Gość 22.11.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 po co kładzie folia pod blachodachówkę, jeśli nie będę miała ocieplenia z wełny, nasz majster mówi że jest to nie potrzebne i to tylko dodatkowy wydatek. Proszę poradźcie mi poznikały posty Beti - wiec moje odpowiedzi sa niepotrzebne edytowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 22.11.2005 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 brzoza ]czyli jaką metodą ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 22.11.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 To jednak inaczej wyobrażałem sobie to Twoje poddasze. Rysunek wyjaśnia już sprawę . Szczerze mówiąc w takiej konstrukcji nie wiem za bardzo co radzić. Skoro mówisz, że folia wyjdzie dużo za droga, to może od zewnątrz posmarować chociaż ten beton dysperbitem lub czymś podobnym, tak by woda nie wsiąkała w beton. Ale teraz to już zgaduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 brzoza ] czyli jaką metodą ??? edtytowano - powód ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 22.11.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 jesli wyglada to tak jak na rys. powyzej, to mozna z foli zrezygnowac, pod warunkiem ze zostawi sie szczeline wentylacyjna, pomiedzy betonem a blachodachowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 22.11.2005 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 dzięki wszystkim za dyskusje, ja chyba jednak nie będę dawać tej foli ale ma jeszcze zimę na przemyślenie sprawy, więc jeśli ktoś chce się jeszcze wypowiedzieć to bardzo proszę. Ale rysunek jest fajny mój mąż go zrobił bo ja sobie na prawdę nie dawałam rady z wytłumaczeniem jak to wygląda a co niektórzy myśleli już że mam dach z betonu więc mi już ręce opadły i namówiłam męża na zrobienie małego rysunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jangony 09.04.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Kolezanka zapewne z Podkarpacie gdzies? Zgadlem? Wlasnie tam bardzo czesto tak sie buduje, i to wlasnie tam pierwszy raz taki sposob budowania widzialem. Moj znajomy z pod Lancuta taki stropo-dach ma na swoim domku i folii pob blachodachowka nie widzialem. Nic nie sugeruje dziele sie tylko spostrzezeniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.04.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Fajne spostrzeżenia 6,5 roku po ostatnim wpisie. Kto wykonuje dach na budynku mieszkalnym bez krycia wstępnego? Chyba jakiś ograniczony umysłowo? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.04.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Albo oszczędny i inteligentny inaczej zarazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 23.04.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.04.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Oczywiście, że wykonałem taki dach. Na krokwiach były deski i papa a dalej kontrłaty, łaty i dachówka. 20 lat temu nie było innych zasad niż są dzisiaj co najwyżej bili byli lekko niedouczeni wykonawcy. Ja staram się nigdy nie stosować membran pod dachówkę. Materiały użyte do budowy dachu powinny mieć w miarę możliwości podobną żywotność, czyli krycie wstępne papą. Kolejny raz powtórzę żywotność dachu jest tak długa jak żywotność najsłabszego elementu użytego do jego budowy. W załączeniu zdjęcie takiego dachu, o którym pisałem. Lukarenki nawiązujące kształtem do "wolich oczek" też były wylane z betonu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts