Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pan Marian zwany już teraz przeze mnie Panem Taranem vel Niechlujem

zostawił śłady po czymś, co prawdopodbnie jest szpachlą do drewna.

Pan Marian układał podłogę,cyklinował i następnie lakierował zostawiając po sobie pobojowisko oraz zniszczenia.

A moja rola,to usunąć to teraz, tylko jak?

Gęsto pochlapane to coś (co chyba jest szpachlą,może z domieszką lakieru,nie wiem) znajduje się na gresie.Co mogłam to zdrapałam.

Trochę starałam się rozpuszczalnikiem nitro ale żadnego efektu.

Mam nadzieję,że to wyskrobię.

Gorzej ze szpachlą,którą Pan N. potraktował klinkier z cokołu od kominka.Miał uzupełnić sporą szparę,ale naćkał tego i wjechał oczywiscie do połowy cegieł.

Efekt jest tragiczny.Pomijam,że kolor tego i struktura-wióry ze szpachlą wyglądają ohydnie.Chcę to usunąć i pomalować jakąś ciemną fugą czy czymś.Albo od razu pomalować to w szparze,ale co z tym co na cegłach?

pomóżcie,help,czym to potraktować,żeby zniknęło?

https://forum.murator.pl/topic/44221-czym-usun%C4%85%C4%87-szpachl%C4%99-do-drewna-albo-co-innego/

Dzięki.

Może to być fuga z klinkieru murowanego na zewnątrz czy raczej nie bardzo?

A co z samą cegłą pod kominkiem,bo oczywiscie też jest upaćkana do połowy w ślicznym jasnym kolorze szpachli.

Załamać się można.

Ja się tylko modliłam,żeby większych spustoszeń nie było.Bo poza tym były jeszcze inne,drobne,ale zawsze-serce boli.

Takiego syfiarza to moje oczy jeszcze nie widziały.Choć skłonny do naprawiania błędów i słuchawką nie rzuca jeszcze. :lol:

Właśnie obiecał,że za tydzień w s t ą p i do mnie i "zobaczymy co się da zrobić".Boję się.Przecież przez tydzień nie zmieni się nagle w estetę.

:lol:

Powiedział "pani weźnie rozpuszczalnikiem,zawsze schodziło to i tera powinno a jak nie,to ja nie wiem".

spróbuj preparatem do usuwania starych powłok malarskich ( taka galaretka), jak to była szpachla z wiórów z wypełniaczem to powinno zejść, radzę spróbować najpierw w mało widocznym miejscu