2kondi 16.08.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam wszystkich budujących w Bielsku-Białej i okolicach! Od niedawna śledzę różne wątki na forum ale dopiero dzisiaj jak znalazłam bielską grupę postanowiłam się zarejestrować!!! Kupiliśmy z mężem niedawno działkę w Jasienicy, teraz czekają nas formalności w gminie - działka jest jeszcze rolna, ale zato jaki widok! (zobaczycie jak nauczę się wklejać zdjęcia ) oraz w energetyce - chcemy przesunąć słup średniego napięcia. Co do projektu to naszym No1 jest M02a Konkursowyhttp://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_382_10.jpg Będę uważnie śledzić Wasze realizace!Trzymam kciuki! Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2kondi 16.08.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 W tym roku przesunięcie słupa, ogrodzenie, oczyszczalnia i papierologia. moniss!! Jaki słup przesuwasz? Energetyczny? Może już jest po sprawie!Ja mam do przesunięcia słup średniego napięcia i jeszcze nie wiem jak się do tego zabrać! Może możesz coś doradzić? Pozdrawiam,Ania moja działka http://kondi.galerie.superfoto.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 27.08.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Dzieńdoberek:) Chyba tu jeszcze nie pisaliśmy . Budujemy C34 w Wilamowicach k. B.B. W tym roku mamy zamiar zrobic stan surowy zamkniety. No i właśnie......może doradzicie gdzie dobrze i tanio kupić rynny?Pozdrawiamy serdecznieAga i Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 30.08.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 witam wszytkich co jakis czas czytam forum i nawet niewiedziałem o forum bielskim,ale dzis go znalazłem i sie zapisuje. u nas na budowie juz koncowka w poniedzialek mają dostarczyc styropian na elewacje i dom z zewnątrz bedzie ocieplony i nie bedzie straszył ze jest budowa a wnetrze sami sobie wykończymy albo one nas wykończy. dom i robudowa stoi w wapienicy pozdro dla wszystkich budujących bielszczan, kozian i cieszynian Chętnie się dowiem czegoś na temat elewacji, która nas czeka chyba jeszcze w tym roku. Jak widać w galerii mamy domek z betonu komórkowego 36cm i chcemy go ocieplić jeszcze 8cm warstwą styropianu. Co do tynku to wiem, że można ładnie zrobić ostatnią warstwę tak zwanym tynkiem z agregatu. Sąsiad tak robił kilka domów dalej i jak obserwuję wygląda bardzo solidnie. Napisz co i jak. Po ile i gdzie zamawialiście styropian. Ja kupowałem na wiosnę w Radoprzemie i płaciłem za 10cm (1m3) 134zł ale FS20 czy jak tam teraz wg nowych oznaczeń EPS-100. A ten EPS-70(FS-15) jest pewnie jeszcze tańszy. Styropian na elewacje pochodzi z firmy Termoorganika odmiana Platinum gruboosc 10 cm a parameetry ma odmiany 12 cm. koszt na dom około 6000 pln ( 300m2) scian, na to dajemy tnk akrylowy firmy Kabe. to co ocieplamy jest wykonane z bloczku prefabet 36cm odmiana 550 a druga czesc domu jest to stara technologia i grubosc scian 40 cm tez 10 styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajdusia 04.05.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witam wszystkich budujących w Bielsku-Białej i okolicach! Od niedawna śledzę różne wątki na forum ale dopiero dzisiaj jak znalazłam bielską grupę postanowiłam się zarejestrować!!! Kupiliśmy z mężem niedawno działkę w Jasienicy, teraz czekają nas formalności w gminie - działka jest jeszcze rolna, ale zato jaki widok! (zobaczycie jak nauczę się wklejać zdjęcia ) oraz w energetyce - chcemy przesunąć słup średniego napięcia. Co do projektu to naszym No1 jest M02a Konkursowyhttp://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_382_10.jpg Będę uważnie śledzić Wasze realizace!Trzymam kciuki! Pozdrawiam, Ania Coś dawno tu nikt nie zaglądał czy to koniec grupy bielskiej ? 2kondi interesuje mnie co w końcu wybraliście,budujecie M02a? pozdrawiam Pajdusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielox 03.08.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Obawiam się że jedną z przyczyn jest wadliwe działanie forum Muratora, a dokładnie mechanizmu zwanego "śledzeniem wątku". Niewielu z nas ma czas na ciągłe śledzenie "ręczne" każdego interesującego nas wątku, ja przeglądam tylko te wątki o których dostaję informację o nowej wiadomości. Długo nie dostaje - długo nie zaglądam. Po czym wchodzę dla sprawdzenia - okazuje się, że jest wiele nowych wiadomości, a ja już żadnego info na email nie dostaje. SKANDAL! A tak poza tematem: Kto z grupowiczów może polecić architekta z naszych okolic, który dokona dobrej adaptacji projektu gotowego? Pozdrowienia dla wszystkich z Podbeskidzia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts