CMYK 21.11.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Jest to miejsce na komentarze oraz rady budujących i innych fahmenów za wszystkie z góry serdecznie dziekujęPozdrawiamCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 21.11.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witaj w "branży" tak budowlanej jak i zawodowej Jak cóś będę wiedział to pomogę. Pozdrawiam obszarnika, a że nie wiem którego więc pozdrowię wszystkich: Cyan Magentę Yellow Karbon (vel Black) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 21.11.2005 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Dzieki mam nadzieje ze nie osiwieje jak sie budowa zacznie na razie biorę ekipy z polecenia żeby nie mieć problemów na przyszłośc(cholerne pecety myli mi sie klawiatura nie ma to jak porządny Maczek)Pozdrawiam grafików i łamaczyCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 21.11.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 ... (cholerne pecety myli mi sie klawiatura nie ma to jak porządny Maczek)... A są takie ? Nie odpowiadaj !!!!! bo zamienimy Twoje komentarze budowlane na informatyczne. Nie ma to jak porządny pecet. Wiem, takich też nie ma Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 21.11.2005 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Masz racje nie bede sie spieral juz bokiem mi wyszly dyskusje wyzszosc Corela na Illustratorem itd Tylko budowa.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 21.11.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Ja nie z branży, ale dodam że iMaczek jest super porządny, a w budowaniu niech Ci się wiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.11.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 witam!!!Zaczyna się ciekawie...pisz dalej!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 22.11.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Piszesz, że "Po rozeznaniu na 3miejskim rynku stwierdziliśmy ze podobne pieniadze wydamy na dom jak na mieszkanie"........ Ale bardzo mały dom, niestety Też tak myślałam, teraz wiem, że się myliłam. Chyba, ze tam, gdzie mieszkasz są naprawdę wysokie ceny.mieszkań... Ale naprawdę warto! Pozdrawiam [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 22.11.2005 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 W 3miescie mieszkanie 90 m2 kosztuje (nowe stan stan deweloperski) 250 tys. a wiec nie bylo nawet nad czym sie zastanawiac a tak nawiasem mowiac to Twoj dziennik zainspirowal mnie do napisania swojego (tez jezdze na rowerku Kellys) i tak samo bede dojezdzal na swoja budowe.Pozdrawiam nauczycieliCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 22.11.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 W 3miescie mieszkanie 90 m2 kosztuje (nowe stan stan deweloperski) 250 tys. a wiec nie bylo nawet nad czym sie zastanawiac a tak nawiasem mowiac to Twoj dziennik zainspirowal mnie do napisania swojego (tez jezdze na rowerku Kellys) i tak samo bede dojezdzal na swoja budowe. Pozdrawiam nauczycieli CMyK Naprawdę????? Bardzo mi miło! No to będę czytała regularnie i koniecznie pokaż się na rowerze!!!! Zostaniemy "parą rowerową" I też jesteś belfrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 22.11.2005 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 no niestety belfrem nie jestem choc ukonczylem pedagogike (ale to ze wzgledu na dzieci i mialem chwile wolnego czasu). Na rowerku nie mam chyba zadnego zdjecia przewaznie to ja robilem mojej zonie. Ale moze zrobie ale to juz na wiosne bo wlasnie zakonserwowalem i odstawilem rowerek do garażu. Dojezdzalem nim przez cale lato az do pażdziernika do pracy, dziennie robilem jakies 40 km. Pozostanie mi kursowanie na piechotke na dzialeczke na szczescie to jakies 15 minut szybkim marszem od naszego obecnego miejsca zamieszkanie u teściowej w domu (stare śmieci żonki).CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 28.11.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Witaj wśród budujących , fajny projekcik, ja też mam 126 m2 tzn nie wiem obecnie bo zrobili mi ściankę kolankową Zatem życzę powodzenia w budowie, jak najmniej wpadek i kłopotów z Wykonawcą. Pisz i wklejaj zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.11.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Witaj w klubie budujacych sie! Wszystkiego dobrego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 30.11.2005 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Dziekuje za mile slowa. Mam wycene mojej dzieleczki zrobiona przez rzeczoznawce z Millenium teraz jest warta 63 tys (po wymianie gruntu i uzbrojeniu) Zobaczymy za jakies 5 dni co powie bank prawdopodobnie beda mi chcieli dac wiec niz prosilem moze odloze na jakis samochód zobaczymy. Dzis skladam papiery do GE Money. Na razie z zona przymierzamy sie do kupna psa ktory zamieszka razem z nami. Ja stawiam na owczarka niemieckiego, zona jest sklonna kupic labradora. Może ktos ma namiary na sprawdzona hodowle bedziemy szukac na koniec kwietnia najlepiej w pomorskim. Zamieszka tez pewnie z nami kot bo ktos musi walczyc z gryzoniami ktore zejda z pól na zime ale to dopiero w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 01.12.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Stawiam na owczarka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo 04.12.2005 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Witaj CMYKU Odważny z ciebie typ z tą budową w zimie. Ja często jednak mówię, że odważnym szczęście sprzyja! Może więc zima w tym roku będzie łagodna Moją uwagę na twój dziennik zwrócił jednak inny szczegół - wymiana ziemi. Mnie czeka coś podobnego, ale mam nadzieję na mniejszą skalę. Piszesz, że wymieniłeś aż 500 m3 !!! Przecież to musiało kosztować majątek. Czy mógłbyś napisać na ten temat coś więcej ?Dlaczego musiałeś wymienić ? Czy nową ziemię ubijałeś warstwami ? Jak głęboko musiałeś wymieniać ? Ile to wszystko kosztowało. Ja dodam, że muszę też wymieniać ponieważ na mojej działce mam nasyp, który ma słabą nośność więc trzeba go częściowo wymienić i zagęścić, żeby mi dom nie osiadał. Chcę to zrobić nie na całej działce tylko pod budynkiem. Wykop muszę zrobić na jakieś 2m, podsypać z 70 cm pospółki, a po zrobieniu fundamentu mam nadzieję, że ziemię z wykopu przynajmniej częściowo użyję do zasypania fundamentu. To na razie tyle i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 05.12.2005 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Musialem wymieniac grunt ze wzglegu na poklady torfu zalegajace na mojej dzialce. Po zrobieniu badan geilogicznych wyszlo ze torfu jest od 1.5 do 2.5 mWyrzuculem go na zewnatrz po obrysie budynku + 2.5m dodatkowo na zewnatrz czyli kwadrat o bokach 14x14m. trzeba bylo jednak kopac nawet do 2.7 m. Weszlo tam do wykopu 30 wywrotek 36 tonowych pospółki za kazda placilem 300 zl. Wszystko bylo zageszczone walcem z wibratorem.Po skonczonej pracy badania geologiczne ktore daly wynik pozytywny-stopien zageszczenia 7.8.Trwalo to 1,5 tygodnia od rana do wieczora maszyny pracowaly -łączny koszt to 13.5 tys zl. Ale jestem spokojny ze dom bedzie dobrze posadowiony.teraz lezy gora torfu ktora i tak nie pokryje zapotrzeboeania na wyrownaie gruntu poniewaz musze podniesc go jescze o 1.2 mPozdrawiamCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo 05.12.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Dzięki za odpowiedź. Torf - to straszny grunt. Widzę jednak, że poradziłeś sobie z problemem skutecznie i koszty nie były tragicznie wysokie. Może dzięki temu, że nie musiałeś wywozić tego co wykopałeś. Interesuje mnie ten walec z wibratorem. Czy to taki samojezdny walec jaki używają drogowcy czy jakaś maszyna, którą obsługuje się ręcznie. Czy wszystkie te prace robiła ci jedna firma możesz mi podesłać namiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 06.12.2005 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Akurat z torfem nie ma problemu zawsze znajdzie sie na niego chetny; facet ktory mi robil roboty wząłby caly ale nia dalem zabral jedynie jedna wywrotke 36 t za zwir do studni. A ubijany grunt byl walcem 1.5 t prowadzonym przez operatora, ktory po prostu szedl za nim i tylko kierowal to nie z tych walcow co je widac na jezdniach. Jak ubijal to nie mozna bylo ustac w poblizu caly grunt chodzil a namiar do faceta to 0601 622 236 tylko nie wiem czy do Gdyni bedzie chial jezdzic ale jest tani i ma kompleksowo caly sprzet.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawo 08.12.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Dzięki Cmyku za odpowiedź. Widzę, że na forum można na Ciebie liczyć Jak będę miał jakieś pytania to nie omieszkam skorzystać. Pisałem na forum, że majster z którym zamierzałem budować wycofał się. Szukam więc na nowo ekipy. Ostatnio na forum gosia@ polecała swoją ekipę i z tego co czytałem chyba się z nimi dogadałeś. Ja również złożyłem im ofertę i właśnie czekam ile mi zaśpiewają. Czy przed decyzją sprawdziłeś ich jakoś, widziałeś ich pracę ? Ja widziałem jakiś dom który właśnie wykańczają w Koleczkowie. Pewnie był to dom właśnie gosi@. Mur z BK na klej na oko wyglądał bardzo ładnie. Rozmawiałem z nimi 5 minut więc jeszcze nie nabrałem do nich zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts