Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze CMyK-a

CMYK

Recommended Posts

Jest to tynk silikonowy barwiony w masie wiec gotowy kolor naklada sie na zagruntowany i "zaklejony" styropian a tynk jest firmy CAPAROL koloru nie pamietam w tym orientuje sie moja zona brany jest z palety barw CAPAROLA mozna podjechac i zobaczyc u nich na miejscu znajduja sie za AUCHAnem wiecej info u mojej zony 601 615 676. Ostrzegam jest drogi ale na lata mozna zmywac woda.

CMyK

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 360
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ze styropianu w kropki jestem zadowolony polecali go w hurtowni choc mieli kilka gatunkow ocieplaenie grubosci 14 cm

Zamierzamy sie przeprowadzic na wiosne moze w lutym zobaczymy, mamy gdzie mieszkac wiec nie spieszy sie nam choc moim marzeniem jest wstawic choine do wykonczonego domku i spedzic tam z rodzina swieta.

CMyK

• 3 weeks później...

witaj!! cieszymy się że robota choć w różnych tempach ale posuwa się do przodu :D :D :D nas tego typu problemy czekają na wiosnę. Mamy nadzieję, że wszystko co sobie zaplanowałeś to doprowadzisz do końca :) :) powodzenia i wierzymy, że te święta spędzicie już w swoim wymarzonym domku :D :) :lol:

P.S.Jakbyś nie wiedział :D to Twój dziennik śledzimy na bieżąco i kibicujemy wam :D :) :lol: :p

ze styropianu w kropki jestem zadowolony polecali go w hurtowni choc mieli kilka gatunkow ocieplaenie grubosci 14 cm

Duza jest roznica w cenie zwyklego i w kropki?

Na razie czytamy projekt i stad te pytanka- jeszcze przed wizyta u architekta, u nas tez polecaja styropian w kropki- Archon

Te mniejsze okna dachowe masz w jakich pokojach? a w lazience ktore?My bedziemy miec tylko dachowe w lazience wiec nie wiem ktore, ale chyba mniejsze wystarczy.

witaj!! cieszymy się że robota choć w różnych tempach ale posuwa się do przodu :D :D :D nas tego typu problemy czekają na wiosnę. Mamy nadzieję, że wszystko co sobie zaplanowałeś to doprowadzisz do końca :) :) powodzenia i wierzymy, że te święta spędzicie już w swoim wymarzonym domku :D :) :lol:

P.S.Jakbyś nie wiedział :D to Twój dziennik śledzimy na bieżąco i kibicujemy wam :D :) :lol: :p

Dzieki za kibicowanie :lol: nie wiem czy zakonczymy przynajmniej dol na swieta a to z powodu ktorego nigdy bysmy sie nie spodziewali brak materialow na wykonczenie jak znalazlem z trudnoscia fachowcow to teraz mam problem z kaflami i armatura. Jak bede mial w koncu drzwi zewnetrzne i ogrzewanie bedzie dzialac to wszystko powinno isc szybciej. Za tydzien koncza ocieplanie poddasza, wracaja tez kafelkarze, jak to zrobia wystarczy pomalowac i zrobic podlogi oraz obudowe kominka ktory najpierw musi dotrzec. :evil: Planujemy przeprowadzke luty marzec

CMyK

nie wiem jak jest roznica cenowa styropianu i tak kupowalismy w dobrych cenach mam uklad w hurtowni 14 cm FS20 dostalismy za 135 zl m3 mniejsze okno powinno wystarczyc tylko trzeba pamietac ze do lazienek kupuje sie specjalne okno biale od srodka czego my nie przewidzielismy.

CMyK

Biale tzn malowane farba czy PCV? Chodzi o wilgoc?

Normalnie jak w domu już u Was. Tylko choinkę wstawiać i świętować :) czytam, że p. Jan D. reaktywował ekipę...fajnie...Szkoda tylko, że nie spotkamy go na naszej budowie :(

My już szalejemy, tzn, szalujemy ławy :D Niech no tylko pogoda będzie.

Pozdrowienia dla rodzinki.

no coz to nie jest dawna ekipa duzo marudza p. Dawidowski niewiele juz mowi bo jest lekko zalamany ucieczka starej ekipy boi sie ze oni tez uciekna.

Za to kotka zrobila sie strasznie lowna nic tylko przynosi myszy i miauczy zeby ja wpuszczac do piwnicy gdzie poluje. Musze ja zawiezc na budowe bo tam myszy szaleja po domu zona kupila 5 plapek moze dzis rozstawi ale nie ma jak rasowy kot.

Mam nadzieje ze do lutego wykonczymy dom i siebie.

pozdrawiam

CMyK

uratowal on nas przed wyborem zlego projektu i teraz jestem zadowolony z jego decyzji, zaluje ze nie dozorowal naszej budowy ale niestety wtedy zachorowal. Ale musze tez zauwazyc ze przy adaptacji nie zauwazyl jednego drobiazgu jak sciany kolankowe nad garazem ktore trzeba bylo rozbierac.

CMyK

Zajefajny taras będziecie mieli. Dużyyyyyyyy.

Mam pytanie odnośnie Kominka z Płaszczem Wodnym. Jakiej firmy to jest kominek i uzasadnij dlaczego ta a nie inna (sorki że tak dziwnie piszę :D :D :D ).

I co do tego gaz, olej czy prąd.

Ja interesuję się kominkiem LECHMA ale trudno mi przebrnąć przez temat Grupy Kominkowców z PW. I nie wiem czy on jest dobry czy nie.

Taras rzeczywiscie zrobil sie duzy.

Kominek firmy makroterm http://www.makroterm.pl Wybralismy ten kominek poniewaz ma wszystko w sobie czyli wymiennik i pompe powietrzna oraz sterowanie automatyczne aby nie przegrzala sie podlogowka i glownie ze wzgledu na podlogowke bralem go aby nie zagotowal wody w podlogowce. Daltego tez bralem rury do podlogowki ktore wytrzymuja 90 stopni tak w razie nieplanowanego podgrzania.Mam nadziej ze instalator prawidlowo to wszystko podlaczy aby wspoldzialal z piecem gazowym kondesacyjnym. Kominek grzeje piec nie dziala, kominek wygasa piec sie wlancza.

Drugim argumentem byla okazyjna cena jak na tej klasy kominek oczywiscie jakbym bral kominek z rozprowadzeniem to bym kupil za ta sume kominek z najwyzszej polki.

CMyK

• 2 weeks później...