wojtek1009 22.11.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Mam rurki c.o. w wylewce i w otulinie ale boję sie że woda zamarznie. Nie mieszkam jeszcze w domu i nie chcę codziennie pilnować temperatury (mam piec na węgiel) Spuściłem całą wodę z c.o. ale z rurek które są w wylewkach sie nie da - tak zrobiona jest instalacja. W sklepach proponują mi płyn który miesza się z wodą. Czy ktoś miał podobny problem - proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.11.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Płyn do CO nazywa sie np Ergolit A i kosztuje jakieś 6 zł/1l netto. To z tańszych środków. Z droższych ...inna chemia lub...kucie posadzek(ale to najdroższe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 22.11.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Pożycz sprężarke i wydmuchaj wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek1009 22.11.2005 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 jak wydmuchasz całą wodę z instalacji to zapraszam - zapłacę za to. Ale przemyśl czy warto bo całej wody nie da się wydmuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.11.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Swoją drogą niezły syf wejdzie potem do filtra z takiej "suchej"instalacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozeracz 22.11.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Wojtek, nie musisz wydmuchiwac calej wody, wydmuchaj chocby 2/3 i to raczej powinno wystarczyc bo woda bedzie sie miala gdzie rozszerzac. Zrob test, wstaw do zamrazalnika pelna butelke szklana z woda, a obok butelke napelniona do polowy. I zobaczysz czy ta napelniona do polowy peknie czy nie. Problemem bedzie jesli intstalacja nie jest riowno wypoziomowana i stworza sie zastoiska, wtedy rzeczywiscie moze to byc problem. No i druga wada, wypuszczanie wody z instalacji zawsze skraca jej zywotnosc (mowie o stali). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 22.11.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Podłącz sprężarke na 3-4 godziny i co nie wydmucha to wysuszy. Ja tak robiłem ze swoją podłogówką. Na początku chlusnęło wodą, potem leciało powietrze bardzo wilgotne (jak przyłożyłem rękę to była mokra) po 2 godzinach już było suche powietrze. Ale tutaj dodam że ja mam sprężare a nie sprężarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.11.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 WitamIle Ty tam tej wody zmieściłeś?Wypuść ile możesz, wydmuchaj, uzupełnij borygiem i śpij spokojnie. Ma dodatki przeciwutleniające i inne.Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts