Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze CMyK-a

CMYK

Recommended Posts

Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, wesołych i spokojnych Świąt Bożego narodzenia oraz spełnienia wszystkich marzeń i planów w 2007 roku - Tobie, Twojej rodzinie i przyjaciołom

Neferka

http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/X3352_M.jpg

• Odpowiedzi 360
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj! chciałbym przeprosić Cię za dwa wpisy, miały być dokonane do komentarzy ale źle kliknąłem i nie zwróciłem uwagi :( :( :( i dopisałem się do Twojego dziennika :( :( :( . Jeden wpis udało mi się usunąć zupełnie (bo miał w górnym prawym rogu krzyżyk), natomiast drugiego nie potrafię, zmieniłem więc tylko jego treść na przeprosiny. Jeśli masz mega mózg to usuń go. Cieszymy się razem z Tobą, że w końcu masz te oczekiwane drzwi. Z tego co widać to są to drzwi drewniane, my ciągle myślimy jakie mają być, ale to dopiero na wiosnę. Pozdrawiamy i raz jeszcze składamy życzenia zdrowia wszelkiej pomyślności i realizacji planów :D

http://i13.tinypic.com/48wi0zr.jpg

• 1 month później...

wiem wiem ze takie same zonie ostatnio przekazywalem tylko chyba tych paskow kolorowych nie umiescisz a drzwi z naswietlami to spory wydatek nam sie udalo i koszt drzwi to 6300 po starych cenach ale sie naczekalismy 3 miesiace byc moze ten sam stolarz zrobi nam drzwi wewnetrzne. Obecnie te drzwi kosztuja 11 tys

CMyK

Witaj CMYKu :)

Prześledziłam cały Twój dziennik.... idziesz jak burza... bardzo optymistycznie mnie Twój dziennik nastroił :D Szczególnie dlatego, że mam też "mały" problem z gruntem... czy mógłbyś sięgnąć pamięcią wstecz :) ... mam kilka pytań odnośnie wymiany gruntu i badań geo... na jaką głębokość robiłeś badania, czy sprawdzałeś po dokopaniu się do piasku nośność tego gruntu (my mamy około 2 metrów torfu tylko pod tym torfem grunt jest prawdopodobnie średnio zagęszczony - czekamy na ostateczny wynik badania) ... jak u Was było z poziomem wód gruntowych ?? czy woda nie zalewała Wam tego wykopu podczas wymiany ?? i ostatnie pytanko nie wiem czy dobrze doczytałam.... czy ten grunt wymienialiście jeszcze przed uzyskaniem pozwolenia na budowę ??

Pozdrawiam serdecznie

Małgosia

z gruntem bylo tak

jak kupilem dzialke dostalem szczegolowe badania geologiczne tej oraz przyleglych dzialek. Wiedzialem ze na glebokosci 1 do 1.5m sa wody gruntowe. Popytalem w okolicy kto robi wymiany gruntu i ma na wszelki wypadek wszystkie maszyny tzn koparke , fadrome , pompy w razie zalewania woda wykopu. Jak znalazlem to po dogadaniu facet wykopal inspektor sprawdzil czy prawidlowo zrobil i zasypal ubijajc specjalnym walcem 2 tonowym z wibratorem grunt. Zasypywal pospolka z grubym zwirem. Weszlo 25 sztuk 36 tonowych lodek zwiru. Koszt operacji wymiany 500 m3 torfu na zwir to 14,5 tys.

Mialem szczescie bo w tamtym okresie byla susza i niski stan wod gruntowych wiec tylko odrobine zalalo.

Po skonczonej operacji wezwalem geologa zeby sprawdzil zageszczenie gruntu czy jest prawidlowe zrobil badania i przyslal ekspertyzy.

CMyK

uczciwie nie polecam montazystow z tczewa bo zle osadzili mi okna i musieli juz dwa razy przyjezdzac poprawiac. Co do okien to polecam firme VIDOK na Partyzantow we Wrzeszczu maja swoj oddzial sa tansi mila obsluga i okna dobre mamy od nich witryne w garazu byla o 200 zl tansza niz w Vetrexie. Drugi raz bralbym u nich okna. Jak bralem muratora do reki ktory zachwalal firme i uwagi np o uszczelakch to chyba robili je tylko wylacznie do testow bo tak samo sa zgrzewane jak u innych producentow i nie sa ciete przy zgieciach jak pokazywali i chwalili w muratorze; wiec lepiej posatawic na Vidok (moze dokladne namiary na ich stronie http://www.vidok.pl)

CMyK