Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze CMyK-a

CMYK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 360
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sa to zarowki 20 ledowe dajace cieple swiatlo (kupione na allegro po 14 zl/ szt) robilem rozne eksperymenty z zarowkami ledowymi i te okazaly sie najlepsze nie za mocne i nie za slabe nie ma porownania z oswietleniem solarnym oswietlaja spokojnie caly teren wokol domu ale nie za mocno; sa skierowane na elewacje a rostawienie dawalem na oko tak aby nie swiecily w okna tylko obok okien chyba co 1.5 metra, akurat wyszlo w miare równo. Jestem bardzo zadowolony z szybkiej decyzji oswietlenia w podbitce byl to rzut na tasme jak juz robili podbitke. Sam rozlozylem oswietlenie i zamontowalem 2 czujki zmierzchowe laczny koszt materialu to 300 zl.

CMyK

dzikei bardzo - a gdzie sie montuje te czujniki zmierzchowe?????

czujnik lub czujniki montuje sie w dowolnum miejscu na zewnatrz tak aby nie padal na nie blask lamp zewnetrznych u mnie wystaje tylko drobny element spod podpitki i ich nie widac, dalem dwa poniewaz nie mialem jak pociagnac kabli na druga strone domu. najpierw idzie kael zasilania do czujnika i potem z czujnika ida kable do oprawek.

Cmyku mam pytanko o cokoły przy Twoim gresie. Robiłeś go z tego samego gresu, możesz mi powiedizeć jaka jest wysokość tych cokołów. I czy nie było problemu z równym docięciem? Mam położony już u siebie podobny gres i zastanawiam sieczy robić cokoły z gresu czy dać jakąś listwę PCV.

czujnik lub czujniki montuje sie w dowolnum miejscu na zewnatrz tak aby nie padal na nie blask lamp zewnetrznych u mnie wystaje tylko drobny element spod podpitki i ich nie widac, dalem dwa poniewaz nie mialem jak pociagnac kabli na druga strone domu. najpierw idzie kael zasilania do czujnika i potem z czujnika ida kable do oprawek.

dzieki bardzo!!

cześć Cmyk

domek ładny wszystko ok

mam pytanko czy coś zmieniałeś w więżbie dachowej,bo nie widziałem 2 belek jak się wchodzi do waszej sypialni ,w projekcie chyba są (to tak z ciekawosci)

a powiedz czy nie uważasz że dziewczyny mają troche małe te pokoje, ja zrobiłem tylko 3 na górze ,kosztem pokoju koło łazienki powiekszyłem łazienke i pokuj z balkonem,a ten nad garażem czeka na drugie dziecko

oczywiscie każdy robi jak chce

pozdrawiam i fajnie że juz mieszkasz

my może we wrzesniu sie przeprowadzimy

rzeczywiscie wywalilem te slupy po konsultacji z majstrem oraz ciesla i dali slup betonowy na nim wylali belke betonowa i cala konstrukcje na tym oparli. Nie chcialem miec wiecej niz to konieczne slupow drewnianych w pokojach bo to zawsze ryzyko niepotrzebnych ruchow. Pokoje dziewczyn rzeczywiscie po wprowadzeniu mebli wydaja sie male przynajmniej ten z balkonem moze kiedys bedzie ktoras przejsc do bilardziarni :wink:

Pozdrawiam

Jacek

zalezy na ktorym poddaszu poniewaz zrobilem maly blad i kazalem polozyc welne do sufitu a potem na suficie zostawiajac samo poddasze wolne od izolacji mowie o palaciach dachowych i teraz sam to uszczelnialem tym co mialem czyli styropianem i welno i jeszcze mi kawalek zostal mam plan zeby to usztywnic jeszcze pozostalmi po budowie deskami. Samo poddasze uzytkowe oblozyli podwojna warstwa welny 20 cm oraz 5 cm na krokwiach i na to folia.

CMyK

• 1 month później...

Witam.

Świetny domek!

Bardzo zaciekawiły mnie te lampy:

te lampy kupilismy specjalnie z mysla o dzieciach jak nacisniesz raz zapalaja sie diody led i swieca slabo jak nacisniesz drugi raz zapalaja sie jarzeniowki i swieca bardzo jasno wiec zeby oswietlic korytarz oszczednie i przytlumionym swiatlem zapalamy diody

http://images32.fotosik.pl/102/19b17f1ae50e28ea.jpg

http://images32.fotosik.pl/102/8aae844709b3c2d9.jpg

Takie rozwiązanie mam zamiar zastosować w swoim domku. Co to za lampy i gdzie je można kupić? Trzeba do nich podłączyć jakąś dodatkową elektronikę, czy ten typ tak ma fabrycznie? :)

Pozdrawiam!

lampy te kupowalem przez strone internetowa http://www.lampy-lux.pl/

koszt byl spory ale taniej o 100 zl niz w sklepie. Mozna je dostac bez problemu w wiekszych sklepach z lampami powinni je miec w katalogach.

Teraz nie pamietam jakie ma oznaczenie. Lapma cala elektronike ma w srodku wiec wystarczy podlaczyc do dowolnego kabla sciennego 3 zylowego

Zapala ja kontakt typ dzwonkowy

Pozdrawiam