Bellucci 03.06.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witajcie kochani, u nas budowa wre, stoi juz parter do końca tygodnia zaleją strop ) W ostatniej chwili powiększyliśmy okna w salonie ze 150 na 180, bo tamte wydawały mi się troszke za małe, zlikwidowaliśmy ścianę dzielącą schody z salonem, na górze nie będzie jednej łazienki, tej nad garażem i to chyba wsio. A reszta, będzie wyglądała identycznie jak w oryginale, taka sama elewacja, przypory, ogólnie dom bedzie identyczny jak w projekcie. Mordeczki nam sie cieszą, tylko kasa płynie jak woda, dzień w dzień... No cóż, nie ma nic za darmo Chłopaki nam mówią, ze na wiosnę będziemy sie wprowadzać, trzymam ich za słowo ) Ps. Niebawem otwieram dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 03.06.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 W ostatniej chwili powiększyliśmy okna w salonie ze 150 na 180, bo tamte wydawały mi się troszke za małe, Mam nadzieję że nie zastosowaliście puszek pod rolety typu RKS ze styropianu? Te puszki już do150 się nie nadają. Apropo nam po wykończeniu okna 150 wydają się ogromne ... zobaczycie jakie dłuuugie parapety będziecie musieli zamawiać . ps. U mnie elewacja gotowa !!!! niedługo zdjęcia w albumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 03.06.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 W ostatniej chwili powiększyliśmy okna w salonie ze 150 na 180, bo tamte wydawały mi się troszke za małe, Mam nadzieję że nie zastosowaliście puszek pod rolety typu RKS ze styropianu? Te puszki już do150 się nie nadają. Apropo nam po wykończeniu okna 150 wydają się ogromne ... zobaczycie jakie dłuuugie parapety będziecie musieli zamawiać . ps. U mnie elewacja gotowa !!!! niedługo zdjęcia w albumie. 180cm szeroskości to kosmiczne okna. Bez słupka stałego się nie obejdzie. Żadne zawiasy nie wytrzymają takiego ciężaru. PS. Woda "z solarnium" ma temperature 59.5 st. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 03.06.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 180cm szeroskości to kosmiczne okna. Bez słupka stałego się nie obejdzie. Żadne zawiasy nie wytrzymają takiego ciężaru. PS. Woda "z solarnium" ma temperature 59.5 st. pzdr. A może chodzi o wysokość? Ja też przez moment chciałem powiększyć ale się z tego wycofałem jak zobaczyłem jakie to wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 03.06.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Ja chciałam mieć duże okna w salonie, bo wychodzą na las, one będą miały szerokość 180, a wysokość 150. Jakos parapety mnie nie przerażają. Byłam w wybudowanym już hermesie i te okna jak dla mnie były za małe. O roletach nie myslałam jeszcze, ale napewno da się coś zrobić Za to ten widok z okien... Zamareck, piękną masz dachówkę i kolorek suuper, szybciutko podawaj mi jaka to firma i jaki kolor, własnie taką chcę Ona chyba odpowiada kolorowi z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 04.06.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ja chciałam mieć duże okna w salonie, bo wychodzą na las, one będą miały szerokość 180, a wysokość 150. Jakos parapety mnie nie przerażają. Byłam w wybudowanym już hermesie i te okna jak dla mnie były za małe. O roletach nie myslałam jeszcze, ale napewno da się coś zrobić Za to ten widok z okien... Zamareck, piękną masz dachówkę i kolorek suuper, szybciutko podawaj mi jaka to firma i jaki kolor, własnie taką chcę Ona chyba odpowiada kolorowi z projektu. Masz już zrobione otwory okienne i nieprzygotowane nadproża pod rolety ? To jak chcesz je potem zamontować ? Ciężar rolet w pewnym momencie wymusza zastosowanie silników a to bardzo mocno podraża cała sprawę. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 04.06.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Powiem Ci szczerze Adam, że my w ogóle nie myslelismy o takich roletach, jakoś nam to umknęło, dopiero wczoraj zwróciłam mężowi na to uwagę i dziś ma sie dowiadywać co z tymi roletami, najwyżej nie zamontujemy, znajdziemy inne rozwiązanie. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 04.06.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Powiem Ci szczerze Adam, że my w ogóle nie myslelismy o takich roletach, jakoś nam to umknęło, dopiero wczoraj zwróciłam mężowi na to uwagę i dziś ma sie dowiadywać co z tymi roletami, najwyżej nie zamontujemy, znajdziemy inne rozwiązanie. Zobaczymy Rozwiązaniem są okna z szybami P4 czyli + ok. 160 pln m/kw. Tyle to kosztowało w Sokółce. Rolety na 100% da sie założyć ale mogą być nie takie jak chcesz. Np. z zewnętrznymi skrzynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 04.06.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 UUU to nie koniecznie, jak z zewnętrznymi skrzynkami A na jakim etapie sie je montuje ? U nas jeszcze nie ma stropu, okna dzis dopiero będą zabudowywać, w sensie, że kończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 04.06.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 UUU to nie koniecznie, jak z zewnętrznymi skrzynkami A na jakim etapie sie je montuje ? U nas jeszcze nie ma stropu, okna dzis dopiero będą zabudowywać, w sensie, że kończyć. Wszystko zależy od nadproży. Jeśli chcesz mieć rolety w systemie Integra ( ocieplone wewnątrz i chowane pod ociepleniem budynku ) powinny być takie : http://foto.onet.pl/5i0cv,o88y0yodydy0,6iplw,u.html ale ich osadzenie i wymiary zależą od rodzaju okien. W tej sytuacji trzeba wybrać okien i rolety już na poziomie murowania okien. Efekt końcowy jest taki : http://foto.onet.pl/5i0cv,o88y0yodydy0,e5m9f,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 04.06.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Czyli mam jeszcze czasu troszkę, bo je sie montuje jak już są okna wstawione prawda ? Dzięki Adam dzis z małżem będę się rozglądała za takimi roletami. A tak w ogóle to dzieki Wam zwróciliśmy na to uwagę, inaczej zostałabym bez rolet Zapomnielismy o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 04.06.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Czyli mam jeszcze czasu troszkę, bo je sie montuje jak już są okna wstawione prawda ? Dzięki Adam dzis z małżem będę się rozglądała za takimi roletami. A tak w ogóle to dzieki Wam zwróciliśmy na to uwagę, inaczej zostałabym bez rolet Zapomnielismy o tym ale muszą na tym etapie wmurować odpowiednie nadproża z odpowiednim osadzeniem. Wykonawca na 100% wie o co chodzi. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 04.06.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ok to ja pogadam dziś z chłopakami niech kombinują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 04.06.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Czyli mam jeszcze czasu troszkę, bo je sie montuje jak już są okna wstawione prawda ? Dzięki Adam dzis z małżem będę się rozglądała za takimi roletami. A tak w ogóle to dzieki Wam zwróciliśmy na to uwagę, inaczej zostałabym bez rolet Zapomnielismy o tym Zgadzam się z Adamem. Ja zastosowałem dokładnie ten sam system co Adam. Trzeba pamiętać by odpowiednio cofnąć nadproża by było miejsce na skrzynkę rolet plus ocieplenie (u mnie maksymalnie zsunięte dwa nadproża do wewnątrz dają razem 18cm co przy grubości muru 30 zostawiło 12cm wnękę. Dokładając ocieplenie spokojnie skrzynka się mieści). u mnie wyglądało to podobnie: http://foto.onet.pl/fpzpx,03ws8c6838wo,9lgr8,u.html?D=1#9lgr8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 04.06.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Zamareck, piękną masz dachówkę i kolorek suuper, szybciutko podawaj mi jaka to firma i jaki kolor, własnie taką chcę Ona chyba odpowiada kolorowi z projektu. Belucci , moja dachówka to Koramic L15 czerwona angoba (Wienebegera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 04.06.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ceramika zgadza się? Napisz mi jeszcze jak możesz ile Cię wyniosła cala dachówka, widze że masz troszkę inny dach, nie wiem jak to wychodzi przy hermesie dwustanowiskowym, taką samą masz powoierzchnię dachu , czy mniejszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 04.06.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ceramika zgadza się? Napisz mi jeszcze jak możesz ile Cię wyniosła cala dachówka, widze że masz troszkę inny dach, nie wiem jak to wychodzi przy hermesie dwustanowiskowym, taką samą masz powoierzchnię dachu , czy mniejszą? Tak L15 to ceramiczna. Dachówka z dodatkami (blachy, obróbki, taśmy, kliny, kosze, ławy kominiarskie, spinki itd itp) wyszła rok temu jakoś 26 tys. o ile pamiętam (musiałbym poszukać faktur). Powierzchnia dachu po moich zmianach jednostanowiskowej wersji (rozciągnięcie domu wzdłuż kalenicy o 1m plus poszerzenie garażu i doprojektowanie wiaty - dach półkoperta oraz wydłużenie okapów nad garażem) wyszła ok 350 m kw. Cały dach począwszy o więźby, dachówki po rynny i piorunochron z robocizną wyszedł ponad 60 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sparsley 05.06.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Ceramika zgadza się? Napisz mi jeszcze jak możesz ile Cię wyniosła cala dachówka, widze że masz troszkę inny dach, nie wiem jak to wychodzi przy hermesie dwustanowiskowym, taką samą masz powoierzchnię dachu , czy mniejszą? Tak L15 to ceramiczna. Dachówka z dodatkami (blachy, obróbki, taśmy, kliny, kosze, ławy kominiarskie, spinki itd itp) wyszła rok temu jakoś 26 tys. o ile pamiętam (musiałbym poszukać faktur). Powierzchnia dachu po moich zmianach jednostanowiskowej wersji (rozciągnięcie domu wzdłuż kalenicy o 1m plus poszerzenie garażu i doprojektowanie wiaty - dach półkoperta oraz wydłużenie okapów nad garażem) wyszła ok 350 m kw. Cały dach począwszy o więźby, dachówki po rynny i piorunochron z robocizną wyszedł ponad 60 tys. czesc Ja juz kupilem dachówke tez Wienerberger koramic z Kunic renesansowa L15 angobowana w kolorze braz za 36,50brutto za metr moge podac namiar jesli uwazacie ze to dobra cena Szczepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 05.06.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Dachówka taka jest dostępna na allegro:http://www.allegro.pl/item374923990_dachowka_wienerberger_koramic_l15_2_68_zl_szt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 09.06.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 U mnie dzisiaj był kominiarz. Uszczuplił moją kieszeń o 500 pln ale wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts