Majka 18.11.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Ja proponuje zastosować wyłacznik klatkowy - taki jak na klatkach schodowych w bloku. Naciskasz świci sie światło - po jakimś czasie samo gasnie. Jak ustawia sie długość świecenia - pojęcia nie mam jestem takim samym laikiem jak ty - tu już muszą wypowiedzieć się experci - ja tylko rzucilem pomysłem. Jak to podłączyc wykombinujta sebo8877 Wszystko ladnie i pieknie ale jak bedziesz chcial posprzatac w garazu albo pogrzebac przy autku to bedziesz latal co chwile do wlacznika zeby zapalac swiatlo? Pomysl raczej nie do zastosowania... zapałeczkę się wcisnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.11.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Nie wpomniałem o logice rozmytej z pomiarem natężenia światła i zapalaniu go tylko wtedy kiedy trzeba. To nie trzeba było tak od razu. Zapalanie wtedy kiedy trzeba jest genialne w swojej prostocie. no dobra, z zapalaniem się zgodzę, ale co zrobić z brakiem gaszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 21.11.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Ja bym zrobił jeszcze inaczej. Wziął bym żonę na rozmowę i zakomunikował, że jeżeli będzie zostawiać zapalone światło w garażu to może zapomnieć o kupnie szminki czy czegoś tam, w tym miesiącu. Sposób ze wszystkich podanych wyżej najtańszy, ba, prowadzący nawet do oszczędności! A ja dorzuciłbym tu jeszcze konieczność gaszenia światła w lodówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 21.11.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 ja zastosowałbym takie urządzonko:http://www.central.krakow.pl/katalog/AS210sRT.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagonek 23.11.2005 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Dzięki Waldon.Wydaje się zę o to mi chodziło. SKontaktuję sie z producentem i wypytam o szczegóły oraz gdzie to można dostać.Dziękuje także pozostałym uczestnikom duskusji pozadrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts