Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy nie działa szukanie "Szukaj wszystkich słów" ?

37C

Recommended Posts

W dniu 2005.11.19 próbuję wyszukać informacji na forum z opcją "Szukaj wszystkich słów" n.p. "cegła AND beton" lub "beton budowa" lub "beton" i efekt jest ten sam:

"Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów".

Czy coś się zepsuło? :-?

.

Nie działa również link do "Grupy" ( http://forum.muratordom.pl/groupcp.php ). Ponieważ nigdy go nie używałem nie wiem czy to właściwość tego linku, czy nie. Odpowiedź stronki to "Żadna Grupa nie Istnieje".

.

Pozdrawiam obsługę techniczną.

W dniu 2005.11.19 próbuję wyszukać informacji na forum z opcją "Szukaj wszystkich słów" n.p. "cegła AND beton" lub "beton budowa" lub "beton" i efekt jest ten sam:

"Szukaj wszystkich słów" działa dokładnie jak AND. Więc jesli wpisujesz "cegła AND beton" to zaznacz "Szukaj któregokolwiek słowa lub wyrażenia jak je wpisano" a jesli zaznaczasz "Szukaj wszystkich słów" to nie wpisuj "AND", bo raczej wszyscy piszą po polsku i słówko "AND nie występuje w postach :wink:. Masz jakieś 127 postów do przejrzenia :wink:

Nie przeczytałeś uważnie mojej wypowiedzi. :(

Wpisz beton budowa w zaznaczone okienko Szukaj wszystkich słów i kliknij na Szukaj.

Ile teraz znajdujesz tematów/postów?

168! Jeżeli Ty otrzymujesz komunikat "Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów" to zwróć uwagę, że bez względu czy zaznaczysz opcję "Szukaj któregokolwiek słowa lub wyrażenia jak je wpisano" czy "Szukaj wszystkich słów" to słowa te wpisujesz w górne okienko. Dolne okienko służy do wpisywania nazwy użytkownika i wyszukiwania postów danego autora. Mam nadzieję, że pomogłem :)

.

Nie działa również link do "Grupy" ( http://forum.muratordom.pl/groupcp.php ). Ponieważ nigdy go nie używałem nie wiem czy to właściwość tego linku, czy nie. Odpowiedź stronki to "Żadna Grupa nie Istnieje".

.

Pozdrawiam obsługę techniczną.

1. Prawdopodobnie wpisujesz te słowa w okienko "Szukaj Autora" - a nie ma użytkownika 'beton' [może i lepiej, że nie ma :wink:]. Choć tak naprawdę znaczy to dokładnie tyle, że jeśli nawet jest, to nic nie napisał do tej pory.

Co do szukania: nikt nie pisze postów typu "buduję dom z cegła i beton", zwykle różne słowa w postach są odmieniane przez przypadki. Wpisz w wyszukiwarkę beton* AND ceg* [znajdziesz wtedy również posty ze słowami: betonu, betonowy, betonem; cegły, ceglany, cegieł itp.] i wtedy szukaj.

Więcej informacji masz tutaj

2. Działa, tylko nie istnieją żadne grupy.

PS: nie jestem z obsługi technicznej :lol:

PS: 2. Ha ! Rocky, trafiliśmy na rozwiązanie problemu braku betonu na Forum w tym samym momencie :D

Mam nadzieję, że pomogłem

Dzięki Rocky! Teraz pomogłeś. Jakaś ciemność mi na oczy naszła, bo pamiętam, że kiedyś przeszukiwanie działało. Odkąd jednak korzystam z wielgachnego monitora, ramka Szukaj Autora jest bardzo daleko od swojego pola. Bliżej niego jest Szukaj wszystkich słów i dlatego się zasugerowałem.

Dzięki ponury63!

Pozdrawiam ludzi dobrej woli.