redd 21.11.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 albo nic nie qmasz albo nie chcesz - reszta oceni Te same słowa mógłbym skierować w Twoją stronę. Nie qmam co najwyżej skąd ta przepychanka; tak jak jakbym był Prefabetem i sprzedał Ci materiał, który nie spełnił oczekiwań... Streszczając, pytano tu o materiał o współczynniku przenikania ciepła o wartości maksymalnej 0,25 [W/m2*K], który po prostu podałem. Jeśli chcesz, aby ostatnie słowo w tej zażartej dyskusji należało do Ciebie, to odpowiedz na tego posta, a ocenę pozostawmy reszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 21.11.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 zgoda Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 21.11.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 AGA44 Zauważ, że porównywalny efekt uzyskasz dając pustak na 19 cm + 15 styropianu. nie jestem budowlańcem ale wydaje mi sie, że ze względów wytrzymałościowych to wystarczy, a pewnie będzie tańsze. (cieńsze sciany fundamentowe, mniej max-ów , wieksza powierzchnia mieszkalna) Może by i wystarczyło, ale nie będę już kombinować. Bardziej zastanawiam się nad ścianami wew. nośnymi. Architekt zaprojektował mi z cegły pełnej gr.25 cm i chciałabym zmienić na pustaka U również szer. 25, ale nie wiem czy można , czy ktoś do tego się nie przyczepi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 21.11.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Jajmar - Chciałbym sprostować - nie jestem dziurą i na pewno nie zrobiono mnie palcem ani nawet dwoma Pozdrawiam Pikuś ups..... To był inny pikuś przez małe p Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts