AGNIESZKA31 21.11.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 http://www.moj-dom.pl/23,tradycyjna,oferta_detail.htmlto własnie będzie MÓJ DOM.Wiem,ze mały ,wiem,że wąski ale skoro wielu tu fachowców i profesjonalistów-moze jakieś mądre sugestie??Zmiany których jestem pewna to-daszek dwuspadowy nad garażem zamiast tarasu.W garażu bedzie właściwie pom.gosp tam postawimy piec c.o.Juz wiem od Januszaże komin musi być solidny i wyższy.A tak wogóle to jeszcze komuś oprócz mnie ten domek sie podoba???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 21.11.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Mnie się podoba,niby mały a jakie ma fajne ,duże sypialnie na poddaszu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.11.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 brak miejsca na jakąś szafę przy wejsciu. szafka w wiatrolapie szerokosci 30cm nie podola zadaniu... w kuchni brak miejsca na lodówkę, zreszta na cokolwiek szczerze powiedziawszy.schody zabiegowe i w dodatku bardzo strome (jesli wysokosc parteru w swietle 250cm +30cm strop to stopnie mają 18,66cm, szerokosci nie zczytam)sypialnie u góry wcale nie są takie duże. popros zeby wrysowali w projekt linie gdzie skos dachu ma 190cm, bo fotele i lozko pod sciankę kolankową moze i wsadzisz ale usiąść to juz nie usiądziesz. I niech podadzą powierzchnię użytkową tych pomieszczeń na górze a nie podłogi...na piętrze przy sypialniach brak lazienki. tego wctu nie liczeprzemysl te uwagi...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 22.11.2005 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 O JEZU!!!robert skitek ale mnie zestresowałeś!!!!!!!I najgorsze jest to ze faktycznie te duze sypialnie na poddaszu to tak naprawde ok.14m!!!w Normalnej wysokosci.Zaraz zadzwoniłam do biura projektowego---ufff .....I na szczeście pomimo obietnicy natychmiastowej wysyłki ,jak to bywa -projekt nie został jeszcze nadany,mieli to robic dopiero jutro.Poprosiłam o jeszcze jeden dzień do namysłu---albo potwierdze i wysyłaja ten albo wezme inny z tej pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 22.11.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 no przepraszam, dlatego wole zwykle nie oceniac. ale takich błędów dawno nie widzialem,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Agnieszko, wybieraj projekt wolniej, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 22.11.2005 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Droga Majko-no chciałabym już zanieśc to wszystko do architekta...i spokojnie zabrac sie za zarabianie kasiory... Jak juz bedę miała w domu projekt to chyba zrobie jakąś impreze...Niedługo zyskam tytuł -Najbardziej Niezdecydowanej Osoby Na Forum Facet z Biura Projektowego powiedział że rzadko sie zdaża taka klientka-ale widocznie sie zdażają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 22.11.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Witamzgadzam się z Robertem w pełni... Wiatrołap i kuchnia to dwa największe mankamenty tego domu. Sypialnie u góry w życiu nie mają 20m2... łatwo do tego dojśc... pokój dzienny ma 19 z hakiem sypialnia nad nim ok 20 czyli już wiadomo, że na poddaszu podano pow. netto, a to oznacza, że powierzchnia użytkowa (1,90) w tym domu, gdzie ścianka kolanko jest niska wyniesie ... bo ja wiem może tak gdzieś 7 metrów.... na widoku widac jak dach jest nisko, jego linia przebiega tuż nad drzwiami na taras!!!!!No i ten taras nad garażem.... nie robi się ludziom takich rzeczy;-) Mały dom wcale nie musi byc duży:-) ale jakies zasady i proporcje trzeba zachowac... Ten dom wydaje sie byc raczej domkiem letniskowym a nie całorocznym... mieszkanie w nim 3-4 osobowej rodziny to będzie męka raczejPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 22.11.2005 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 brak mi słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.11.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 No Agnieszka,nie załamuj się.Jest tyle fajnych małych domków,ze napewno coś znajdziesz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 22.11.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Jakbys szukala malego, prostego i wedlu mnie ladnego (bo mojego) domku to polecam Iskierke, Oliwke lub Marysie z pracowni domna5 (tak naprawde wszystkie sa do siebie podobno), lub oczywiscie moja wersje tych projektow (patrz podpis). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 22.11.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Agnieszka,nie załamuj się,może powiedz wg jakich kryteriów szukasz, czy tylko powierzchnia, czy szerokosc, ilość pokoi? podaj wszystkie parametry, może ktoś już taki domek znalazł i coś podpowie, czy koniecznie musisz brać z tej pracowni moj-dom.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 22.11.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Facet z Biura Projektowego powiedział że rzadko sie zdaża taka klientka-ale widocznie sie zdażają. Pan chyba raczy żartować... powiedz mu ze rzadko zdarzają się tak spieprzone projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 22.11.2005 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 No Agnieszka,nie załamuj się.Jest tyle fajnych małych domków,ze napewno coś znajdziesz!!! jak mam sie nie załamywać???Już od południa rycze......Nie wiem czy to typowe u kobiet ale ni cholery nie widze przestrzennie,no nie umiem sobie wyobrazić pomieszczeń.A juz teraz z tą ścianką kolankową to dopiero mnie dobiło No i schody..dla mnie schody to schody-a tu sie okazuje ,ze mogą być za wysokie za niskie,albo za wąskie. A ja chce prosty dom,z dwuspadowym dachem dla 5 osobowej rodziny.Nie lubie lukaren i innych ozdób,podobaja mi sie dworki,ale musze mieć miejsce na piec na węgiel.Jeszcze chwila a zaczne sie nad piwnicą zastanawiać bo "latam" z tym piecem po projektach i nigdzie nie widze pom.gosp. z dodatkowym wejsciem. Bedzie tak jak mówi Farida-jeszcze chwila i postawie domek letniskowy i kupie mieszkanie w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.11.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Daj spokój!!!Dasz rade,ja też nie mam takiego myslenia przestrzennego{wydawało mi się,ze są tam fajne duze pokoje},ale poszukasz na spokojnie i znajdziesz.Pomyśl,ze teraz to szukanie jest jedną z przyjemniejszych czynności!!!!!!!!!! Powiem Ci na pocieszenie,ze znajomi zrobili sobie gotowy projekt u Architekta za 5 tyś{ładny ,duży dom}po czym za kilka miesięcy projekt przestał się im podobać ,poszli do następnego architekta i zrobili kolejny projekt za 5 tys...i to jest dopiero brak myslenia!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Agnieszko, dawaj założenia, czyli wielkośc działki, usytuowanie, parterowy czy z poddaszem uzytkowym, ilość pokoi /domowników/ garaż itp. No i ile kasy chcesz wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 22.11.2005 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 działka 22,m/31m,najchetniej parterówka z poddaszem do adaptacji albo andresolką.Miejsce na piec weglowy czyli jakies pom.gospodarcze ewentualnie garaz do zaadaptowania na kotłownie.prosty i bez bajerów ,dach dwuspadowy 30-45 kat nachylenia.A za ile???Nie wiecej niz 160 tyś do zamieszkania-oczywiscie mebli i pierdułek nie licze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 22.11.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 A ja chce prosty dom,z dwuspadowym dachem dla 5 osobowej rodziny.Nie lubie lukaren i innych ozdób,podobaja mi sie dworki,ale musze mieć miejsce na piec na węgiel.Jeszcze chwila a zaczne sie nad piwnicą zastanawiać bo "latam" z tym piecem po projektach i nigdzie nie widze pom.gosp. z dodatkowym wejsciem. Czyli Oliwka z domyna5.pl odpada,bo garaz ma osobny daszek co podrozy budowe, Jak pisal Rafalm: przyjrzyj sie Marysi - pom gosp obok garazu + dodatkowe wejscie, kotlownia 7,8 m2 wiec nie tak malo, ale faktycznie sklad opalu to to nie jest, ale w pozostalych projektach tez nie ma gdzie skladowac, jesli szukasz minimum do mieszkania to nie rob piwnicy, jesli domek ma pojsc w gore, zeby byly mniejsze koszty dachu i wiezby to rzeczywiscie dwuspadowy i poddasze to dobry pomysl, Marysia jest rozplanowana w zwartej bryle i ma dobra lazienke na poddaszu, na dodatek sa 2 rozwiazania 'firmowe' parteru, z balkoniku z boku mozna zrezygnowac, odrazu mniejsze koszty szalowania, wylewania, zbrojenia Iskierka - takze zwarta bryla, garaz, dach dwuspadowy, daszek nad wejsciem mozna 'wyprostowac', u gory duzo miejsca, pom gosp obok garazu, 105 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 22.11.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 działka 22,m/31m,najchetniej parterówka z poddaszem do adaptacji albo andresolką.Miejsce na piec weglowy czyli jakies pom.gospodarcze ewentualnie garaz do zaadaptowania na kotłownie.prosty i bez bajerów ,dach dwuspadowy 30-45 kat nachylenia.A za ile???Nie wiecej niz 160 tyś do zamieszkania-oczywiscie mebli i pierdułek nie licze. to ja wyjde od tylu moze http://www.dom-parterowy.pl/info/dm_11.jpg Podaruj sobie lazenie na drugie pietro. Cała reszta sie w tym projekcie miesci. A Pan z biura to chyba pomylił produkt. To nie ziemniaki tylko projekt domu. http://www.dom-parterowy.pl DM11 Ktos go tu nawet budował tylko zamilkl cos nie wiem czy ze szczęścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 zerknij na takihttp://www.agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=145&usid=1ale wszystkie domki z podpiwniczeniem przekroczą 160tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts