hapek1 23.11.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Witam! Potrzebuję informacji które banki skredytują w 100%(bez wkładu własnego) zakup działki i jakie warunki(oprocentowanie w CHF ,prowizja) Nie posiadamy zabezpieczenia tj. mieszkania własnościowego ,gotówki itd. Narazie znalazłem jeden : Multibank 2,95 CHF i 1,5 prowizji - ale wiem że jeszcze jest takich banków kilka. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 24.11.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 zapytaj w BPH, na razie mamy od nich ofertę, ale jeszcze będę się rozglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k3 25.11.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 PKO BP - na działke + opłaty, ale max 10 lat kredytu. BGŻ - nawet 30 lat kredyt (ok. 3 %) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SOBOTKOWA 26.11.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Fortis BankOprocentowanie 2,02% (marża stała 1,00%)Brak prowizji za udzielenieRaty malejące (brak ubezpieczenia brakującego wkładu własnego)Zabezpieczeniem będzie hipoteka na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-p-o 18.12.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 kredyt bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaiPiotr 18.12.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 By nie zakladac nowego watku, mam nastepujacy problem:Mam zamiar wziac kredytm hipoteczny nazakup dzialki (byc moze na 100%) - zabezpieczeniem bedzie hipoteka nabywanego gruntu.Kredyt na okolo 10 lat.W czasie splacanie tego kredytu mam zamiar rozpoczac budowe domu i tez chcialbym posilkowac sie kredytem hipotecznym. I to wlasnie rodzi sie moje pytanie: czy moge wziac kredyt na dzialke w banku A a kredyt na dzialke w banku B? Jak to wyglada z punktu widzenia hipoteki?Licze na Wasze rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitkar1 23.12.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 polecam mbank (CHF, 30 lat, 3,2 % jezeli wartość działki nie przekracza 100000 zł, wycena po stronie kredytobiorcy, prowizja 2,2 %) i PKO BP (3,53%, 10 lat, wycena po stronie banku, prowizja 2,0%) Aktualnie bardzo pordobne oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.12.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Hello, wziąłem w tym roku na działkę w pko bp. podane wyżej wszystkie info o tym banku są o.k. jestem b. zadowolony. szybko, mniej formalności niż w bph. oprocentowanie niewiele wyższe, ale ja wolałem uniknąć ugrzęźnięcia w papierzyskach... wcześniejsza spłata możliwa bez dodatkowych opłat, przewalutowanie też. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 27.12.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Kurczę, albo coś się zmieniło przez rok, albo nie zgłębiacie tematu do końca. Owszem - kredyt na działkę 100% - proszę bardzo. W każdym banku. Ale potem zaczynają się schody jeżeli chodzi o dalszą budowę! W naszym przypadku nie poradziły z tym sobie ani Kredyt Bank, ani PKO BP. Teoretycznie można, ale w praktyce transze wypłacane na budowę byłyby co najwyżej kilkutysięczne. My w końcu poradziliśmy sobie zaciągając kredyt w Lukas Banku. Niestety, nie obyło się bez zabezpieczenia na drugiej hipotece. Słyszałam też, że BPH radzi sobie z takimi przypadkami. Moja rada: w trakcie rozmowy z bankiem trzeba zapytać o konkrety, tzn. pierwsza wypłata na działkę i co dalej? Jakie dokumenty? Jakie kwoty? Jakie rozliczenia transz? Najczęściej tzw. "doradcy" skupiają się tylko na ogólnych zasadach, a jak przychodzi do konkretnej dyskusji to dopiero czytają regulaminy, wewnętrzne instrukcje i dzwonią do centrali. Mądre korzystanie z kredytu może naprawdę przyprawić o zawrót głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts