Kamila79 26.11.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 O ociepleniu sufitu garażu nie pomyslałam a brama zamontowana Myslicie, że warto robić częściowe ocieplenie, tzn. tam, gdzie nie ma prowadnic bramy? Wszędzie na górze mam 5 cm EPS 100. Aha - podłączenie grzejnika w garażu też zrobiłam. Myślę, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 26.11.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 A to moja podbitka: http://i6.instantgallery.pl/h/he/hermes/23fdb2a0e638b1b7692a6ed4e173b9fa129246.jpg http://i5.instantgallery.pl/h/he/hermes/54d0f75797e6bfc5251f59aa6b91949a129235.jpg http://i1.instantgallery.pl/h/he/hermes/951a390b39f9b7561c63aef7134dffa4129241.jpg http://i7.instantgallery.pl/h/he/hermes/62f06426593f201b41bef4c2ec5e134a129247.jpg http://i8.instantgallery.pl/h/he/hermes/ced2a93282f1079c8acc329bd1a9943a129238.jpg Pogoda nie najlepsz do robienia zdjęć, ale to zdjęcie chyba najlepiej oddaje kolor mojej podbitki-kasztan: http://i6.instantgallery.pl/h/he/hermes/3293e62f74e245c98bdb4d0f83d6c913129236.jpg My malowaliśmy podbitkę farbą LAKMY. Polecił nam ją człowiek który robił nam podbitkę. Mówił, że tym produktami tej firmy malował swój drewniany dom i odnawiał go dopiero po 8 latach i nie było to już wtedy konieczne, że mogło to poczekać, a ponoć jest tańszy od innych produktów (nie wiem bo nie sprawdzałam, zaufałam wykonawcy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 26.11.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 super wygląda ta Wasza podbitka...Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 27.11.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Kamila - faktycznie - wspaniała podbitka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazar 28.11.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 hej,moglibyście podać ile płaciliście (za m2) za ocieplenie poddasza - wełna, profile, płyta kg, zgruntowanie, etc. tak by było gotowe do malowania... i ile wyszło wam m2 na poddaszu z góry dzieki za info, pozdromaras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 28.11.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 hej, moglibyście podać ile płaciliście (za m2) za ocieplenie poddasza - wełna, profile, płyta kg, zgruntowanie, etc. tak by było gotowe do malowania... i ile wyszło wam m2 na poddaszu z góry dzieki za info, pozdro maras wersja z 1 garażem około 160m.kw. łącznie z sufitem bez poddasza., Z tego co pamiętam : 1. ocieplenie wełną 15pln za metr / dwie warstwy + folia 2. płyty osb 5 pln za metr. 2. zabudowa K/G 45pln na gotowo. profile, szpachlowanie itp. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 30.11.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 W naszym rejonie za ocieplenie wełną (2 warstwy) plus regipsy na gotowo to koszt od 50 do 60 zł / mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 30.11.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Kamila>>> jaki masz kolor okien ??? I jaki kolorem impregnowałaś swoja podbitke ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 30.11.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Kamila>>> jaki masz kolor okien ??? I jaki kolorem impregnowałaś swoja podbitke ??? kolor okien to orzech, a podbitki to kasztan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 01.12.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 hej, moglibyście podać ile płaciliście (za m2) za ocieplenie poddasza - wełna, profile, płyta kg, zgruntowanie, etc. tak by było gotowe do malowania... i ile wyszło wam m2 na poddaszu z góry dzieki za info, pozdro maras 45 zł/m2 z gruntowaniem - wełna 15+5, stelaż, folia, płyty grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia92 02.12.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam, poszukuje ludzi, którzy budują Hermesa w woj. lubuskim. Ja zamierzam rozpoczac budowe na wiosne i chetnie bym zobaczyła go na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 03.12.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam, poszukuje ludzi, którzy budują Hermesa w woj. lubuskim. Ja zamierzam rozpoczac budowe na wiosne i chetnie bym zobaczyła go na zywo. macst jest z Zielonej Góry tylko nie wiem na jakim etapie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 03.12.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Jestem jestem. Madzia92 już się do mnie odezwała, a ja do Niej. My zakończyliśmy zmiany w projekcie i teraz jesteśmy na etapie wyceny przez firmy budowlane. Mamy nadzieję, że na wczesną wiosnę prace ruszą pełną parą. Pozdrawiam PS. Kiedyś to może będzie wyglądać tak: http://foto.onet.pl/1l2v,0z4sdcdoid5o,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mekej 05.12.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 ufff... kolejny etap za nami, skończyli wylewki. Mam nadzieję że nie będzie mrozów, to za jakieś 2 tygodnie wchodzą chłopaki ocieplenie dachu robić i powoli wykończeniówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 06.12.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 suzisTy lepiej nie zapraszaj do siebie, bo ludziom odechce się budowania, to co zobaczyłam w Twoim dzienniku, wywołało u mnie ścisk w gardle. Nigdy nie myślałam, że lektura tego forum będzie mogła we mnie spowodować to , że łzy napłyną mi do oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 08.12.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Hej,Ja mogę pokazać, jak nie budować Hermesa - woj. łódzkie (10km od granicy Łodzi) - jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam. Nie będzie to podoszący na duchu widok, ale za to jaka życiowa lekcja. Powodzenia życzę zaczynającym. A wszystkich, którzy mają już stan surowy zamkniety za sobą, zapraszam do mojego Dziennika Budowy (tylko dla ludzi o mocnych nerwach) Suzis przeczytałem Twój dziennik z uwagą i żeby się nie powtarzać to powiem tylko, że trzymam kciuki za pomyślne zgnojenie tych partaczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 08.12.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Hej,Ja mogę pokazać, jak nie budować Hermesa - woj. łódzkie (10km od granicy Łodzi) - jeśli ktoś ma ochotę to zapraszam. Nie będzie to podoszący na duchu widok, ale za to jaka życiowa lekcja. Powodzenia życzę zaczynającym. A wszystkich, którzy mają już stan surowy zamkniety za sobą, zapraszam do mojego Dziennika Budowy (tylko dla ludzi o mocnych nerwach) Suzis przeczytałem Twój dziennik z uwagą i żeby się nie powtarzać to powiem tylko, że trzymam kciuki za pomyślne zgnojenie tych partaczy. Pozdrawiam ja również... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pag dj 10.12.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 witam was sympatyków hermesa 3 tych którzy juz realizuja i tych którzy maja w planch realizacje tego domku my jestesmy nowymi uzytkownikami tego forum ,chociaz wontek obserwujemy od roku i powiem sczeże ze wiele informacjio sie dowiedzielismy z postów tu zamieszczanych. A teraz do sedna sprawy.. czy ktos z was wykonywał strop systemem tradycyjnym czyli zazbrojone i wylane betonem... nie mówie tu o stropie teriwa ani hakerman.. chcieli bysmy sie dowiedziec ile stali poszło na takowy budynek oraz betonu i pustaków. my kupilismy jak narazie pustki 24 ytoga na sciany osłonowe. na tyle ile wyliczyłem po projektach i własnym doswiadczeniu w budownictwie. naszcescie robocizna nam troszke odejdzie bo zajmujemy sie akurat budowa domków.. ale do sedna sprawy.. porostu potrzebne nam opinie i informacje na temat ilosci materiałow, bo kupujemy sukcesywnie materiał a szkoda by było kupic zaduzo.. pytanko gdzie macie umieszczony piec czy mozna zmienic jego usytuowanie?? z tego co sie orietuje to taka zmiane moze naniesc kierownik budowy w dzienniku ale nie jestem pewny czy przypatkiem nie musi tego przyklepac projektant, rozmawiałem z biórem hermesa i powiedzieli ze oni zmian nie nanosza ale jest pozwolenie na naniesienie zmian na zyczenie przez inne biuro I ostatnia prozba czy ktos z was buduje w okolicy warszawy taki domek?? jesli mozna prosze o informacje na gg 700903 lub meil [email protected] pozdrawiam i dziekuje chetnych za informacje.. powodzenia wszystkim życzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mekej 10.12.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć ile zapłaciliście wykonawcy za wykończeniówkę: płyty GK na poddaszu, gładź z malowaniem, glazura, podwieszenie sufitów, biały montaż (bez paneli, kominka i materiałów, sama robocizna) - interesuje mnie rząd wielkości w zaokrągleniu do 5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pag dj 10.12.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć ile zapłaciliście wykonawcy za wykończeniówkę: płyty GK na poddaszu, gładź z malowaniem, glazura, podwieszenie sufitów, biały montaż (bez paneli, kominka i materiałów, sama robocizna) - interesuje mnie rząd wielkości w zaokrągleniu do 5 tys. ja ci powiem tak.. z własnego doswiadczenia wiem ze ceny uwarunkowane od ilosci prac i od trudnosci sposobu wykonania.. musiał bys sprecyzowac jakie ilosci i jakie materiały.. bo naprzykład płytki 30na30 nie beda wcenie 10na10cm no i tak dalej.. to samo tyczy sie wykonczenia poddaszy g/k itd.. itd.. jesli trzeba by było dokładniejszych cen to pisz na priv.albo meil.. powiem tak ile ekip tyle cen pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts