Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś taki malutki domek stawia??wiał???

Recommended Posts

http://www.moj-dom.pl/23,tradycyjna,oferta_detail.html

to własnie będzie MÓJ DOM.Wiem,ze mały ,wiem,że wąski ale skoro wielu tu fachowców i profesjonalistów-moze jakieś mądre sugestie??

Zmiany których jestem pewna to-daszek dwuspadowy nad garażem zamiast tarasu.W garażu bedzie właściwie pom.gosp tam postawimy piec c.o.Juz wiem od Januszaże komin musi być solidny i wyższy.A tak wogóle to jeszcze komuś oprócz mnie ten domek sie podoba????

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

brak miejsca na jakąś szafę przy wejsciu. szafka w wiatrolapie szerokosci 30cm nie podola zadaniu... w kuchni brak miejsca na lodówkę, zreszta na cokolwiek szczerze powiedziawszy.

schody zabiegowe i w dodatku bardzo strome (jesli wysokosc parteru w swietle 250cm +30cm strop to stopnie mają 18,66cm, szerokosci nie zczytam)

sypialnie u góry wcale nie są takie duże. popros zeby wrysowali w projekt linie gdzie skos dachu ma 190cm, bo fotele i lozko pod sciankę kolankową moze i wsadzisz ale usiąść to juz nie usiądziesz. I niech podadzą powierzchnię użytkową tych pomieszczeń na górze a nie podłogi...

na piętrze przy sypialniach brak lazienki. tego wctu nie licze

przemysl te uwagi...

pozdrawiam

O JEZU!!!robert skitek ale mnie zestresowałeś!!!!!!!I najgorsze jest to ze faktycznie te duze sypialnie na poddaszu to tak naprawde ok.14m!!!w Normalnej wysokosci.Zaraz zadzwoniłam do biura projektowego---ufff .....I na szczeście pomimo obietnicy natychmiastowej wysyłki ,jak to bywa -projekt nie został jeszcze nadany,mieli to robic dopiero jutro.Poprosiłam o jeszcze jeden dzień do namysłu---albo potwierdze i wysyłaja ten albo wezme inny z tej pracowni.

Droga Majko-no chciałabym już zanieśc to wszystko do architekta...i spokojnie zabrac sie za zarabianie kasiory... :-? Jak juz bedę miała w domu projekt to chyba zrobie jakąś impreze...Niedługo zyskam tytuł -Najbardziej Niezdecydowanej Osoby Na Forum :roll: :roll:

Facet z Biura Projektowego powiedział że rzadko sie zdaża taka klientka-ale widocznie sie zdażają. :D :D :D

Witam

zgadzam się z Robertem w pełni... Wiatrołap i kuchnia to dwa największe mankamenty tego domu. Sypialnie u góry w życiu nie mają 20m2... łatwo do tego dojśc... pokój dzienny ma 19 z hakiem sypialnia nad nim ok 20 czyli już wiadomo, że na poddaszu podano pow. netto, a to oznacza, że powierzchnia użytkowa (1,90) w tym domu, gdzie ścianka kolanko jest niska wyniesie ... bo ja wiem może tak gdzieś 7 metrów.... na widoku widac jak dach jest nisko, jego linia przebiega tuż nad drzwiami na taras!!!!!

No i ten taras nad garażem.... nie robi się ludziom takich rzeczy;-)

Mały dom wcale nie musi byc duży:-) ale jakies zasady i proporcje trzeba zachowac...

Ten dom wydaje sie byc raczej domkiem letniskowym a nie całorocznym... mieszkanie w nim 3-4 osobowej rodziny to będzie męka raczej

Pozdrawiam

No Agnieszka,nie załamuj się.Jest tyle fajnych małych domków,ze napewno coś znajdziesz!!! :D

jak mam sie nie załamywać???Już od południa rycze......Nie wiem czy to typowe u kobiet ale ni cholery nie widze przestrzennie,no nie umiem sobie wyobrazić pomieszczeń.A juz teraz z tą ścianką kolankową to dopiero mnie dobiło :cry: :cry: No i schody..dla mnie schody to schody-a tu sie okazuje ,ze mogą być za wysokie za niskie,albo za wąskie.

A ja chce prosty dom,z dwuspadowym dachem dla 5 osobowej rodziny.Nie lubie lukaren i innych ozdób,podobaja mi sie dworki,ale musze mieć miejsce na piec na węgiel.Jeszcze chwila a zaczne sie nad piwnicą zastanawiać bo "latam" z tym piecem po projektach i nigdzie nie widze pom.gosp. z dodatkowym wejsciem.

Bedzie tak jak mówi Farida-jeszcze chwila i postawie domek letniskowy i kupie mieszkanie w bloku.

Daj spokój!!!Dasz rade,ja też nie mam takiego myslenia przestrzennego{wydawało mi się,ze są tam fajne duze pokoje},ale poszukasz na spokojnie i znajdziesz.Pomyśl,ze teraz to szukanie jest jedną z :D przyjemniejszych czynności!!!!!!!!!! :D

Powiem Ci na pocieszenie,ze znajomi zrobili sobie gotowy projekt u Architekta za 5 tyś{ładny ,duży dom}po czym za kilka miesięcy projekt przestał się im podobać ,poszli do następnego architekta i zrobili kolejny projekt za 5 tys...i to jest dopiero brak myslenia!!!!!!!!! :wink:

działka 22,m/31m,najchetniej parterówka z poddaszem do adaptacji albo andresolką.Miejsce na piec weglowy czyli jakies pom.gospodarcze ewentualnie garaz do zaadaptowania na kotłownie.prosty i bez bajerów ,dach dwuspadowy 30-45 kat nachylenia.A za ile???Nie wiecej niz 160 tyś do zamieszkania-oczywiscie mebli i pierdułek nie licze.

A ja chce prosty dom,z dwuspadowym dachem dla 5 osobowej rodziny.Nie lubie lukaren i innych ozdób,podobaja mi sie dworki,ale musze mieć miejsce na piec na węgiel.Jeszcze chwila a zaczne sie nad piwnicą zastanawiać bo "latam" z tym piecem po projektach i nigdzie nie widze pom.gosp. z dodatkowym wejsciem.

Czyli Oliwka z domyna5.pl odpada,bo garaz ma osobny daszek co podrozy budowe,

Jak pisal Rafalm:

przyjrzyj sie Marysi - pom gosp obok garazu + dodatkowe wejscie, kotlownia 7,8 m2 wiec nie tak malo, ale faktycznie sklad opalu to to nie jest, ale w pozostalych projektach tez nie ma gdzie skladowac, jesli szukasz minimum do mieszkania to nie rob piwnicy, jesli domek ma pojsc w gore, zeby byly mniejsze koszty dachu i wiezby to rzeczywiscie dwuspadowy i poddasze to dobry pomysl,

Marysia jest rozplanowana w zwartej bryle i ma dobra lazienke na poddaszu, na dodatek sa 2 rozwiazania 'firmowe' parteru,

z balkoniku z boku mozna zrezygnowac, odrazu mniejsze koszty szalowania, wylewania, zbrojenia

Iskierka - takze zwarta bryla, garaz, dach dwuspadowy, daszek nad wejsciem mozna 'wyprostowac',

u gory duzo miejsca, pom gosp obok garazu, 105 m

działka 22,m/31m,najchetniej parterówka z poddaszem do adaptacji albo andresolką.Miejsce na piec weglowy czyli jakies pom.gospodarcze ewentualnie garaz do zaadaptowania na kotłownie.prosty i bez bajerów ,dach dwuspadowy 30-45 kat nachylenia.A za ile???Nie wiecej niz 160 tyś do zamieszkania-oczywiscie mebli i pierdułek nie licze.

to ja wyjde od tylu moze

http://www.dom-parterowy.pl/info/dm_11.jpg

Podaruj sobie lazenie na drugie pietro.

Cała reszta sie w tym projekcie miesci.

A Pan z biura to chyba pomylił produkt. To nie ziemniaki tylko projekt domu.

http://www.dom-parterowy.pl

DM11

Ktos go tu nawet budował tylko zamilkl cos nie wiem czy ze szczęścia?