leo_68 20.11.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Rozpoczynam budowe Zenita z Domusa,poszukuję innych którzy. zdecydowali się na ten projekt.Bardzo liczę na wasze uwagi związane z ralizacją w/w projektu.Pozdrawiam. rok temu rozpoczeliśmy budowę na bazie projektu Zenit, ale dużo zmieniliśmy: gotowy jest stan surowy zamknięty; aktualnie trwają prace instalacyjne i tynkowanie; zmiany w projekcie to: wydłużenie garażu; gdybym miał mozliwość to bym go jeszcze poszerzył aby był na 2 wozy; zagospodarowaliśmy poddasze, co wiązało się z dość dużymi zmianami projektowymi; podnieśliśmy o 3 klocki ścianę kolankową (60 cm) oraz zmienilśmy kont nachylenia dachu na 35 st. (zmiana wymuszona przez urząd, gdyż w międzyczasie uchwalili plan zagospodarowania przestrzennego) podsumowując: z projektu i ze zmian jesteśmy zadowoleni, domek się wszystkim podoba, a najważniejsze że nam; największe minusy tego projektu (bez zmian) to: brak pomieszczenia gospodarczego i spiżarki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys-ch 20.11.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 leo 68 -dzięki za odzew.U nas dokonalimy prawie identycznych zmian.Garaż wycišgnięty do przodu przez co uzyskałem pralnie -suszrnie oraz kotłownie.Strop TERIVA.Dach-30.Poddasze do zagospodarowania w drugim etapie.Zmieniony kształt wykuszu.Mam pytanie:gdzie u Ciebie sa umieszczone schody na poddasze. Acha, zmieniłem troche ustawienie cian działowych.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 20.11.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Dokładnie, też myśleliśmy nad tym by kosztem garażu wygospodarować kawałek na pralnię, suszarnię, itp.Jaki był koszt zmian w projekcie??My jeszcze chcemy zamienić garderobę z łazienką w sypialni.Tym sposobem obie łazienki będą obok siebie...łatwiej wtedy z przyłączami, chyba.A co z kominkiem zewnętrznym? Robicie czy rezygnujecie z niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leo_68 21.11.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 leo 68 -dzięki za odzew.U nas dokonalimy prawie identycznych zmian.Garaż wycišgnięty do przodu przez co uzyskałem pralnie -suszrnie oraz kotłownie.Strop TERIVA.Dach-30.Poddasze do zagospodarowania w drugim etapie.Zmieniony kształt wykuszu.Mam pytanie:gdzie u Ciebie sa umieszczone schody na poddasze. Acha, zmieniłem troche ustawienie cian działowych.Pozdrawiam. nasze poddasze przez zmiany to 3 sypialnie i łazienka + schowek razem pow. całk ok 100 m2 ponad 60 (bez skosów); zmiany te wymagały również zmian fundamentów i zmiany ściany pomiędzy pokoj.dzienneym a korytarzem, z rozmów z projektantem wynikało, że nie można zagospodarować poddasza bez tych zmian (+ zmiana konstrukcji dachu, gdyż kratownica nie pozwala na swobodne ruchy) na parterze zrezygnowaliśmy z łazienki, z garażu drzwi do pomieszczenia, które zostało przerobione na kotłownie i pom gospodarcze. schody zabiegowe, wymagało to niestety zmniejszenia pok. dziennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys-ch 21.11.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Z kominka zewnętrznego zrozygnowalimy,a wewnętrzny przenielimy do rodka domu(wychodzi obok najwyższego punktu dachu).Scianke kolankowš podnielimy o dwa bloczki(garaż pozostał bez),nad garażem pozostał strop drewniany(belki 14x22).Architekt zaprojektował drzwi zewn. do kotłowni,zastanawiam się czy to konieczne?,czy nie mogę obsługiwać jš poprzez garaż.Ciekaw jestem co o tym mylicie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys-ch 21.11.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 leo 68 mam pytanie:w jakim rejonie kraju stoi to Twoje "cudo",bo ja buduję w okolicach Gorzowa Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leo_68 22.11.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 leo 68 mam pytanie:w jakim rejonie kraju stoi to Twoje "cudo",bo ja buduję w okolicach Gorzowa Wlkp. domek jest w okolicach Krakowa, (lustrzane odbicie) jeśli chodzi o przeróbki polecam konsultacje z architektem (każdy ma inną wizję swojego cuda), myśmy tak zrobili i jesteśmy zadowoleni! dom wyszedł 200-245 metrów2 (w stosunku do projektu to praktyczne nowy dom). czy doszła do Ciebie prywatna wiadomość? [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys-ch 22.11.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 leo 68,nie mogę zobaczyć twojej wiadomoci.proszę o podpowiedż gdzie mam tego szukać.jestem b."młodym"forumowiczem.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leo_68 22.11.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 leo 68,nie mogę zobaczyć twojej wiadomoci.proszę o podpowiedż gdzie mam tego szukać.jestem b."młodym"forumowiczem.dzięki ja jeszcze młodszym, być może ja coś źle wysyłam (jesli w stopce obok czatu pojawia Ci się "nie masz nowych wiadomości" to zapewne mi coś nie wychodzi) ale jak przeglądałem różne dyskusje to jest to dość powszechne; generalnie chodzi mi o dostanie Twojego adres mailowego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 31.01.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 My też będziemy budować Zenit Z trudnościami ale mamy taką nadzieję, że ruszymy w końcu na wiosnę 2007r Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 31.01.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 My też będziemy budować Zenit Z trudnościami ale mamy taką nadzieję, że ruszymy w końcu na wiosnę 2007r Pozdrawiam Nika ja już niecierpliwie przebieram nogami kiedy w końcu ktoś zacznie budować tego Zenita My wciąż wiernie trwamy przy tym projekcie, działka znaleziona, ale trochę trzeba się nagimnastykować zanim będzie zdatna do budowy (to działka rolna)... Nie mniej jednak to nasz główny cel do którego będziemy wytrwale dążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nika.j 02.02.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Hej, zapuściłam nowy temat : Grupa budująca Zenit, zapraszam wszystkich, mam nadzieję, że będziemy zamieszczać tam wszystkie uwagi, zdjęcia, propozycje zmian itp. Mam nadzieję, że przyda się taki temacik. Można wejść na skróty w mojej stopce jest namiar na ten temat. Pozdrawiam nika.j My też będziemy budować Zenit Z trudnościami ale mamy taką nadzieję, że ruszymy w końcu na wiosnę 2007r Pozdrawiam Nika ja już niecierpliwie przebieram nogami kiedy w końcu ktoś zacznie budować tego Zenita My wciąż wiernie trwamy przy tym projekcie, działka znaleziona, ale trochę trzeba się nagimnastykować zanim będzie zdatna do budowy (to działka rolna)... Nie mniej jednak to nasz główny cel do którego będziemy wytrwale dążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts