_Adam12 25.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Czy jest możliwość zalać oba stropy jednocześnie? Pytam, bo zawsze to by było taniej... Jeśli podniesiesz garaż i stropy będą na jednym poziomie to tak. W standardowym przypadku - nie, bo strop nad domem opiera się na ściance która stoi na stropie nad garażem. Chyba że ............... Można by zakombinować i wylać tę ściankę jako żelbetową, wtedy może udało by się na raz. nie bardzo, komin .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 25.06.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 No własnie, a jaki Wy macie strop, nad całym domem terive? U nas kiedownik kazał zrobic nad garażem żelbet a nad mieszkaniem terive i tak zrobilśy, ale wiem że niektórzy maja terive nad całym domem i jest dobrze. Czasem myslę, że ten nasz kierownik jest troszkę przewrażliwiony. Ps. To moja galeria, będę ją uzupelniała, na razie wkleiłam te fotki, które mam na kompie, więc jest duzy skok od fundamentu do teraz Niebawem uzupełnię środek http://foto.onet.pl/jj6ps,sg9or08095ms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 25.06.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 No własnie, a jaki Wy macie strop, nad całym domem terive? U nas kiedownik kazał zrobic nad garażem żelbet a nad mieszkaniem terive i tak zrobilśy, ale wiem że niektórzy maja terive nad całym domem i jest dobrze. Czasem myslę, że ten nasz kierownik jest troszkę przewrażliwiony. U mnie jest teriva wszędzie. Wykonawca tak się skrzywił na słowo 'monolit' że nie drążyłem tematu bardziej żeby go nie spłoszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 25.06.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 U mnie jest teriva wszędzie. Wykonawca tak się skrzywił na słowo 'monolit' że nie drążyłem tematu bardziej żeby go nie spłoszyć. U mnie też teriva wszędzie i dokładnie ta sama historia z wykonawcą co u Ciebie Zygzak ] No szkoda - zawsze to by było o tę jedną pompę do betonu taniej a tak będzie musiała 2 razy przyjechać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 25.06.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Kochani, Wy się cieszcie, bo żelbet wychodzi drożej niz teriva, znamy to z autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 26.06.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Jedna uwaga dla wylewajacych strop.Jełśi rezygnujecie ze schodów betonowych to trzeba przygotowć dodtkowe wzmocnienia stropu głównego. U mnie powiekszylęm "L-kę" i jeden podciag. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 26.06.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Adam12 - ja zostawiam schody betonowe - między innymi właśnie z powodu kombinacji z dodatkowymi wzmocnieniami przy drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radman 27.06.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Zakończyłem stan surowy otwarty! Biorę się za instalacje i podłączenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 27.06.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Zakończyłem stan surowy otwarty! Biorę się za instalacje i podłączenia!!!! No fantastycznie, gratulujemy Fotę jakąś byś chociaż zapodał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 27.06.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Zakończyłem stan surowy otwarty! Biorę się za instalacje i podłączenia!!!! Ja również gratuluję! (i zazdroszczę po cichu )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 28.06.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Witam,Czy ktoś z Was może pokusił się o zrobienia zestawienia materiałów potrzebnych do budowy tego domu? Za jakiekolwiek informacje odnośnie takiego zestawienia materiałów (może być cokolwiek - stan 0, stan surowy otwarty/ zamknięty...) będę bardzo wdzięczny! Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 30.06.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam, Czy ktoś z Was może pokusił się o zrobienia zestawienia materiałów potrzebnych do budowy tego domu? Za jakiekolwiek informacje odnośnie takiego zestawienia materiałów (może być cokolwiek - stan 0, stan surowy otwarty/ zamknięty...) będę bardzo wdzięczny! Z góry dziękuję Taki kosztorys jest do nabycia u projektanta. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula_o 03.07.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witam! Mam pytanie do Hermesowiczów - czy zostawialiście tą wielkość okien, która jest w projekcie? Chodzi mi dokładnie o okno w kuchni. Czy nie jest za nisko - bo nie chciałabym mieć blatu na wysokości parapetu - a wygląda mi na to, że tak właśnie będzie...- czy tak jest w rzeczywistości??? i właśnie się zastanawiam czy nie zmniejszyć trochę okna w kuchni by jednak było wyżej niż blat mebli... a pod oknem macie zlewozmywak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 03.07.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witam! Chodzi mi dokładnie o okno w kuchni. Czy nie jest za nisko - bo nie chciałabym mieć blatu na wysokości parapetu - a wygląda mi na to, że tak właśnie będzie...- czy tak jest w rzeczywistości??? a pod oknem macie zlewozmywak ?? Przecież wg projektu okno w kuchni jest na wysokości 100 cm. Ja będę miał zlew pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula_o 03.07.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 100 cm po wylewkach? a bateria przy zlewie nie przeszkadza w otwarciu okna? a może masz jakieś foty - coby troszkę zobrazować "problem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 04.07.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 100 cm po wylewkach? a bateria przy zlewie nie przeszkadza w otwarciu okna? a może masz jakieś foty - coby troszkę zobrazować "problem" Ja w projekcie mam 100 cm Na razie kładą się płytki na podłodze więc nie ma co fotografować.... Blat z meblami czeka na montaż i ma być na 95 cm - wciąż pozostaje mi jakieś 11-12 cm do krawędzi otwartego okna. Baterię albo poszukam jakąś niską (byle z wyciągana wylewką) - ale to po montażu mebli, żeby dokładnie zmierzyć jaką mam odległość, albo są takie całkiem wyciągane na czas otwierania okna - tyle, że drogie Generalnie okno w kuchni jest jakieś 20 cm wyżej niż w salonie. Przynajmniej w projekcie - bo budowlańcy to czasem zdolni są... Zawsze możesz zmniejszyć okno i dać wyżej dolną krawędź jeśli masz wątpliwości... Ja po budowie latałem z metrem i np. cały dół poszedł 6 cm w górę żeby dać dobrą ilolacje i podłogówkę - tylko trzeba dopilnować na odpowiednim etapie, a nie jak już np. nadproża wyleją..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 04.07.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 witamMoge sie pochwalić już stanem ZERO swego budyneczku . Było cieżko i długo, ale juz jest ... dodam , ze mam piwnice pod garazem i stad taki długi okres prac . Muszę tylko poszukac jak sie zdjęcia wkleja i wtedy podzielę sie z wami fotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 04.07.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Tak, wysokość to 100 cm po wylewkach. A bateria może być składana: http://www.e-mieszkanie.pl/kuchnia,1335.htm Ale ja i tak nie planuję zlewozmywaka pod oknem. Widziałam tak u znajomych i się upewniłam, że to nie dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula_o 05.07.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 no właśnie muszę się zastanowić czy robić czy nie robić tego zlewu pod oknem?...' może nie robić i problem sam by się rozwiązał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 11.07.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 no właśnie muszę się zastanowić czy robić czy nie robić tego zlewu pod oknem?...' może nie robić i problem sam by się rozwiązał jeśli nie chcesz miec rurek na ścianach to trzeba o tym pomyślec już na etapie fundamentów. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts