Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Regały do garażu. Co polecicie??

Senser

Recommended Posts

Senser, kantówka 8 cm przyczepiona do podłogi i sufitu blaszkami (takimi z kątem prostym), poprzeczki z tego samego i blaty z płyty OSB.

Jak ktoś udostępni miejsce na serwerku mogę dać foty jak ja to zrobiłem.

Cyfrak jest, garaż tuż obok.

Pomysł dobry. Ile cię wyniosły koszty ?

Ja mam takie drewniane za 45 zł sztuka (mam 4 sztuki). Spokojnie wystarczają - cięzkie elementy warto dawać na dolne półki - stabilizuje to kontrukcję.

A jak ładnie pachniało :)

A ja zastanawiam się nad szafkami z ceowników. W hurtowni elektrycznej widzialem cały zestaw różnych ceowników, zetowników, wieszaków, trzymadel i diabli wiedzą czego jeszcze produkcji firmy (uwaga reklama :lol: :wink: ) Baks (mają stronkę z katalogiem). Takie coś powinno być sztywne i stabilne, bo już mnie te "regały" z hiperku z blachy <1mm dobijały. Chwiały się przy przechodzeniu obok.

Senser, kantówka 8 cm przyczepiona do podłogi i sufitu blaszkami (takimi z kątem prostym), poprzeczki z tego samego i blaty z płyty OSB.

Jak ktoś udostępni miejsce na serwerku mogę dać foty jak ja to zrobiłem.

Cyfrak jest, garaż tuż obok.

Może wrzuć tu: http://www.imageshack.us/

Chętnie bym obejrzał.

Kupowałem zestawy w Castoramie -szyna z otworami przykręcana na kilka kołków rozporowych do ściany w otwory uchwyt ( jest kilka długości pozwalające na wykonanie półek o różnej szerokości) na to deska, płyta itp. Ja miałem półki z poprzedniego mieszkania które dociołem na odp szerokość. Można ustawiać na różnej wysokości, są białe czarne i szare. obciążenie do 50 kg na uchwyt ( sprawdzone) montaż bardzo prosty. Ale uwaga są w ofercie dwie firmy niewiele się róźniące wykonaniem ale znacznie ceną. Kupowałem tańsze i jestem zadowolony. Robiłem także półki w garderobie mocowane do płyty gipsowo kartonowe. W garażu do porothermu i się trzyma

• 1 month później...
Ikea...nie wpadłbym na to....

No i to przy samym wyjściu :D .Mają tez super wieszaki,np. na rowery,koła itp.Są to takie aluminiowe szyny do których wkłada sie wieszaki.Te szyny mozna ciąć na dowolna długość :wink: .Ten patent podoba mi sie bardzo :D .Pozdro

Witam, mieszkam daleko od wszelakiej IKEI dlatego mam pytanie gdzie moge coś takiego obejrzeć?? może jakieś miejsce w necie??

• 6 years później...
  • 5 years później...
Zdecydowanie polecam regały z :spam:. Z roku na rok zapotrzebowanie na powierzchnie do przechowywania rośnie. Ja prawie co roku dokupuję kolejny regał. zestawy castoarmowe pozwalają łączyć wiele regałów, półki mają takie same wysokości, generalnie są kompatybilne - mocno ułatwia :) Edytowane przez Tomaszs131
Lokowanie produktu.

Ja mam w planie zrobić customową konfigurację. Garaż będę miał dość wysoki, a regały planuję do sufitu.

Chce mieć w regale rozkładany stół i wszystko dopasować do siebie. Wystarczy prosty projekt i zamówić płyty z cięciem w hurtowni meblowej. Sprawa nie jest skomplikowana, kosztowo wychodzi całkiem spoko, a wszystko jest na wymiar.

Przejechać się na złom. Wyszukać fajne profile po niecałe 2 zl kg i piękne sztywne regały metalowe w garażu

halo... mamy rok 2018... społeczeństwo się bogaci... posiadacze domów wybudowanych za setki tysięcy złotych mają jeździć na złomowiska i szukać prętów metalowych, żeby budować z nich regał... halo... to nie ta epoka... towarów nie brakuje, regały w marketach po kilkadziesiąt złotych ... nowe i pachnące... halo.... pobudka