Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeżeli o mnie chodzi , to mam w ziemi pociągnięte rury od każdej rynny . Wszystko to idzie do studzienki za domem . Zanim tego nie było robiły się konkretne bajorka po każdej większej ulewie . Studzienka jest zrobiona z kręgów po poprzedniej studzience na wodę którą na mnie wymusił wod-kan na czas budowy

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Gdy wybierałem projekt zastanawiałem się nad tym http://www.najciekawszeprojekty.pl/projekt/zz-365/z56 i nad Hermesem właśnie. Wybrałem ten pierwszy ponieważ wydawał się bardziej funkcjonalny. Pozdrawiam wszystkich budujących Hermesa!

• 3 weeks później...

Witam ponownie. Kilka miesięcy minęło , nastał Nowy Roczek i z tej okazji wszystkim życzę optymizmu , sił i dobrej energii w naszych wysiłkach budowlanych .

Jak wspominałem kilkanaście postów wyżej , buduję Hermesa III w odbiciu lustrzanym . Rozpocząłem 12.03.2011 . Dziś dom jest ocieplony , mam wszystkie instalacje , tynki , wylewki i GK na poddaszu . Lekko nie jest , ale można wytzrymać. Wszytkim powiem , bogatszy o własne doświadczenia , że warto czytać , zarówno foea , jak i wydawnictwa , to pomaga , choćby w rozmowach z tzw. "fachowcami" . W przeciwnieństwie do wielu Hermesowiczów ja nie robiłem prawie żadnych zmian w projekcie za wyjątkiem podniesienia ścianki kolankowej i dodania jednego stopnia przy schodach , dzięki czemu obniżyłem wysokość stopni . Reszta jest dobrze jak jest . Trochę obawiam się wielkości kuchni , ale powinno być dobrze . Teraz czas na wykończenia...Podłogi , płytki , łazienki... Samo dobre , tylko dalczego takie drogie... ;) Jeśli komuś mogę jakoś pomóc- zachęcam do kontaktu choćby na GG (11729145) . Życzę sobie i wszystkim dużo optymizmu i jeszcze więcej kasy .

Witamy! Jesteśmy na etapie wybierania projektu. Bardzo podoba nam się hermes 2 g2, jednak przed podjęciem ostatecznej decyzji kupna projektu chętnie zobaczylibyśmy jakiegoś hermesika w realu. Nasza gorąca prośba: jeśli ktoś wybudował lub jest w trakcie budowy hermesa w woj. kuj-pom i zechciałby nam go pokazać to bylibyśmy bardzo wdzięczni.Pozdrawiamy

• 1 month później...

Witam

My budujemy hermesa 3. zmiany jakie wprowadziliśmy są podane kilka postów wcześniej.

zmiany w projekcie:

1. ściany mamy z silikatów (sil-pro godzikowice - bo blisko fabryka). Obrys domu się nie zmienił tylko wewnątrz zyskałem po około 12 cm na ścianie. W projekcie jest chyba suporex 36.

2. poszerzone są ławy fundamentowe z 40 na 60 - ze względu na ciężar silikatów

3. kasacja podcienia - więcej miejsca wewnątrz - mamy doprojektowany taras okoł 60m

4. kuchnia jest przesunięta przez co zyskaliśmy miejsce na spiżarnie

5. otwory okienne są większe (w górę) aby zainstalować rolety nad oknem a nie na zewnątrz okna

6. strop mamy monolityczny 12cm

7. schody zmienił nam konstruktor z ekipy budowlanej i zlikwidował ten brzydki nawis w salonie koło kominka. Został tylko lekki skos w samym rogu

8. nad garażem mamy jeden wielki pokój - zlikwidowaliśmy łazienkę i dziwne malutkie pomieszczonko nie wiadomo na co

9. garderoba ma wejście od korytarza aby była wspólna dla wszystkich

10. jedno z okien w garaży zamieniliśmy na drzwi do ogrodu

pozdrawiam

• 1 month później...

Witam Wszystkich Hermesowiczów. Ponieważ mam zamiar budować Hermesa z podwójnym garażem ( Hermes 3 ) więc przeczytałem "od dechy do dechy" wszystkie posty ! Niezła lektura !!! Mam prośbę - Jestem z Krakowa - ale będę budować pomiędzy Łańcutem, a Przeworskiem. Jeżeli mógłbym zobaczyć "na własne oczy" Hermesika 3 lub z pojedynczym garażem - ( w woj małopolskim lub podkarpackim ) - byłbym niezmiernie wdzięczny !!! Mój e-mail : [email protected]

Pozdrawiam Romek

• 1 month później...
  • 6 months później...
  • 2 years później...