beata41 22.11.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 witam wszystkichprosze o pomoc. jestesmy na etapie wylewek i nei wiemy na cio sie zdecydowac, czy mixokret czy tradycyjne wylewki. jak to policzyc co bedzie tansze? czy ktos wie ile materialu przy tradycyjnych wylewkach wyjdzie na dom 300 m2 podlogi? prosze o odpowiedzpozdrawiambeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ile materiału? to zalezy od grubości wylewki. bierz miksokret - rewelacja. W jeden dzień zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 22.11.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Ja miałem 250 m2 podłogi i robiono miksokretowo.Połowa na górze/połowa na dole.Grubość wylewki standardowa, ok. 5-6-7 cm. Ale wiadomo, że są nierówności stropu i czasami jest więcej a czasami mniej.Ale można przyjąć średniobudynkowo 6 cm.Poszło: 4.3 tony cementu35 ton piachutaśma dylatacyjna, włókna, siatka, plastyfikator na mrozy (nie znam ilości, ale sumarycznie te składniki za jakieś 400-500 zł) I to wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 22.11.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Ja miałem 250 m2 podłogi i robiono miksokretowo. Połowa na górze/połowa na dole. Grubość wylewki standardowa, ok. 5-6-7 cm. Ale wiadomo, że są nierówności stropu i czasami jest więcej a czasami mniej. Ale można przyjąć średniobudynkowo 6 cm. Poszło: 4.3 tony cementu 35 ton piachu taśma dylatacyjna, włókna, siatka, plastyfikator na mrozy (nie znam ilości, ale sumarycznie te składniki za jakieś 400-500 zł) I to wsio. Witam !! A mógłbyś podac cenę za robociznę - jak to wychodzi ?? Tanio czy drogo pozdrawiam D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 22.11.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Ja miałem 250 m2 podłogi i robiono miksokretowo. Połowa na górze/połowa na dole. Grubość wylewki standardowa, ok. 5-6-7 cm. Ale wiadomo, że są nierówności stropu i czasami jest więcej a czasami mniej. Ale można przyjąć średniobudynkowo 6 cm. Poszło: 4.3 tony cementu 35 ton piachu taśma dylatacyjna, włókna, siatka, plastyfikator na mrozy (nie znam ilości, ale sumarycznie te składniki za jakieś 400-500 zł) I to wsio. Witam !! A mógłbyś podac cenę za robociznę - jak to wychodzi ?? Tanio czy drogo pozdrawiam D.RZ Robocizna u większości miksokretów wynosi 12 zł +- 1 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata41 24.11.2005 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 witam ponownie moja firma chce 13 zl za robocizne, z materialem 38 zl . ale nadal nie wiem, ile zaplacilabym za zwykle wylewki ? czy ilosc materialu jest ta sama? mamy taka krzywa pierwsza wylewke,ze powiedzieli ,ze nie moge dac styropianu, bo popeka. wiec polecaja sama gabke, ktora sie daje pod panele. na parterze beda pomieszczenia ogrzewane, tam na dole bedzie styropian,ale u gory nie ma szans. pozdrawiam wszystkich budujacych sie beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata41 24.11.2005 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 pomnozyc 300 m2 x 38 zl , do tego chudy beton najpierw to daje razem 16 500 zl....tak mi policzyli. zalamie sie ta cena !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata41 24.11.2005 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 acha !!!!!!!!!!!!!!!!! no i najwazniejsze o czym zapomnialam - dziekuje wszystkim za odpowiedzi, pozdrawiam, prosze o wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata41 25.11.2005 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 czy ktos jeszcze mi cos podpowie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 25.11.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Witaj! Masz na Forum Eimunda - miksokreta wielokrotnie sprawdzonego:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=19915&highlight=Ceny ma trochę lepsze, ale nie wiem, czy się zmieścicie w jego zasięgu działania. W razie czego zawsze może doradzić: 503065286 Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata41 25.11.2005 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Macku , dziekuje Ci serdecznie, juz dzwonilam, co dziwnego...ceny w Warszawie sa nizsze niz na Slasku ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 25.11.2005 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Wykonanie wylewek miksokretem czy tradycyjnie da porównywalny koszt. Za ręczną robotę biorą też w granicach 12 zł, a będzie to trwało z tydzień albo więcej. Materiały wyniosą tyle samo. Jeżeli na własną rękę zakupisz materiały i zamówisz wykonanie to szacuję, że koszt całkowity przy średnim ociepleniu 7 cm (np. 10 na dole i 5 na górze) powinien wynieść ok. 32 zł/m a może się udać trochę taniej. Tak więc nie zastanawiaj się czy ręczne czy miksokret, po prostu kup potrzebne materiały i zamów miksokreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts