karola 23.01.2002 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2002 wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=647024&dzial=011201 Wklejam link (nie wiem czy mi sie udało?) do ciekawego artykułu w Gazecie Wyborczej.Poczytajcie - może podyskutujemy. Nie chce mi sie wierzyć, aczkolwiek znając polska przedsiębiorczość wszystko możliwe.Rozpoczynam budowę, kaluluję, odliczam, planuję.A tu taki artykuł. :-0 Znaczy sie koszty budowania zależne są od punktu siedzenia (bądź zamieszkiwania)Worek cementu a worek cementu to już nei to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.01.2002 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2002 Robocizna bez faktury? No problem - każda firma na to idzie. Szara strefa do prostych robót? Zawsze tak było. Towar co nie przechodzi przez kasę? Wszędzie tak jest widzę to i w sklepie spożywczym i na stacji benzynowej. Kwestia jak uczestniczyć w tych korzyściach. Na ulicy mojego ojca robiła tynki w szwalni firma z ludźmi na czarno. Życzliwy sąsiad zadzwonił gdzie trzeba (źle ustawione rusztowania, brak wtyczki u betoniarki) i zwaliła im się kontrola. Sprawdzili wszystkich i teraz firma ma problemy. Jednak na kontrole trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 23.01.2002 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2002 Robocizna na czarno istniała zawsze - fakt!Jak to 'pięknie" pisze jeden z bohaterów artykułu - "co koledze pomagać za darmo mi nie wolno?" Raczej zainteresowała mnie informacja o sprowadzaniu zza granicy oraz kupowaniu bez faktur.Polak potrafi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 24.01.2002 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2002 Przeraziła mnie trochę ta część o wytwarzaniu kotew i rusztowań w garażu, to bym ścigała, w końcu tu chodzi o życie i zdrowie ludzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 24.01.2002 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2002 Redaktorzy Wyborczej ameryki nie odkryli - każdy kto budował wie, że to 100% prawda i tak się załatwia dom - a im człowiek bardziej obrotny tym taniej budujeAgnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2002 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2002 Chej "Inwestorzy"! Czyżbyście tak oczywistej prawdy nie zauważyli, ze to właśnie WY tę szarą strefę tworzycie? Gdybyście nie zatrudniali na czarno, żądali właściwych rachunków (bez rachunku jest rzeczywiście taniej? - nie wierzę, że nie umiecie liczyć i to nie tylko korzyści doraźnych), i td. nie byłoby żadnej szarej strefy, a "rynek" sam uregulował by ceny (teraz uregulował "czarnorynkowe"!). Wykonawca przecież musi zarobić - jak chcecie Mu liczyć ile ma zarobić, to zatrudnijcie Go na Umowę o pracę! Nie znam Wykonawcy, który będzie pracował poniżej kosztów, czyli bez zysku - chyba że samobójca finansowy! Ale to już inna sprawa. Powodzenia w negocjacjach cenowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2002 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2002 Hej,własnie dlatego, ze umiemy liczyc.to nie my tworzymy szara strefe, tylko m.in. zabojczo fiskalna polityka panstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 27.05.2002 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2002 Howgh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts