sandrapaweł 17.10.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 http://projektydomow.gazetadom.pl/da_hermes.htm tak nazywa się ten projekt na innych stronkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 17.10.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) u mnie kończą dach niedługo ale ja mam hermesa 3 w odbicu. Domek jest pod Wrocławiem Edytowane 28 Lutego 2012 przez IMUG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 17.10.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Takie buty . Widzę że projekt zdrożał . Ale kosztorys urealnili . Tak troszkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandrapaweł 18.10.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Hermes II jest zupełnie inny. Szkoda. A jeszcze mam takie pytanko. Jak poradziliście sobie z odpływem deszczówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 18.10.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Jeżeli o mnie chodzi , to mam w ziemi pociągnięte rury od każdej rynny . Wszystko to idzie do studzienki za domem . Zanim tego nie było robiły się konkretne bajorka po każdej większej ulewie . Studzienka jest zrobiona z kręgów po poprzedniej studzience na wodę którą na mnie wymusił wod-kan na czas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiniusia 29.11.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam wszystkich Wlasnie zakupilam projekt Hermes 2 G2 i dolaczam do Waszego grona Budujemy go pod Kielcami i mamy zamiar ruszyc pełna para na wiosne Poki co jestesmy na etapie wyboru ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 18.12.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Ha ha , witam. Chyba tylko ja tu jeszcze zaglądam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor77 19.12.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Gdy wybierałem projekt zastanawiałem się nad tym http://www.najciekawszeprojekty.pl/projekt/zz-365/z56 i nad Hermesem właśnie. Wybrałem ten pierwszy ponieważ wydawał się bardziej funkcjonalny. Pozdrawiam wszystkich budujących Hermesa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygellinus 04.01.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witam ponownie. Kilka miesięcy minęło , nastał Nowy Roczek i z tej okazji wszystkim życzę optymizmu , sił i dobrej energii w naszych wysiłkach budowlanych . Jak wspominałem kilkanaście postów wyżej , buduję Hermesa III w odbiciu lustrzanym . Rozpocząłem 12.03.2011 . Dziś dom jest ocieplony , mam wszystkie instalacje , tynki , wylewki i GK na poddaszu . Lekko nie jest , ale można wytzrymać. Wszytkim powiem , bogatszy o własne doświadczenia , że warto czytać , zarówno foea , jak i wydawnictwa , to pomaga , choćby w rozmowach z tzw. "fachowcami" . W przeciwnieństwie do wielu Hermesowiczów ja nie robiłem prawie żadnych zmian w projekcie za wyjątkiem podniesienia ścianki kolankowej i dodania jednego stopnia przy schodach , dzięki czemu obniżyłem wysokość stopni . Reszta jest dobrze jak jest . Trochę obawiam się wielkości kuchni , ale powinno być dobrze . Teraz czas na wykończenia...Podłogi , płytki , łazienki... Samo dobre , tylko dalczego takie drogie... Jeśli komuś mogę jakoś pomóc- zachęcam do kontaktu choćby na GG (11729145) . Życzę sobie i wszystkim dużo optymizmu i jeszcze więcej kasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carrlos 04.01.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Witamy! Jesteśmy na etapie wybierania projektu. Bardzo podoba nam się hermes 2 g2, jednak przed podjęciem ostatecznej decyzji kupna projektu chętnie zobaczylibyśmy jakiegoś hermesika w realu. Nasza gorąca prośba: jeśli ktoś wybudował lub jest w trakcie budowy hermesa w woj. kuj-pom i zechciałby nam go pokazać to bylibyśmy bardzo wdzięczni.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kukson 27.02.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam, Czy ktos z forumowicz buduje aktualnie wedlug projektu HERMES 3? Wlasnie bede adaptowal ten projekt i chetnie skorzystam z Waszych doswiadczen. Pozdrawiam Kukson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 28.02.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 WitamMy budujemy hermesa 3. zmiany jakie wprowadziliśmy są podane kilka postów wcześniej.zmiany w projekcie:1. ściany mamy z silikatów (sil-pro godzikowice - bo blisko fabryka). Obrys domu się nie zmienił tylko wewnątrz zyskałem po około 12 cm na ścianie. W projekcie jest chyba suporex 36.2. poszerzone są ławy fundamentowe z 40 na 60 - ze względu na ciężar silikatów3. kasacja podcienia - więcej miejsca wewnątrz - mamy doprojektowany taras okoł 60m4. kuchnia jest przesunięta przez co zyskaliśmy miejsce na spiżarnie5. otwory okienne są większe (w górę) aby zainstalować rolety nad oknem a nie na zewnątrz okna6. strop mamy monolityczny 12cm7. schody zmienił nam konstruktor z ekipy budowlanej i zlikwidował ten brzydki nawis w salonie koło kominka. Został tylko lekki skos w samym rogu8. nad garażem mamy jeden wielki pokój - zlikwidowaliśmy łazienkę i dziwne malutkie pomieszczonko nie wiadomo na co9. garderoba ma wejście od korytarza aby była wspólna dla wszystkich10. jedno z okien w garaży zamieniliśmy na drzwi do ogrodupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romart 04.04.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam Wszystkich Hermesowiczów. Ponieważ mam zamiar budować Hermesa z podwójnym garażem ( Hermes 3 ) więc przeczytałem "od dechy do dechy" wszystkie posty ! Niezła lektura !!! Mam prośbę - Jestem z Krakowa - ale będę budować pomiędzy Łańcutem, a Przeworskiem. Jeżeli mógłbym zobaczyć "na własne oczy" Hermesika 3 lub z pojedynczym garażem - ( w woj małopolskim lub podkarpackim ) - byłbym niezmiernie wdzięczny !!! Mój e-mail : [email protected]Pozdrawiam Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kufcio 04.05.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 http://img214.imageshack.us/img214/6501/hermes3.jpg Foto z telefonu, z przypadku.Budowa z 2007r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IMUG 05.05.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Witaj Kufcio. Czy możesz napisać gdzie zrobiłeś to zdjęcie i czy masz jeszcze jakieś/pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada73 27.11.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 mam pytanie, ile wyszedl Wam koszt stanu surowego ? My rozpatrujemy mocno Hermesa 3 http://www.domenaprojekt.pl/produkty/91/hermes-3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rycho73 01.12.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 siema wszystkim miłośnikom Hermesa. kiedyś czytałem i uczestniczyłem na tym forum szukając projektu... Dzisiaj, po paru latach mieszkam już od ponad roku we własnym Hermesiku. Domek w pełni i doskonale spełnia moje wszystkie potrzeby życiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rycho73 01.12.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 ...stare fotki, ale zawsze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rycho73 01.12.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 ...i jeszcze parę wspomnień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rejkjavik13 04.06.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Projekty domów najlepiej przeglądac w internecie, a książki kupować w MODEROWANO gdzie jest bardzo duży ich wybór. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts