sicek 17.11.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 WitamPotrzebuje rzeczowej i fachowej odpowiedzi na pytanie czy za ten zakres robót opisany poniżej 20 000 to przyzwoita cena czy może zawyżona.Jak zawyżona to ile ta robota jest warta.Jestem laikiem w tej dziedzinie stawiam pierwsze kroki w budowlance. Zakres robót:Łazienka 4 m kwadratowe, wys. 2,60 – położenie glazury do sufitu bez półek, terakota, montaż brodzika, geberit, umywalka, sufit podwieszany (karton gips) z oświetleniem, hydraulika, przełożenie 3 gniazdek elektrycznych.Pomieszczenie gospodarcze 2 m kwadratowe – terakota, przełożenie 2 gniazd elektr.Holl 10 m kwadratowych - terakota w karo, sufit podwieszany z oświetleniem.Kuchnia 10 m kwadratowych – terakota w karo, pasek glazury ok. 3,50m bieżącego, sufit podwieszany z oświetleniem, przełożenie 6 gniazd elektrycznych, hydraulika.Montaż 4 ościeżnic, gładź gipsowa ok. 300-350 m, Cała ta robota została wyceniona na 20 000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klementyna 17.11.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Dla mnie to strasznie dużoliczmy35 zł m kw glazury x 29,5 ponad 1000gładź ja płaciłam 6 zł, ale chyba robią po 10 zł to mamy 3,5 tysościeżnice czytałam,że robią po 100 zł jedna - 400 złmontowanie ceramiki - u mnie chyba za 50 zł sztuka więc 100 brodzik i umywalka, choć mogę się mylić zwłaszcza co do brodzikageberit i sufity nie wiemgniazdka 20 zł zrobienie nowych, do 35 zł z materiałem sztukajakby nie patrzeć do 20 tys. daleko myślę,że trzeba się targować, co szczerze polecam trzymaj sięklementyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GREG.M 18.11.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Witam Potrzebuje rzeczowej i fachowej odpowiedzi na pytanie czy za ten zakres robót opisany poniżej 20 000 to przyzwoita cena czy może zawyżona. Jak zawyżona to ile ta robota jest warta. Jestem laikiem w tej dziedzinie stawiam pierwsze kroki w budowlance. Zakres robót: Łazienka 4 m kwadratowe, wys. 2,60 – położenie glazury do sufitu bez półek, terakota, montaż brodzika, geberit, umywalka, sufit podwieszany (karton gips) z oświetleniem, hydraulika, przełożenie 3 gniazdek elektrycznych. Pomieszczenie gospodarcze 2 m kwadratowe – terakota, przełożenie 2 gniazd elektr. Holl 10 m kwadratowych - terakota w karo, sufit podwieszany z oświetleniem. Kuchnia 10 m kwadratowych – terakota w karo, pasek glazury ok. 3,50m bieżącego, sufit podwieszany z oświetleniem, przełożenie 6 gniazd elektrycznych, hydraulika. Montaż 4 ościeżnic, gładź gipsowa ok. 300-350 m, Cała ta robota została wyceniona na 20 000 zł Ta kwota to niezły żart ! Ułożenie terakoty to ok. 35zł za metr, gładzie 5-6zł za metr, gniazda to kilkadziesiąt zł za sztukę, montaż ościeżnic ok. 100 za sztukę. Myślę, że nie ma sensu się targować bo jeżeli ktoś wali taką kwotę to znaczy, że uważa Cię za jelenia z którego można zedrzeć.... no respect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 18.11.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Ale sama robota? czy z materiałami?Sama robocizna za dużo....dużo za dużoŁazienka +biały montaż ca. liczmy ryczałtem 4tysPom gosp. liczmy 200złHall 800złKuchnia liczmy ca.2tysOścieżnice liczmy 500złGładź gipsowa 10zł/m2 z matetriałem 3,5tysDuperelki /listwy,oprawy/ 1tysRazem ca. 11tysPodałem ceny za jakie byłby w stanie zrobić kumpel który od lat zajmuje się wykończeniami mieszkań i domów.Bardzo dobry /i dość drogi/ fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts