Gość 09.01.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Witam serdecznie wszystkich grupowiczowMam pytanie do konkretnych uzytkownikow w/w wkladu.Jakie powierzchie ogrzewacie tym wkładem prosze o konkrety?Ile drewna i jakiego (sezonowane, mokre) trzeba spalic na dobe?Co ile trzeba wyrzucac popiol?Jakie temperatury mozna uzyskac w domu z rozprowadzeniem cieplego powietrza?Jak to jest z doprowadzeniem zimnego powietrza do wkladu, bezposrednio pod wklad czy inaczej? I ogolnie jak dlogo trzeba sie bylo "uczyc" palenia, regulacja powietrza itp.....?Napiszcie swoje opinie na temat tego "cacka" PozdrawiamPrzyszly uzytkownik Jotula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi 09.01.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Po co 10 razy otwierać ten sam wątek - obok jest taki sam -pszukaj . Tak się zaśmieca Forum . Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Albo ja mam cos z oczami albo ty czytac nie umiesz.Gdzie jest mowa o wkladzie I 80 RH Panorama [12,0 kW]? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesion 09.01.2003 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 twoj wklad niestety nie jest na tyle wyjatkowy zeby obslugi nie imaly sie ogolne zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 On 2003-01-09 10:50, zibi wrote: Po co 10 razy otwierać ten sam wątek - obok jest taki sam - pszukaj . Tak się zaśmieca Forum . Zibi Palancie jak cię nie interesuje to po prostu nie wchodź na ten wątek ,nie zbieraj śmieci i nie dryguj kimś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Kominek o ktorym mowa , JEST wyjatkowy nawet porownujac go ze sparthermem nie mowie juz o jakichs lnnych tanich z kastoramy. Cala zeszla zime ogrzewalem wtedy jeszcze budowe sphartermem (nie obudowany). Zalezalo mi na tym by palio sie jak najdluzej i w porywach dochodzilem do 6 godzin (po zamontowaniu regulatora ciagu kominowego). Zmienila mi sie koncepcja samej obudowy i musialem kupic inny wklad, idealnie pasowal jotul panorama. Teraz uzytkuje go juz ponad miesiac, nie probowalem robic rekordu w dlugosci palenia ale 8 godzin juz sie palilo bez wysilku. Poniewaz nie mam drzewa sezonowanego to szybe trzeba czesto czyscic czesto. to akurat bez roznicy porownujac oba wklady. Szamot w sparthermie po jednym sezonie jest do wymiany, jotul jest zeliwniy. Nie zaluje ze musialem kupic drugi wklad bo wiem ze mam teraz najlepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 16.01.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Jurek - co to znaczy szamot do wymiany? Popękał, wyparował i czy jest to wada szamotu czy złego użytkowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Szamot do wymiany tzn. dwie sposrod chyba 10 czesci sa po roku uzywania dobre , pozostale wszystkie popekane. Dowiadywalem sie juz u przedstawiciela maja to wymienic bezplatnie w ramach gwarancji. Ale, to mimo wszystko klopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wos 16.01.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Jurekj - mozesz cos wiecej napisac na temat tego regulatora ciagu - czy jest montowany na kominie czy w kominie, ile kosztowal, namiary gdzie mozna kupic, co dalo jego zamontowanie itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 Jest to regulator firmy polmar (http://www.polmar.bialystok.pl). montuje sie go na kominie.Wyduzyl czas spalania 20-30%, a co za tym idzie oszczednosci. W reklamie firmy sa te oszczednosci jak pamietam sa wieksze , ale ja ciagle nie mam suchego , sezonowanego drzewa i stad moze te rozbieznosci. Wylot kominowy i tak trzeba czyms zakonczyc a ze za jednym razem mialem takze oszczednisci to uwazam ze wartalo wydac chyba okolo 400 zl. Jedyny mankament to bardziej okopcony komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 jurekj -jak sądzę jesteś z Białegostoku-gdzie kupiłeś wkład Jotula ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2003 Napewno w Bialymstoku jest przedstawiciel jotula. Ja jestem z Bielska- Bialej, i tutaj kupilem wklad. Regulator jest produkowany w Bialymstoku a na kominie zakladal mi go przedstawiciel ze Skoczowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orum 19.01.2003 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 do anonimowyJotula w Bialymstoku sprzedaje gosc w ANEKSIE ( taki dom handlowy) blisko gieldy owocowej .A przy okazji jak sie sprawdzi ten regulator przy spalaniu oleju opalowego , daje tez jakies oszczednosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts