Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt na ziemię 100% -bez zabezpieczenia

hapek1

Recommended Posts

Witam!

Potrzebuję informacji które banki skredytują w 100%(bez wkładu własnego) zakup działki i jakie warunki(oprocentowanie w CHF ,prowizja)

Nie posiadamy zabezpieczenia tj. mieszkania własnościowego ,gotówki itd.

Narazie znalazłem jeden : Multibank 2,95 CHF i 1,5 prowizji - ale wiem że jeszcze jest takich banków kilka.

Prosze o pomoc :wink:

• 4 weeks później...

By nie zakladac nowego watku, mam nastepujacy problem:

Mam zamiar wziac kredytm hipoteczny nazakup dzialki (byc moze na 100%) - zabezpieczeniem bedzie hipoteka nabywanego gruntu.

Kredyt na okolo 10 lat.

W czasie splacanie tego kredytu mam zamiar rozpoczac budowe domu i tez chcialbym posilkowac sie kredytem hipotecznym. I to wlasnie rodzi sie moje pytanie: czy moge wziac kredyt na dzialke w banku A a kredyt na dzialke w banku B? Jak to wyglada z punktu widzenia hipoteki?

Licze na Wasze rady.

Hello,

wziąłem w tym roku na działkę w pko bp. podane wyżej wszystkie info o tym banku są o.k. jestem b. zadowolony. szybko, mniej formalności niż w bph. oprocentowanie niewiele wyższe, ale ja wolałem uniknąć ugrzęźnięcia w papierzyskach... wcześniejsza spłata możliwa bez dodatkowych opłat, przewalutowanie też.

pozdrawiam,

Kurczę, albo coś się zmieniło przez rok, albo nie zgłębiacie tematu do końca. :o

Owszem - kredyt na działkę 100% - proszę bardzo. W każdym banku. Ale potem zaczynają się schody jeżeli chodzi o dalszą budowę! W naszym przypadku nie poradziły z tym sobie ani Kredyt Bank, ani PKO BP. Teoretycznie można, ale w praktyce transze wypłacane na budowę byłyby co najwyżej kilkutysięczne.

My w końcu poradziliśmy sobie zaciągając kredyt w Lukas Banku. Niestety, nie obyło się bez zabezpieczenia na drugiej hipotece. :evil: Słyszałam też, że BPH radzi sobie z takimi przypadkami.

Moja rada: w trakcie rozmowy z bankiem trzeba zapytać o konkrety, tzn. pierwsza wypłata na działkę i co dalej? Jakie dokumenty? Jakie kwoty? Jakie rozliczenia transz? Najczęściej tzw. "doradcy" skupiają się tylko na ogólnych zasadach, a jak przychodzi do konkretnej dyskusji to dopiero czytają regulaminy, wewnętrzne instrukcje i dzwonią do centrali. Mądre korzystanie z kredytu może naprawdę przyprawić o zawrót głowy.