Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

next level czyli nastolatek wszechmogący

lafcadio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

LUC wszyscy by się ucieszyli gdybyś napisał jak Ty rozwiązujesz takie problemy z własnymi dziećmi...... jak widzisz wiele osób sobie nie radzi... a ty mając ogromne doświadczenie, na pewno poradzisz nam swoimi z własnego życia wziętymi przykładami... jak wychować nastolatka...

cieszy luc to że zawsze piszesz na temat, że zawsze masz coś ciekawego do dadania do dyskusji, że nigdy nie piszesz o personaliach, nie atakujesz innych, jesteś taki świąteczny.... czekamy na Twe porady, czekamy jak zwykle na Twój kolejny post na temat...

oczywiście mam nadzieję że i inni jak house, dołączą do tematu dyskusji i będzie na temat wychowania dzieci....

LUC wszyscy by się ucieszyli gdybyś napisał jak Ty rozwiązujesz takie problemy z własnymi dziećmi...... jak widzisz wiele osób sobie nie radzi... a ty mając ogromne doświadczenie, na pewno poradzisz nam swoimi z własnego życia wziętymi przykładami... jak wychować nastolatka...

cieszy luc to że zawsze piszesz na temat, że zawsze masz coś ciekawego do dadania do dyskusji, że nigdy nie piszesz o personaliach, nie atakujesz innych, jesteś taki świąteczny.... czekamy na Twe porady, czekamy jak zwykle na Twój kolejny post na temat...

oczywiście mam nadzieję że i inni jak house, dołączą do tematu dyskusji i będzie na temat wychowania dzieci....

Relax .

Dorotka nie ma dzieci .

LUC pytam o doświadczenia Twoje z Twoimi dziećmi

chyba jesteś w stanie choc raz nie pisać o innych, a raz o sobie...

wareczko witaj, ciekawą dyskusję usiłujesz prowadzić, a czy Ty masz jakieś poglądy na wychowywanie dzieci? Bo też piszesz o innych, a mnie interesuje, co Ty na temat opisywanych tutaj problemów sądzisz i jakie masz pomysły na ich rozwiązywanie. Będę bardzo wdzieczna za merytoryczną odpowiedź :)

ansi przede wszystkim należy rozmawiać....

jesli masz kontakt, wtedy rozumiesz.... samym krzykiem nie dotrzesz do nastolatka

po drugie, muszę go szanowac, on ma swoje lata, doświadczenia, nie mogę mu mówić że ja wiem lepiej, bo czsamio sam sie zadziwiam jaka nasz polska młodzież jest inteligentna

po trzecie znaleźć czas...., ale nie 5 minut.... ale moze pójśc na spacer, może pójśc na mecz z nim, może o zgrozo pójśc na koncert hip hopowy (ja stary rockman).... nie mówić że to co on lubi jest beee i głupie, 20 lat temu moje zespoły też były głupie dla oficjalnego obiegu (patrz perfect)

po czwarte kochać...

po piąte: ufac...., racjonalnie.... ale ufac, kiedy ja zaufam dziecku, ono zaufa mi

jest jeszcze 100 lekcji, ale każde dziecko jest inne, każdy układ jest inny...

to sa słowa, trudne w wykonaniu, mogę się zreszta mylić, ja je staram się stosować, mam jednego syna, prawie dorosłego.... i jest OK. grywamy do dzis w kosza razem, tylko moja długa brodami przeszkadza :)

czasami to mój syn mówi, chodź ze mną na msze Św..... a ja wybałuszam oczy... bo powinno być odwrotnie...

oczywiście każdy może skrytykowac moje metody, i ja odniosłem wiele porażek.... może i jak zaniedbałem kilka spraw... ale dziękuje ansi, że wreszcie ktoś cche rozmawiać na temat, na temat wątku, o dzieciach... a nie o innych forumowiczach..

Dziękuję ANSI :)