Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki pomocy matam, udało mi się umieścić w albumie rzuty Gracjana, wystarczy kliknąć na poprzednie moje linki.

A tak wogle to ktoś wie dlaczego nie mogę tych zdjęć umieścić bezpośrednio na forum, wiem jak wstawiać zdjęcia na forum ale tych nie mogę (jak klikam na zdjęcie to nie pojawia mi się funkcja adre obrazka, czy z tym coś się da zrobić)

A dam jeszcze raz link http://foto.onet.pl/c4a20,osg1i8wqy18g,5x72v,u.html?D=1

Oj na pewno podniesie koszty dlatego nawet nie zaczyna rozmyślać, czy tak nie przerobić. Ale przenoszę łazienke do części garażowej (oczywiście będzie to inaczej rozwiązane niż w gracjanie, ale będę mieć dużą kuchnię, jadalnię i taras a gabinet i tak mi zostanie :D. Adam, a tak wogle byliśmy na Twojej budowie w niedzielę, ale było już szaro a w srodku ciemno (a latarka została w drugim aucie :cry: ) więc i tak jeszcze będziemy chcieli podjechać. A czy jest możliwe podjechanie kiedyś przed południem, jak będziemy jechać na swoją wieś, tylko tak żeby ekipa nas nie pogoniła :wink: . Mojego męża tylko troszkę przeraziła wielkość domu, ale tak ogólnie jest super.

Cześć!

Bradzo chciałbym zobaczyć Hermesa na zdjęciach moze w zaawansowanej fazie budowy. Zamierzam zacząć budowę w przyszłym roku i chyba Hermes najbardziej mi odpowiada ale wyobraźnia a rzeczywistośc to diwe rózne sprawy.

[

W tym tygodniu jestem na budowie prawie codziennie do zmroku. Jeśli nie ja to moja druga ładniejsza połowa. :D

Duży ? Ja mam ciągle dylemat, że kuchnia z jadalnią i salonem to jest praktycznie na styk. A górę podniosłem o 25 cm. Dużo odzyskałem ze skosów.

Mam nadzieję, że w tym tygodniu wykonawcy skończą kominy, rynny i zaczną układać dachówkę.

Cześć!

Bradzo chciałbym zobaczyć Hermesa na zdjęciach moze w zaawansowanej fazie budowy. Zamierzam zacząć budowę w przyszłym roku i chyba Hermes najbardziej mi odpowiada ale wyobraźnia a rzeczywistośc to diwe rózne sprawy.

Podaj maila. Mogę Ci kilka podesłać. Wersja praktycznie bez zmian. Z gabinetem na dole.

Adam, ogólnie dom jest duży, ale właśnie kuchnia jest nieproporcoalnie mala do reszty, do naszych potrzeb to zdecydowanie zamała. Ja mam jedną z wersji przeróbek (a było już ich kilka :lol: ) zrobioną przez architektkę, tak że kuchnia jest pszerzona o 56 cm, kosztem gabinetu, drzwi do gabinetu są bliżej watrołapu, ale dla nas to i tak niestarczy, też brałam pod uwagę taką wersję jak Sail, bez podcienia. Adam ja uważam, że w takiej wersji jak masz, to tak naprawdęmożna zrobić kuchnię z wyspą (jak ktoś lubi kuchnię w salonie) bo na prawdziwą jadalnię to za mało miajsca. Stół to 90-100 cm, na krzesł jest potrzebne 80 cm. a jak ma się za nimi jeszcze swobodnie przemieszczać to 110cm.

Z tego co wiem jest wersja Hermesa bez gabinetu na dole a wtedy masz kuchnię 25 mkw. :D U siebie robię na dole pokój gościnny a gabinet przeniosłem nad garaż. Musiałem zmienić strop i zrezygnowałem z sufitu na rzecz ozdobnych belek

Sprawdzałem temat wyspy ale nie ma szans. Przy wyspie nie zmieści się żaden rozsądny stół. Znalazłem projektanta wnętrz, który przygotowuje mi projekt kuchni + jadalni + salonu. Zobaczymy jakie będzie miał pomysły. Ze wstępnych pomiarów wynika, że przy ustawieniu mebli kuchennych wzdłuż ściany i zlewozmywak pod oknem stół na 6 osób zmieści się bez problemu. I to mi odpowiada. Mały problem to okno tarasowe. Chciałem aby było dwuskrzydłowe rozsuwane na boki ale :

1. musiałoby być około 260cm szerokości a jest 230cm miejsca

2. kosztuje około 7.000 zł. :evil: czyli o 40 % drożej niż jednoskrzydłowe.

Także będzie wersja "oszczędnościowa".

:D

Adam a ja właśnie myslałam o takiej wyspie przy której można też usiąść z jednej strony. A my robimy w gabinecie kuchnię częściowo otwartą na jadalnię

A propo okien, czy te w projekcie są oknami typowymi większość to 150*150, no i drzwi wejściowe czy są typowe? Nie chcę przepłacać, gdy się okażę że są np. o 2 cm za wąskie czy szerokie od standardu.

Witam !

Jestem z Poznania i ruszam mozolnie sprawę budowy. Hermes wpadł mi w oko bo planujemy z bratem zbudować bliźniaka opartego na dwóch Hermesach. Ale załamujecie mnie z tą kuchnią ona naprawde wypada taka mała?

Pozdrawiam Michał

Adam a ja właśnie myslałam o takiej wyspie przy której można też usiąść z jednej strony. A my robimy w gabinecie kuchnię częściowo otwartą na jadalnię

A propo okien, czy te w projekcie są oknami typowymi większość to 150*150, no i drzwi wejściowe czy są typowe? Nie chcę przepłacać, gdy się okażę że są np. o 2 cm za wąskie czy szerokie od standardu.

Okna są w miarę OK ale każda firma produkująca ma swoje wymiary i lepiej się wcześniej dostosować. 150*150 to masz tylko 3 a pozostałe trzeba dobrać lub zrobić na zamówienie. Najlepiej wybierz sobie firmę od okien a poźniej wuykonawca przygotuje Ci wymiary otworów pod dane okna. Będziesz mogła kupować typowe z cennika. Robione na wymiar są droższe.

Drzwi wejściowe nie sa typowe. Mają doświetlenie wiatrołapu a to bardzo mocno podraża zakup. Drewniana konstrukcja doświetlenia kosztuje tyle samo lub więcej niż drzwi.

Witam !

Jestem z Poznania i ruszam mozolnie sprawę budowy. Hermes wpadł mi w oko bo planujemy z bratem zbudować bliźniaka opartego na dwóch Hermesach. Ale załamujecie mnie z tą kuchnią ona naprawde wypada taka mała?

Pozdrawiam Michał

Kuchnia z jadalnią ok. 16 m.kw. Całość 333szer. na 485 długości.

Jeśli komuś nie wystarcza to można zrezygnować z gabinetu. :D