczędność, ale jak jest w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 06.04.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Słuchajcie mam pytanie, ile Was wyniosła hudraulika, tzn wyprowadzenie rur z fundamentu, u nas wyszło 37 mb, gościu policzył sobie za to z materiałem 2.500 tys, powiedział że 30 zł kosztował go metr rury!! kiedy my patrzymy w necie a metr rury kosztuje 5 zł. Mąż mu nie zapłacił, powiedział, że wpierw się zorientuje, bo coś mu nie gra. Ile wyszło to u Was. I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z Was ma ogrzewanie pompą ciepła? Nasz kierownik budowy powiedział, że to bardzo dobre rozwiązanie i duża oszczędność, ale jak jest w rzeczywistości? 2.500 to trochę przesadził. Ja płaciłem około 1400pln za komplet. Wyprowadzenie wody, kanalizy i wszystkich innych rurek pod wylewkę. Pamiętaj o powietrzu do kominka. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 06.04.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Dzięki Adam, tak mysleliśmy, mój mąż wyliczył 1500, wyobraź sobie, że to po znajomości...Gościu nie chciał podać ceny przed robotą, powiedział- dogadamy się... No to się dogadają Co do kominka zwrócę na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 06.04.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Dzięki Adam, tak mysleliśmy, mój mąż wyliczył 1500, wyobraź sobie, że to po znajomości...Gościu nie chciał podać ceny przed robotą, powiedział- dogadamy się... No to się dogadają Co do kominka zwrócę na to uwagę. mi jeden fachowiec od drenażu powiedział 5.000. też niby po znajomości. Panowie od rurek wykapali i położyli drenaż za 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pap72 06.04.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Kilka nowych zdjęć (PRZED TYNKAMI). Pozdrawiam wszystkich Hermesowiczów. http://foto.onet.pl/9s97z,2ws2skyisoo3,eg646,u.html?D=1&V=1#eg6rk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agak1 07.04.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam wszystkich!Zdecydowałam się na projekt Hermes i mam w związku z tym pytanie czy ktoś buduje lub wybudował taki dom gdzieś w okolicach Gliwic lub w ogóle na Górnym Śląsku i czy ewentualnie byłaby możliwość obejrzenia tej budowy.Pozdrawiam, Agnieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 08.04.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Zdecydowałam się na projekt Hermes i mam w związku z tym pytanie czy ktoś buduje lub wybudował taki dom gdzieś w okolicach Gliwic lub w ogóle na Górnym Śląsku i czy ewentualnie byłaby możliwość obejrzenia tej budowy. Pozdrawiam, Agnieszka. Witamy w gronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 08.04.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witajcie po przerwie . w linku ponizej znajdziecie kilka fotek mojej działeczki skany przeróbek jakich dokonałem, moze komuś to przyniesie natchnienie ) A tak w ogóle to czekam na wejscie ekipy, moze w tym tygodniu??? http://foto.onet.pl/iraeb,kk0eokkcgk9j,eguvn,u.html#eguvn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts