Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa BIELSKA

WojtekGosia

Recommended Posts

:D Witam wszystkich budujących w Bielsku-Białej i okolicach!

Od niedawna śledzę różne wątki na forum ale dopiero dzisiaj jak znalazłam bielską grupę postanowiłam się zarejestrować!!!

Kupiliśmy z mężem niedawno działkę w Jasienicy, teraz czekają nas formalności w gminie - działka jest jeszcze rolna, ale zato jaki widok! (zobaczycie jak nauczę się wklejać zdjęcia :oops: )

oraz w energetyce - chcemy przesunąć słup średniego napięcia.

Co do projektu to naszym No1 jest M02a Konkursowyhttp://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_382_10.jpg

Będę uważnie śledzić Wasze realizace!Trzymam kciuki!

Pozdrawiam, Ania

W tym roku przesunięcie słupa, ogrodzenie, oczyszczalnia i papierologia.

moniss!! Jaki słup przesuwasz? Energetyczny? Może już jest po sprawie!Ja mam do przesunięcia słup średniego napięcia i jeszcze nie wiem jak się do tego zabrać! Może możesz coś doradzić?

Pozdrawiam,Ania

moja działka http://kondi.galerie.superfoto.pl

• 2 weeks później...
witam wszytkich co jakis czas czytam forum i nawet niewiedziałem o forum bielskim,ale dzis go znalazłem i sie zapisuje. u nas na budowie juz koncowka w poniedzialek mają dostarczyc styropian na elewacje i dom z zewnątrz bedzie ocieplony i nie bedzie straszył ze jest budowa a wnetrze sami sobie wykończymy albo one nas wykończy. dom i robudowa stoi w wapienicy pozdro dla wszystkich budujących bielszczan, kozian i cieszynian

Chętnie się dowiem czegoś na temat elewacji, która nas czeka chyba jeszcze w tym roku. Jak widać w galerii mamy domek z betonu komórkowego 36cm i chcemy go ocieplić jeszcze 8cm warstwą styropianu. Co do tynku to wiem, że można ładnie zrobić ostatnią warstwę tak zwanym tynkiem z agregatu. Sąsiad tak robił kilka domów dalej i jak obserwuję wygląda bardzo solidnie.

Napisz co i jak. Po ile i gdzie zamawialiście styropian. Ja kupowałem na wiosnę w Radoprzemie i płaciłem za 10cm (1m3) 134zł ale FS20 czy jak tam teraz wg nowych oznaczeń EPS-100. A ten EPS-70(FS-15) jest pewnie jeszcze tańszy.

Styropian na elewacje pochodzi z firmy Termoorganika odmiana Platinum gruboosc 10 cm a parameetry ma odmiany 12 cm. koszt na dom około 6000 pln ( 300m2) scian, na to dajemy tnk akrylowy firmy Kabe. to co ocieplamy jest wykonane z bloczku prefabet 36cm odmiana 550 a druga czesc domu jest to stara technologia i grubosc scian 40 cm tez 10 styropianu

• 8 months później...
:D Witam wszystkich budujących w Bielsku-Białej i okolicach!

Od niedawna śledzę różne wątki na forum ale dopiero dzisiaj jak znalazłam bielską grupę postanowiłam się zarejestrować!!!

Kupiliśmy z mężem niedawno działkę w Jasienicy, teraz czekają nas formalności w gminie - działka jest jeszcze rolna, ale zato jaki widok! (zobaczycie jak nauczę się wklejać zdjęcia :oops: )

oraz w energetyce - chcemy przesunąć słup średniego napięcia.

Co do projektu to naszym No1 jest M02a Konkursowyhttp://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_382_10.jpg

Będę uważnie śledzić Wasze realizace!Trzymam kciuki!

Pozdrawiam, Ania

Coś dawno tu nikt nie zaglądał :-? czy to koniec grupy bielskiej :cry: ? 2kondi interesuje mnie co w końcu wybraliście,budujecie M02a?

pozdrawiam Pajdusia

• 2 months później...

Obawiam się że jedną z przyczyn jest wadliwe działanie forum Muratora, a dokładnie mechanizmu zwanego "śledzeniem wątku". Niewielu z nas ma czas na ciągłe śledzenie "ręczne" każdego interesującego nas wątku, ja przeglądam tylko te wątki o których dostaję informację o nowej wiadomości. Długo nie dostaje - długo nie zaglądam. Po czym wchodzę dla sprawdzenia - okazuje się, że jest wiele nowych wiadomości, a ja już żadnego info na email nie dostaje. SKANDAL!

A tak poza tematem: Kto z grupowiczów może polecić architekta z naszych okolic, który dokona dobrej adaptacji projektu gotowego?

Pozdrowienia dla wszystkich z Podbeskidzia!