Dyletant 08.01.2003 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Jak ocieplić dach, aby konstrukcja więźby była widoczna a jednocześnie by nie tracić na przestrzeni pod skosami jak w wypadku nadbijania krokwi od spodu? Czy można warstwę izolacyjną ułożyć np. na deskowaniu? Jakiego materiału wtedy użyć, jakiej grubości i jak wykonać łaty i kontrłaty pod dachówki ceramiczne. A może nadbić krokwie od góry?Ktoś napewno miał ten sam problem ? przecież więźba jest taka dekoracyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 09.01.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Więźba może i jest dekoracyjna, ale zauważ, że współczynnik przenikalności cieplnej drewna jest ok. 4 razy większy niż wełny mineralnej. Kto chce mieć mostki cieplne i szron w pokojach na skosach poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 09.01.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Ja chyba widziałem coś w tym stylu, ale obecnie nie mogę znaleźć tego zdjęcia. Było to z polistyrenem na wierzchu, na to kontłaty i dachówka ceramiczna (nie blachodachówka!!!). Mogło mi się jednak coś pomieszać i dopóki nie sprawdzisz, to się w to nie baw. Mi też się podobają naturalne (nie te "obiągnięte" okładziną) elementy drewniane we wnętrzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.01.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Pewnie, że to piękne. Widziałam wielokrotnie, ale belki /czyt. krokwie/ były b. solidne. Grubość ok. 30 cm. Wtedy pomiędzy nie zmieści się wełna 20cm, a mostki tylko na krokwiach. Ale czego się nie robi dla urody domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 09.01.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 gdybys nie upieral przy dachowce to na deskowaniu mozna polozyc twardy styropian z papa i pozniej ulozyc cos lekkiego np. gonty bitumiczne ... ale to dla ciebie chyba tylko oferta "cos za cos" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts