Fenix999 29.12.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Witaj Co do cen robocizny poszukaj właściwej dla swojego regionu grupy budowlanej . Wierz mi w zależności od regionu rozbieżności są duuuuuuuuuuuuuuuuże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 06.01.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 WiamSorki, że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale dostałem właśnie wycenę stanu otwartego z dachem i nie wiem czy to dużo czy mało. Nie bardzo można się doliczyć na forach co ile kosztuje. stan zero : wykopy fundamentowe, zbrojenie, zalanie betonu b-20,murowanie ścian z bloczków b20,izolacja pionowa wewnętrzna i zewnętrzna,układanie rur wodno-kanalizacyjnych,zagęszczenie żwiru pod chudziak,wylanie betonu b-15 - 14250 ,- Murowanie ścian nośnych ,ścian szczytowych i kolankowych wraz z wieńcem + nadproża - 10300,- strop : wykonanie wieńca ,szalowanie ,zbrojenie,stęplowanie,murowanie kominów,szalowanie klatki schodowej,wykonanie balkonów,wylanie betonu b-20 - 14000,- dach: wykonanie więżby ,foliowanie,łacenie,murowanie kominów z cegły klinkierowej,układanie dachówki,montaż okien dachowych,montaż rynien - 25900,- całkowity koszt usługi : 64450,- pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 06.01.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Tak jak napisałem wyżej , cenowo są naprawdę duże rozbieżności w zależności od regionu . Ja za to samo zapłaciłem mniej , ale wszystko robiła mi jedna ekipa i cena była podana z góry za całość bez rozbijania na etapy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 06.01.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Cena jest do negocjacji. O podział na poszczególne etapy sam prosiłem w razie jakiś problemów. a jak wygląda sprawa materiałów, bo majster mówił, że on ma zniżki na materiały (średnio ok 20 procent) ale faktury są na niego - czyli zarobi dodatkową kasę. Plusem tego jest, że w cenie robocizny mieszczą się wszystkie maszyny.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 10.01.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Majster nie ma zniżek , co najwyżej przedstawiciel hurtowni lub składu z którego bierze mu takie daje . Oni tam mają dość pokaźne widełki na marże , tylko że nie każdy je dostaje (zniżki). My braliśmy wszystko (na stan surowy) z jednego z większych składów budowlanych w okolicy , oczywiście po negocjacjach cenowych (aż zeszli do pożądanego poziomu) i na fakturę . Nasi też mieli wszelkie maszyny (za koparkę tylko osobno płaciliśmy) łącznie z windą materiałową na piętro i tym "taśmociągiem" na dachówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 11.01.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 IMUG>>> co do twojej wyceny to mysle, ze za dach to troche przesadzili , reszta do przełknięcia po negocjacjach, pod warunkiem ze to sprawdzona i solidna ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 17.01.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Jak na razie to wszyscy mi dają podobną kwotę za robociznę. Czy ekipa sprawdzona to nie wiem. Polecił mi ją architekt adaptujący projekt. W zeszłym roku zaczęli budowę dokładnie na przeciwko mojej działki. Fundament wygląda porządnie. Resztę będę widział sukcesywnie bo od wiosny będą stawiać mury. Z majstrem gadałem o budowaniu etapami więc wcale nie muszę go brać do dachu. Problem u mnie jest taki, że nie mieszkam na razie w Polsce i większość spraw załatwiam przez telefon i internet.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 26.01.2011 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 WitamJak jeszcze tu ktoś zagląda to może podałby mi ile bloczków fundamentowych potrzebował. Koleżka w hurtowni wyliczył mi 1440pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 26.01.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam Jak jeszcze tu ktoś zagląda to może podałby mi ile bloczków fundamentowych potrzebował. Koleżka w hurtowni wyliczył mi 1440 pozdrawiam Zaglada, zaglada tyle,z e ja Ci nie pomogę , gdyz mam Hermesa2, a ponadto ja podpiwniczałem garaż , wiec z tej racji wyszło mi dużo wiecej . A skoro tak Ci wyliczył ktos to sie tego tzrymaj , jak Ci zostanie to im zwrócisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 26.01.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 okdzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 26.01.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Hmmm to dziwne . Ja miałem około 1000 i nie pamiętam już czy coś dokupywaliśmy , chyba nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 27.01.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Mnie też wyszło mniej o jakieś 300 bloczków. Będę w hurtowni to zapytam jak to pan szanowny sprzedawca wyliczył. Może policzył jakiś naddatek gdyby trzeba było głębiej posadawiać budynek.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandrapaweł 04.10.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Witam, Z wielkim zaszczytem przyłączamy sie do grona Hermesowiczów! Na marca mamy uzgodniony termin budowy, nie obejdzie się bez kilku zmian w naszym Hermesie. Liczymy na zdjęcia z budowy Waszych czterech kątów pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 04.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Powitać, powitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniś1719507776 06.10.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Witam, Czy ktoś może ma wybudowanego hermesa 2 z garażem podwójnym(chociaż w stanie surowym) w woj. mazowieckim lub lubelskim????? Robimy ostatnie poprawki projektu i bardzo byśmy chcieli zobaczyć domek na żywo. Proszę o pomoc i z góry dziękuje. email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 06.10.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 u mnie kończą niedługo dach. Mam hermesa 2 z podwójnym garażem w odbiciu lustrzanym ale niestety koło Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniś1719507776 11.10.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 ooo szkoda, że tak daleko my narazie już cztery miesiące czekamy na odrolnienie działki, strasznie się schodzi z tymi wszystkimi papierkami, więc mamy czas na ewentualne zmiany w projekcie. MAM NADZIEJĘ, ZE BUDOWĘ ZACZNIEMY NA WIOSNĘ. My tez mamy Hermesa 2 w odbiciu lustrzanym z podwójnym garażem. IMUG czy mógłbyś ewentualnie podesłać kilka zdjęć Twojego Hermesa z zewnątrz i od środka na maila: [email protected]. Byłabym bardzo wdzięczna Czy wprowadzałeś może jakieś zmiany do projektu, bo my skasowaliśmy podcień, przez co powiększył się gabinet i doprojektowaliśmy facjatkę z balkonem nad wykuszem. Czy powiększaliście otwory okienne w domku i czy zmienialiście coś w schodach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 13.10.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Witamzmiany w projekcie:1. ściany mamy z silikatów (sil-pro godzikowice - bo blisko fabryka). Obrys domu się nie zmienił tylko wewnątrz zyskałem po około 12 cm na ścianie. W projekcie jest chyba suporex 36.2. poszerzone są ławy fundamentowe z 40 na 60 - ze względu na ciężar silikatów3. kasacja podcienia - więcej miejsca wewnątrz - mamy doprojektowany taras okoł 60m4. kuchnia jest przesunięta przez co zyskaliśmy miejsce na spiżarnie5. otwory okienne są większe (w górę) aby zainstalować rolety nad oknem a nie na zewnątrz okna6. strop mamy monolityczny 12cm 7. schody zmienił nam konstruktor z ekipy budowlanej i zlikwidował ten brzydki nawis w salonie koło kominka. Został tylko lekki skos w samym rogu8. nad garażem mamy jeden wielki pokój - zlikwidowaliśmy łazienkę i dziwne malutkie pomieszczonko nie wiadomo na co9. garderoba ma wejście od korytarza aby była wspólna dla wszystkich10. jedno z okien w garaży zamieniliśmy na drzwi do ogroduTo chyba tyle zmian. Zdjęcia podeślę w wolnej chwilipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandrapaweł 17.10.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Bylibyśmy zainteresowani obejrzeniem DA Hermesa na żywo nawet gdybysmy mieli jechac przez pół polski. Czy ktoś z Was ma go chociaz w stanie surowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 17.10.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 A co znaczy DA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts