gaja 09.01.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Właśnie przeczytała w GW, że weszły w zycie znowelizowane przepisy ordynacji podatkowej a w nich takie cudo:małżonkowie nie mogą występować o wpis hipoteki na ich wspólnej nieruchomości, może tylko fiskus lub samorząd. Innymi słowy jeśli nie mam rozdzielności majątkowej lub nie jestem po rozwodzie nie mogę wystąpić o wpis hipoteki. Więc jakim sposobem mam przekształcić zaciągnięty kredyt budowlany w kredyt hipoteczny? Pomóżcie zrozumieć mi tą kwestię, bo zupełnie się pogubiłam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Wtym kraju nie można niczego zrozumieć ,tu rządzą d...ile ale zawsze twierdziłem i będe twierdził że rząd to przekruj społeczeństwa.Tu nic nie ma normalnie ,nic nie można zaplanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=383255&kat=1342&katn=Polska&widn=Chcesz+do+hipoteki%3F+-+najpierw+we%BC+rozw%F3dA to dla tych co jeszcze nie czytali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 09.01.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 To jakaś paranoja - nie pierwsza zresztą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 09.01.2003 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 w wp polsce napisali, że postaraja sie naprawic sprawę w ciagu m-ca. No , ale Ci co akurat musza miec to maja niezły jubel! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 09.01.2003 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 No tak naprawią w ciągu miesiąca ..., ale nie napisali w ciągu którego miesiąca, miesięcy mamy przecież aż dwanaście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 10.01.2003 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 No to fajnie. Właśnie miałam zacząć starać się o kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.01.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 To tylko w Polsce być może.. ...hipoteki nie mozna...rozwód potrwa pewnie szybciej niz te d.... znowelizuja .. :smile: Pozdrawiam Teska...ech z rozwodem oczywiscie zartuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 10.01.2003 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Na forum Wielkopolan jest wypowiedź Marie, która może niektórych trochę uspokoić.Pozdrawiam serdecznieM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankats 10.01.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 My z mezem wlasnie mielismy zaczac starania o wpis. Kradyt byl przyznany w sierpniu. Rozmawialismy wczoraj w banku (BPH) i zlozylismy podanie o przedluzenie terminu wpisu. Musimy zaplacic ubezpieczenie kredytu na dodatkowe miesiace. Jesli nie zdaza poprawic przepisu bedziemy przdluzac ubezpieczenie dalej. Ale mysle, ze tak tego nie zostawia.Odkad zdecydowalam sie kupic mieszaknie same klody pod nogi. Chyba zostane anarchistka. Czuje, ze troche by mi ulzylo, gdybym porzucala w panow poslow zgnilymi jajami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.01.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 A bidne MF niczemu nie jest winne i w ogóle po co ten szum - wszyscy żle rozumieją, a jest tak dobrze...http://www.mf.gov.pl/cgi-bin/news/show_news.pl?news_id=819 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczur 15.01.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Niedawno złożyłem w banku wszystkie (taką miałem nadzieję) papiery. Przed chwilą zadzwoniła pani z informacją, że " w zasadzie wszystko jest w porządku ale będzie kłopot z ustanowieniem hipoteki, bo wie pan co nam w prawie pozmieniali". Na moje pytanie, czy można w takim wypadku oprzeć się tymczasowo na ubezpieczeniu kredytu pani odpowiedziała, że " w zasadzie możnaby, ale ubezpieczenie jest traktowane jako zabezpieczenie przejściowe, a w chwili obecnej nie mamy podstaw, by twierdzić,że hipotekę bedzie można ustanowić". Taka jest interpretacja prawnika banku i jest ona podobno niepodważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 15.01.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Jaszczur, a w jakim banku starasz sie o kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczur 15.01.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 W Kredyt Banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarinaZ 15.01.2003 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 jesli coś spie.., przepraszam popsuję, to muszę za to zapłacić.Jeśli źle wykonam pracę, to firma za to płaci.A kto zapłaci za Wasze dodatkowe w czsie ubezpieczenia kredytu,niezałatwione w terminie sprawy, przedłużającą się budowę.To wszystko wymiernie kosztuje !Może by jakiś, jakoś rachunek dla MF wystawić ???Nie po raz pierwszy spotykam się z absurdami bubli prawnychi też mnie to boli, chociaż nie dotyczy, ale dotyczyć będzie. Karina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 17.01.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 Jaszczur, spróbuj w GE Bank Mieszkaniowy. Nam nie robią rzadnych problemów a właśnie staramy się o kredyt.PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankats 17.01.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 Wczoraj pytalam w BPH PBK: dają kredyty małżeństwom, tylko okres minimalnego ubezpieczenia kredytu wzrósł z 3 do 6 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankats 17.01.2003 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 Wczoraj pytalam w BPH PBK: dają kredyty małżeństwom, tylko okres minimalnego ubezpieczenia kredytu wzrósł z 3 do 6 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts