Rafałsz 12.02.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 No właśnie taki też mam dylemat... Kurcze problem wtym, że już kupiłem ten styropian a nie wiem ile może on leżeć... miesiącami kolego..... Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_WISŁA 15.02.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam wszystkich sympatyków HERMESA. Właśnie przymierzam się do budowy. Szukam kogoś z woj. lubelskiego, kto jest w trakcie budowania domu swoich marzeń. Będę potrzebował waszej pomocy - doświadczenia. Z tego co czytam na forum, to rzeczewistość różni się trochę od marzeń. Jestem nowicjuszem, więc proszę o wyrozumiałość i wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 17.02.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam wszystkich sympatyków HERMESA. Właśnie przymierzam się do budowy. Szukam kogoś z woj. lubelskiego, kto jest w trakcie budowania domu swoich marzeń. Będę potrzebował waszej pomocy - doświadczenia. Z tego co czytam na forum, to rzeczewistość różni się trochę od marzeń. Jestem nowicjuszem, więc proszę o wyrozumiałość i wsparcie. Witaj Wisła! Co prawda jesteś na końcu świata, ale Hermesy są wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 19.02.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam,Mam pytanko. Czy ma może ktoś jakieś sprawdzone ekipy do tynków i posadzek?Ile teraz sobie życzą za robociznę kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mekej 25.02.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 co tu tak cicho ?? wszyscy zajęci budową ?? u mnie zaczęli kafelkować... na zdjęciu dolna łazienka...http://images48.fotosik.pl/71/8aa2d9bd78d8d4f8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 26.02.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Makej -super płytki - bardzo mi się podobają! Ja na dolną łazienkę wybrałam (chyba) zwykły Bambus Paradyża a w górnej zachorowałam na płytki Azulindus&Marti z serii Crono, tylko nie wiem jak będzie z kasą, bo te hiszpańskie za tanie nie są No ale to jeszcze jeszcze, bo czekam na kolesia od płytek... U nas skończyli zabudowy kg i ściany są przygotowane pod malowanie. Niestety kasa się kończy a roboty w cholerę. Schody będą dopiero w sierpniu lub wrześniu . Dom stoi a podłączenia wody ani prądu nie mamy Mamy je mieć do lipca, więc to będzie nas hamowało przed przeprowadzką. ale może to i dobrze - będzie na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Czarnecki 08.03.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam wszystkich sympatyków HERMESA. Właśnie przymierzam się do budowy. Szukam kogoś z woj. lubelskiego, kto jest w trakcie budowania domu swoich marzeń. Będę potrzebował waszej pomocy - doświadczenia. Z tego co czytam na forum, to rzeczewistość różni się trochę od marzeń. Jestem nowicjuszem, więc proszę o wyrozumiałość i wsparcie. Witaj, Wysłałem Ci PW. Więc w razie jakiś pytań pisz na adres, który Ci podałem. Tutaj b.rzadko zaglądam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 09.03.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witajcie! Jeszcze jedno spostrzeżenie od mieszkającego już w Hermesie! Wiele czytam na temat powiększenia kuchni kosztem pokoiku na dole lub podcienia tarasu. Otóż ja nie likwidowałem pokoiku a jedynie wskutek wydłużenia domu zyskałem 50cm łącznie dla kuchni z jadalnią. Używając już kuchni przez ponad miesiąc mogę powiedzieć, że jest ona duża i wystarczająca i naprawdę szkoda likwidować pokój. Może na etapie planów kuchnia wydaje się mała i ciasna (mojej żonie też się tak wydawało), ale po wstawieniu mebli wszyscy nas odwiedzający są zdziwieni że mamy tak dużą kuchnię i jadalnię obok. Naprawdę. Żona nawet ma pretensje po co kazałem wydłużać dom o 50 cm ???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 09.03.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witajcie! Jeszcze jedno spostrzeżenie od mieszkającego już w Hermesie! Wiele czytam na temat powiększenia kuchni kosztem pokoiku na dole lub podcienia tarasu. Otóż ja nie likwidowałem pokoiku a jedynie wskutek wydłużenia domu zyskałem 50cm łącznie dla kuchni z jadalnią. Używając już kuchni przez ponad miesiąc mogę powiedzieć, że jest ona duża i wystarczająca i naprawdę szkoda likwidować pokój. Może na etapie planów kuchnia wydaje się mała i ciasna (mojej żonie też się tak wydawało), ale po wstawieniu mebli wszyscy nas odwiedzający są zdziwieni że mamy tak dużą kuchnię i jadalnię obok. Naprawdę. Żona nawet ma pretensje po co kazałem wydłużać dom o 50 cm ???? Pozdrawiam Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 10.03.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 A macie może jakąś niedrogą ekipę do ogrodzenia z paneli Hermesika?Poszukuję kogoś w okolicy W-wia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 25.03.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam sympatyków "Hermesa" Spodobał mi się ten projekt, ale przed ostatecznym wyborem chciałbym zobaczyć go "na żywo", może ktoś w promieniu powiedzmy do 100km od MŁAWY buduje (wybudował) taki domek, byłbym bardzo wdzięczny za zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pap72 25.03.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Zamereck jesteś już przy wielkim końcu. Prośba daj więcej zdjęć. Za niedługo puszczę swoje. Pozdrawiam pap72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pap72 25.03.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Innych hermesiaków też proszę . Dawajcie zdjęcia. Dużo to pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 25.03.2009 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 W hermesie 2 w pomieszczeniu nad garażem wg projektu jest strych - i jeśli ma być to strych, to 1 okno dachowe wystarcza, ale jeśli ktoś chce wykorzystać to pomieszczenie np. na pokój - to lepiej dołożyć okno dachowe. Nie wiem jak będzie to wyglądać po wykończeniu (i dłuuugo się jeszcze zapewne nie dowiem), ale możliwe że jasne ściany to jakoś zrekompensują. Pozdrawiam W moim albumie są fotki tego pomieszczenia - ja dołożyłem dwa okna połaciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 25.03.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Zamereck jesteś już przy wielkim końcu. Prośba daj więcej zdjęć. Za niedługo puszczę swoje. Pozdrawiam pap72. pap72 sprecyzuj co Cię interesuje, a może znajdę takie zdjęcia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pap72 26.03.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 WYKOŃCZENIÓWKA. ŁAZIENKI, KUCHNIA, JADALNIA, SALON, SCHODY ITD.Chciałbym podejrzeć, może coś wprowadzę u siebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 26.03.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 W hermesie 2 w pomieszczeniu nad garażem wg projektu jest strych - i jeśli ma być to strych, to 1 okno dachowe wystarcza, ale jeśli ktoś chce wykorzystać to pomieszczenie np. na pokój - to lepiej dołożyć okno dachowe. Nie wiem jak będzie to wyglądać po wykończeniu (i dłuuugo się jeszcze zapewne nie dowiem), ale możliwe że jasne ściany to jakoś zrekompensują. Pozdrawiam A ja w tym pomieszczeniu dałem okno dachowe od strony wjazdu do garażu i ponadto okno w ścianie , takze zobaczymy jak to będzie, a tego pomieszczenia to naprawde szkoda przeznaczac na strych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 27.03.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 WYKOŃCZENIÓWKA. ŁAZIENKI, KUCHNIA, JADALNIA, SALON, SCHODY ITD. Chciałbym podejrzeć, może coś wprowadzę u siebie. Pozdrawiam. pap72 musiałbym załączyć z 2 tysiące zdjęć. Lepiej zadawaj pytania po kolei a będziemy pomagać w miarę potrzeby. A jakieś zdjęcia też wtedy zamieszczę w albumie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macut 30.03.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 cześć forumowicze! strasznie powoli przymierzamy się do zakupu tego projektu. chcielibyśmy zlikwidować pokój na dole żeby kuchnia był od frontu. tak robiło kilkoro z was. mamy jednak kilka pytań na które trudno odpowiedzieć, patrząc na projekt. pomożecie? 1. bezpośrednie połączenie łazienki i pokoju nad garażem czy jest możliwe zrobienie bezpośredniego przejścia (nawet niewymiarowego) pomiędzy łazienką na górze a pomieszczeniem nad garażem? z rzutów widać że trochę miejsca na ściance jest, jednak ciężko oszacować, jak dużo tego miejsca zabierają skosy. 2. podniesienie ścianki kolankowej a) czy ktoś kto nie podnosił ścianki stwierdza, że źle zrobił? b) czy ktoś kto podniósł o 1 pustak chciałby podnieść o dwa? c) czy ktoś kto podniósł o 2 nie żałuje że hermes z zewnątrz przestał wyglądać jak hermes? 3. kominek narożny czy jest możliwe przy tym przebiegu komina wykonanie kominka narożnego. przy przesunięciu kominka zmniejsza się siła ciągu. przesuwając komin lądujemy z nim na wprost wejścia do pomieszczenia nad garażem. czy może po drugiej stronie drzwi nad garażem? 4. częściowe podpiwniczenie chcielibyśmy podpiwniczyć tylko połowę domu. którą połowę lepiej (przód czy tył)? czy schody do piwnicy w klatce schodowej to jedyne i najlepsze rozwiązanie? dziękujęmy za pomoc! wam zdecydowanie łatwiej wszystko sobie wyobrazić... ktoś pisał, że robił hermesa w google sketchup. możecie może udostępnić plik? pozdrawiamy! m&m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 30.03.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Macut - tak na szybko: 1. U mnie nie dałoby rady zrobić przejścia z łazienki do pokoju nad garażem (a ściankę mam podwyższoną) 2. ściankę mam na 3 maxy + wieniec - nie żałuję - sypialnie są w sam raz - nie za duże - nie wyobrażam sobie ich funkcjonalności bez podniesienia ścianki. No ale opinie są rózne - może to kwestia tego, że sama wychowałam się w domu a nie w bloku i dlatego ich "wielkość' mnie nie poraża Fakt - dom z zewnątrz wygląda gorzej, ale mnie to raczej mało obchodzi - ja chciałam dom funkcjonalny. 3. Nie bardzo już kumam o tej porze, ale u mnie kominka nie dałoby się przesunąć - u mnie komin nad garażem wygląda tak: http://img6.imageshack.us/img6/5862/aaaomt.png [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts