zygzak 31.03.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 1. bezpośrednie połączenie łazienki i pokoju nad garażem U mnie się da, ale mam sporo przeróbek W łazience w miejscu wc jest dość miejsca na pełnowymiarowe przejście do pralni (16) i dalej do pokoju. Pralnia może być pełnoprawną łazienką w razie potrzeby, ma wszystko co trzeba. 2. podniesienie ścianki kolankowej U mnie są 4 pustaki + wieniec. W tej chwili do skosu jest 130cm, dojdzie wylewka będzie o 10-12 cm mniej. Podobnie jak ninja nie kierowałem się wyglądem z zewnątrz tylko wygodą. Ale wydaje mi się że dzięki zostawieniu szerszego okapu nie wyszło najgorzej. 3. kominek narożny U mnie się da ale... ja nie chciałem Salon piętro niżej zaczyna się zaraz za schodami, tak jak pokój 11, komin można było dosunąć w dół i zrobić kominek narożny. 4. częściowe podpiwniczenie Jeśli robiłbym częściowe podpiwniczenie to tylko w kwadracie wyznaczonym przez wejście, hol, schody, łazienka. Większa wg mnie jest zbyteczna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 31.03.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 macut jak chcesz zobaczyć pokoje bez podnoszenia ścianki kolankowej to zapraszam 25 km od Wrocławia, ja zrobiłam przedściankę zwężając pokoje o 55 cm czyli zostało 4*4 jak dla mnie to dość na pokoje dla dzieci (my mamy sypialnię nad garażem), a jakieś 10 tys. w kieszeni. przestrzeń za przedścianką wykorzystaliśmy robiąc półki z G-K, mój syn już się cieszy, że ma miejsce na płyty z grami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 31.03.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Witajcie! Jeszcze jedno spostrzeżenie od mieszkającego już w Hermesie! Wiele czytam na temat powiększenia kuchni kosztem pokoiku na dole lub podcienia tarasu. Otóż ja nie likwidowałem pokoiku a jedynie wskutek wydłużenia domu zyskałem 50cm łącznie dla kuchni z jadalnią. Używając już kuchni przez ponad miesiąc mogę powiedzieć, że jest ona duża i wystarczająca i naprawdę szkoda likwidować pokój. Może na etapie planów kuchnia wydaje się mała i ciasna (mojej żonie też się tak wydawało), ale po wstawieniu mebli wszyscy nas odwiedzający są zdziwieni że mamy tak dużą kuchnię i jadalnię obok. Naprawdę. Żona nawet ma pretensje po co kazałem wydłużać dom o 50 cm ???? Pozdrawiam zamareck jak się robi kuchnię tak jak jest to zaproponowane w projekcie to na pewno jest to dużo, ale jak mi zależało na oddzieleniu kuchni od jadalni wyspą, a jadalnię "wciągnąć" do salonu za pomocą tego samego parkietu, to jest to za mało. szerokość mebli ti 60 cm, wyspa na przeciw to minimum 60 cm (ja chcę 90), przerwa między ciągiem mebli a wyspą to 120 cm co w sumie daje min 240 cm. A wygodna jadalnia dla 6 osób to 340 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 31.03.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 zamareck jak się robi kuchnię tak jak jest to zaproponowane w projekcie to na pewno jest to dużo, ale jak mi zależało na oddzieleniu kuchni od jadalni wyspą, a jadalnię "wciągnąć" do salonu za pomocą tego samego parkietu, to jest to za mało. szerokość mebli ti 60 cm, wyspa na przeciw to minimum 60 cm (ja chcę 90), przerwa między ciągiem mebli a wyspą to 120 cm co w sumie daje min 240 cm. A wygodna jadalnia dla 6 osób to 340 cm. No zapomniałem dodać, że wystarczy na normalną kuchnię. Z ust mi to wyjęłaś A jak wyspa to już inne kwiatki. Muszę zrobić zdjęcia mojej kuchni i zamieścić w albumie bo chyba o niej zapomniałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 02.04.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 A ja zlikwidowałam pokój na dole i w jego miejscu jest kuchnia (oddzielona ażurową ścianką i barkiem) - wygląda to dokładnie tak, jak chciałam . Teraz wielkość salonu jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 03.04.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 A więc baby mnie przegadały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygzak 03.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 A więc baby mnie przegadały Też zlikwidowałem pokój na dole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 04.04.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 A my zostawiamy ten gabinecik . Oboje od czasu do czasu musimy cosik skrobnąc , ato jakąś prace , prezentacje czy inne nikomu niepotrzebną rzecz i nie wyobrazam sobie żebym to robił przy stole w jadalni albo w salonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 04.04.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 A więc baby mnie przegadały A jak! Poważnie, to po prostu kompletnie nie potrzebuję 5 pokoików a w dodatku chciałam mieć duży salon (no gdzieś te balety muszą się odbywać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 06.04.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 A my zostawiamy ten gabinecik . Oboje od czasu do czasu musimy cosik skrobnąc , ato jakąś prace , prezentacje czy inne nikomu niepotrzebną rzecz i nie wyobrazam sobie żebym to robił przy stole w jadalni albo w salonie . Dokładnie tak jak u nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radman 14.04.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 A ja zostawiłem gabinecik z jeszcze innego powodu: na starość nie będę z kryką biegał po schodach w górę i dół Jak dożyję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 14.04.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 A ja zostawiłem gabinecik z jeszcze innego powodu: na starość nie będę z kryką biegał po schodach w górę i dół Jak dożyję! Radman ja na szczęście już słyszałem słowo "kryka" hahaha.... Ale może inni nie wiedzą co to jest. Może napisz po polsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 14.04.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 A ja zostawiłem gabinecik z jeszcze innego powodu: na starość nie będę z kryką biegał po schodach w górę i dół Jak dożyję! Radman ja na szczęście już słyszałem słowo "kryka" hahaha.... Ale może inni nie wiedzą co to jest. Może napisz po polsku ? a mnie tak korciło, żeby "wiedzieć już", że na google wyszukałam, hahaahaahahahhaaha. ps - na starośc to ten dom dzieciom oddam albo sprzedam w cholerę a bedę miała malutką parteróweczkę z jedną sypialnią i salonikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 14.04.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 na starośc to ten dom dzieciom oddam albo sprzedam w cholerę a bedę miała malutką parteróweczkę z jedną sypialnią i salonikiem ... i tu się zgadzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 17.04.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 na starośc to ten dom dzieciom oddam albo sprzedam w cholerę a bedę miała malutką parteróweczkę z jedną sypialnią i salonikiem ... i tu się zgadzamy Przegadałam! !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 27.04.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mam pytanie do Hermesowiczów . Czy ktoś założył sobie (lub chociażby zrobił wycene) drewniane okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 27.04.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Mam pytanie do Hermesowiczów . Czy ktoś założył sobie (lub chociażby zrobił wycene) drewniane okna ? Ja mam niestety plastikowe, bo staram się robić wszystko tak, by później było jak najmniej obsługowe - sama z dzieckiem i tak będę miała w cholerę roboty przy domu więc konserwacja drewnianych okien po kilku latach odpada... Wrzuć wymiary okien na maila i wyślij kilku firmom nawet na chybił trafił - będziesz mieć porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 28.04.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Dlaczego niestety ? Nam również na ostatnich targach bardzo podobały sie okna drewniane . ale niestety większośc opinii uzytkowników (znalezione w sieci) jest po początkowym zachwycie raczej negatywna . Dlatego szukamy tutaj kogoś , że tak powiem mniej anonimowego , który dałby wiarygodną opinię z pierwszej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 28.04.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja zamówiłem okna drewniane Urzędowski Galux-88 do Gracjana 38000 - nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 28.04.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Dlaczego niestety ? bo okna drewniane (przynajmniej nowe) mają niesamowity wdzięk Okleina to kompletnie inna bajka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts