piotrkasina 17.11.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Jestem nowy w tym forum ale podobno jest tu wiele osob z doswiadczeniem i wedlug znajomych mozna sie tu wiele dowiedziec. Mam dzialke i w szwecji i planuje budowe domu. Chcialbym sie skontaktowac z powaznymi wykonawcami ktorzy by mogli "wybudowac pod klucz". A oto bardziej konkretne plany: 1 -Nie mam projektu, moge miec lub kupic razem domem o ile oferta i projekt bedzie interesujaca 2 -Budowa powinna ruszyc w kwietniu-czerwcu 2006 i byc gotowa w calosci najpozniej w pazdzierniku-listopadzie 2006 3 -Skoro ze pracuje to nie mam wiele czasu ale bym napewno przyjechal 2-3 razu by przedyskutowac detale, wybrac wspolnie materialy, dachowki, elementy konstrukcyjne, wykonczenie, kafelki, kuchnie itp 4 -interesuje mnie przedewszystkim teknika ze szkieletu drewnianego ale jestem otwarty na interesujace ropozycje murowane 5 -wielkosc domu zalezy od oferty cenowej ale juz teraz wiadomo ze maja byc 2 pietra, 160-200m2, bez piwnicy, dwie lazienki i ewentualnie jedna toaleta 6 -grunt moze ewentualnie juz byc przygotowany i pierwsza plyta wylana 7 -woda i kanalizacja jest na dzialce a ogrzewanie by prawdopodobnie bylo rozwiazane za pomoca pompy cieplnej ciagnacej cieplo z ziemi. W srodku domu planujemy ogrzewanie podlogowe we wszystkich pomieszczeniach 8 -Caly material by raczej musial przyjechac transportem z polski, oczywiscie istnieje mozliwosc dokupienia mniejszych narzedzi, lub malej ilosci materialu budowlanego na miejscu 9 -Budowa odbywala by sie 5godzin jazdy na polnoc od sztokholmu 10 -Jestem wstanie zapewnic mieszkanie dla ekipy, 2-4km od dzialki. Jest tez mozliwosc zapewnienia auta Dziekuje zgory za tipsy i wskazowki oraz czakam na kontakt i oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 19.11.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 z tego co pamiętam to w jednym z Muratorów był artykuł o domach i budowie w Szwecji. poszukaj tam były ciekawe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 16.12.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Przenieś swój post do działu ogłoszeń bo tu chyba niewiele wskórasz.Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 17.12.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 (edytowane) mogę pomóc w temacie JASTRYCHhttp://www.termolit.pl pozdrawiam janzar Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts