Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam juz dosyć a Wy ???

pawcik7

Recommended Posts

Dociak - możesz też zastanowić się nad projektem kilkuetapowym. Ja tak zamierzam - najpierw "trzon domu" (kuchnia, wejście, łazienka, etc.), a potem, w miarę potrzeb i możliwości, będę rozbudowywał, mniej lub bardziej. Zapewniam Cię, mieszkanie w bloku jest zawsze gorsze (wiem, bo miałem naprawdę duże, 2-poziomowe i pozbyłem się go :)

A do pozostałych - ja mam inny problem. Piszecie, że wieś jest lepsza od bloku. A ja kupiłem działkę w mieście (na obrzeżach Gdańska) i zastanawiam się, czy dobrze, bo naokoło nie ma lasu, widok na sąsiednie domy a nie na przestrzenie... Punkt znakomity komunikacyjnie, ale czy nie będzie tak, że tu zbuduję dom, a będzie mnie ciągnęło na jaką wiochę :)

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

On 2003-02-12 13:20, flate wrote:

A do pozostałych - ja mam inny problem. Piszecie, że wieś jest lepsza od bloku. A ja kupiłem działkę w mieście (na obrzeżach Gdańska) i zastanawiam się, czy dobrze, bo naokoło nie ma lasu, widok na sąsiednie domy a nie na przestrzenie... Punkt znakomity komunikacyjnie, ale czy nie będzie tak, że tu zbuduję dom, a będzie mnie ciągnęło na jaką wiochę :smile:

A moze pozostac w miescie i zbudowac domek letniskowy,

w jakims ciekawym otoczeniu, np lasu, gor czy nawet nad morzem,

Karolina!

To nie takie proste jak u Ciebie! Ja nie mam w planach kładzenie tynków tylko boazerię z drewna i wiem że na 100% póki co na nią nie będzie mnie stać. Lepiej- z zewnątrz też drewno wiec nie jest to kwestia położenia tynków. To większe oszczędzanie i na pewno na patę lat!

Pod tynk raczej nie wejdzie :smile:

No ale wracając do tematu, to powinnaś zastanowić się nad tymczasowym wykończeniem przynajmniej jednego pomieszczenia, zakupieniem kartonów, pokrowców na odzież itp. Ja mimo, że sciany w wiekszości są już pomalowane, wiecznie po wyjściu z domu czyszczę ubranie z pyłu. Przynajmniej co drugi dzień należałoby wycierać podłogę na mokro żeby nie roznosić tego kurzu po całym domu.

Karolinko,

u nas pewnie będzie tak samo jak u Ciebie. Wprowadzimy się do pustego domu. A kiedy coś kupimy kto to wie? Ale mam nadzieję, że będzie nam się dobrze mieszkało. Jako że mieszkamy koło siebie to możemy się nawzajem odwiedzać i pocieszać w naszej niedoli :razz:

Karolina - dawno temu byłem u koleżanki, która w swoim pokoju nie miała prawie wcale mebli. I co? I było ekstra - wyglądało prosto i skromnie w przeciwieństwie do większości domów, gdzie gratów jest tyle, że ruszyć się nie można. U niej za to potańczyliśmy sobie :smile: (żeby oddalić wszelkie podejrzenia ani ja, ani tym bardziej ona :sad: :, nie tańczymy walca o 4 nad ranem)

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Frankai dnia 2003-02-19 16:37 ]

No u nas miejsca do tańczenia jest naprawdę sporo- ok 70 m2, niestety podłogi jeszcze nie mam :sad:

Fatum ciąży nad moją biedną terakotą. Najpierw ciężarówka z Hiszpani jechała 3 tygodnie (i jeszcze nie dojechała, ale całe szczęście zdecydowaliśmy się na inne płytki), potem okazało się, że te płytki wogóle nie trzymają parametrów, po uznaniu reklamacji mieliśmy prawo wymienić 15 m2 płytek, ale jak wczoraj mąż pojechał do magazynu okazało się, że przez pomykę wydano nasze płytki (zarezerwowane!) "gdzieśtam", kolejna dostawa będzie w poniedziałek, ale nie mamy gwarancji jaki kolor przyjdzie. Podłoga jest w połowie zrobiona, mieszanie kolorów - odpada, bo wszystko jest w jednym dużym pomieszczeniu (ewentualnie gabinet można wyłożyć "drugą partią&quot:wink:. Już naprawdę mam dość, pocieszam się, że jeszcze tylko tydzień (tak kafelkarze obiecują skończyć)