metea 20.11.2005 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Mam straszny dylemat...nie daje mi to spac po nocy Ponieważ mój mąz sie uparł na dach pokryty plastizolem miałam do wyboru kolor czarny, bordo, antracyt, ciemnobrązowy lub terakote. Zawsze marzyłam o ceglanym dachu ale takiego pokrytym plastizolem po prostu nie ma Wybrałam więc terakote bo jest zblizony do ceglanego, czyli mówmy że jeden problem z głowy... Do tego wymarzyłam sobie okna PCV od srodka białe a na zewnątrz koloru złoty dąb, do tego w takim samym kolorze drzwi i brame garażową. Niestety okna na które juz dalismy zadatek nie moga byc takiego koloru po nie mają takiej okleiny!!!!!!! No więc nie moge sobie teraz wyobrazic: dach-terakota, okna-białe, drzwi i brama garazowa złoty dąb... Obawiam sie że to moze zle wygladać. A może lepiej drzwi i brame kupic białą? Mam czas do wtorku żeby podjąc decyzje o oknach, dach równiez musimy w tym tygodniu zamówic ale nie moge sie zdecydować, mąz sie wścieka!! Podoba mi sie też dach grafitowy, do tego pasowałyby okna i drzwi białe ale takiego koloru dachu też nie ma On sie uparł na ten plastizol a ja powoli trace nerwy... Pomózcie, prosze! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/44126-dylemat-z-kolorami-pom%C3%B3zcie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 21.11.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Moim zdaniem ... drzwi w kolorze okien. Co do bramy to lepsza brązowa niż biała ze względów praktycznych , dla mnie ważne jest zgranie ze sobą całej kolorystyki bryły domu, ogrodzenia wiadomo, że zazwyczaj sa brązowe, zielone najczęściej i nie przejmowałabym sie akurat brązowym ogrodzeniem . Ważne aby było estetyczne. Białe szybko się brudzi Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/44126-dylemat-z-kolorami-pom%C3%B3zcie/#findComment-902444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts