abromba 21.11.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Abromb nie chce się dotykać do Forum, więc kazał mi się spytać, jak ma przyczepić termometr - plastikowy kupiony w Leroy Merlin do okien PCV: a) przybić b) przykręcić c) przykleić d) kazać Abrombie trzymać (ale wesołek z niego) by rzecz jasna nie uszkodzić okien. No to widzicie, jakiego mam Faceta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarluk 21.11.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 przyklejać, przyklejać, przyklejać!........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 21.11.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 "Gąbkowe", mocne taśmy dwustronnie przylepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 22.11.2005 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Sorry za naiwność moich pytań, ale czy np po jakimś czasie w miejscu przyklejenia nie zrobi się jakieś odbarwienie tych okien (są białe) - i wtedy będziemy skazani do końca życia tych okien przyklejać tam termometr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 22.11.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Może, zamiast do okna, przymocować go do muru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 termometr przymocowalismy do muru, a raczej mozna by powiedzieć - do styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.11.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 .......kleik nie zostawia śladów, bo po paru latach sam odpada i trzeba nowy termometrzyk kupić. .....a ewentualnie można za 30 - 100 zeta kupić sobie termometr elektroniczny z sondą.... ....są nawet takie z radiową sondą ale kosztują 300 i więcej ale to już prawdziwa stacja pogodowa gdzie masz: temp., ciśnienie, siła wiatru, tendencje pogodowe, wilgotność i np. radio z budzikiem... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 22.11.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 .....a ewentualnie można za 30 - 100 zeta kupić sobie termometr elektroniczny z sondą.... ....są nawet takie z radiową sondą ale kosztują 300 i więcej ale to już prawdziwa stacja pogodowa gdzie masz: temp., ciśnienie, siła wiatru, tendencje pogodowe, wilgotność i np. radio z budzikiem... A ja kupiłem jakiś chiński z sondą radiową za chyba 80 zł w Leroy. Mierzy temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokerzysta 23.11.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 zwykły termometr za 6 zeta z gabą samoprzylepną sladów nie pozostawia a jak odpadnie po 6 latach to nie szkoda kasy na nowy termometrz drugiej strony możesz to przykrecic do styropianu ocieplającego mur. jest na tyle twardy z całą oprawą-siatka klej- że zwykły kołek rozporowy - 6mm utrzyma goja osobiscie przykreciłem lampę i sie trzyma - oczywiscie trzeba wziąć pod uwagę nawietrzenie sciany co do lampy zeby nie zerwało- ale w przypadku tyermometru nie bedzie to miało znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.11.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Whisper ...ja takie chińskie cudo ogladałem, ale okazało się, że rozbieżność we wskazywanej temperaturze ( baza i sonda obok siebie ) po 20 min. obserwacji była ok. 1,5 stopnia ( sonda zawyżała ).... a pan przyznał szczerze, że dobry to niestety kosztuje więcej.. ...inna sprawa czy 1 stopień +/- ma znaczenie ? Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 23.11.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Abromb za okno [bez termometru] jak bedzie dygotal to idzie zima jak oblewal potem to znaczy sie goraco jest i srodek lata.Można przykleić do szyby, co z klejeniem do ramy [czy zostana slady - nie wiem], ewentualnie przykrecic na dwie male srubki, otworki zawsze potem mozna zakleic bialym klejem epoksydowym, osmiorniczka, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 23.11.2005 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Wersja z Abrombem za okno odpada. On ma takie parametry znoszenia temperatury, że kiedy ja chodzę w swetrze i polarze - on potrafi w podkoszulku. Nawet mu serce i tarczycę badali na tę okoliczność, ale wyszło, że ten typ tak po prostu ma Dzięki za porady, termometr przykleimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.11.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Sorry za naiwność moich pytań, ale czy np po jakimś czasie w miejscu przyklejenia nie zrobi się jakieś odbarwienie tych okien (są białe) - i wtedy będziemy skazani do końca życia tych okien przyklejać tam termometr? Zależy jaka taśma, jakie podłoże i interreacje klej - tworzywo. Wynik nie do przewidzenia, z dużym prawdopodobieństwem będzie widoczne, chociażby dlatego, że miejsce będzie chonione przed UV i okno będzie się w tym miejscu nieco wolniej starzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts