slawo 18.11.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Mam problem z Urzędem Skarbowym. Otóż w 2001 roku kupiłem działkę budowlaną. W zeznaniu podatkowym za ten rok wpisałem wydatek poniesiony na kupno działki oraz koszty transakcji: opłatę notarialną i podatek od czynności cywilnoprawnych. Skarbówka zakwestionowała możliwość zaliczenia do ceny nabycia "opłatę sądową za wpis własności".Czy ma rację? Pilnie proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam Slawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemar Kiejziewicz 18.11.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 SławoMożesz napisać w jakim celu wpisywałeś kupno działki budowlanej do rocznego zeznania podatkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 19.11.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 US trzeba grzecznie lecz stanowczo wypytywać: na jakiej podstawie kwestionują takie odliczenie. Urzędnik w końcu pewnie poda Ci numer odpowiedniego artykułu albo też - rozglądając się najpierw na boki - wyciągnie z szuflady rozporządzenie, ktore "wprawdzie nie dotyczy zakupu działek, ale też tam jest o działkach i opłatach". Jeśli masz trochę czasu to możesz zerknąć do http://sip.mf.gov.pl/sip/ Rozumiem, że piszesz o zeznaniu za 2001 rok, gdy można było odliczać od podatku 19% kwoty zakupu działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawo 21.11.2005 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Tak. Jest to zeznanie podatkowre za 2001r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts