Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchenka gazowa czy płyta ceramiczna

Kuchenka gazowa czy płyta ceramiczna  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kuchenka gazowa czy płyta ceramiczna

Recommended Posts

a moze ceramiczna płyta gazowa? jednak ogien pod garnkiem to ogien:)

Myslalam o tym, ale to nie zalatwi problemu klejącej mazi na meblach..

Niestety nie mogę sobie pozwolić na wyciąg bo w tym samym pomieszczeniu wisi piec co i ew. wyciag moglby wyciagnac powietrze, ktore jest potrzebne piecowi :(

G

My mamy ceramiczna plyte gazowa zasilana z butli co nam wystarczy na okolo 2-3 miesiace(40zl-butla).Nie mielismy okazji korzystac z elektrycznej plyty ale wydaje mi sie ze gazowa jest bardziej ekonomiczna i latwiej "sterowac" przy gotowaniu. Minus to to ze po kilku latach ciezko doczyscic palniki.

Poltomy

Przez 10 lat miałam kuchenię elektryczną i osad na górze szafek był koszmarny. Fakt - nie miałam wyciągu więc może byłoby go mniej. Ale żeby zupełnie nie - to nie wierzę. Dlatego papier na górze szafek jest jak najbardziej wskazany. Przy elektrycznej musiałam częściej porzesuwać garnki, przy gazowej wystarczy, ze skręce gaz.

Cóż, wskazaną przez ciebie niekonsekwencję wytłumaczę nie brakiem logiki, ale niedoskonałością wyrazu (co innego miałem na myśli, co innego zrozumiałaś). Szybkość gotowania i cenę odnosiłem do kuchenki, nie do piekarnika. Jego wybór nastąpił ze względów praktycznych i subiektywnych, a nie ekonomicznych (rzadko korzystamy z niego).

Cóż, wskazaną przez ciebie niekonsekwencję wytłumaczę nie brakiem logiki, ale niedoskonałością wyrazu (co innego miałem na myśli, co innego zrozumiałaś). Szybkość gotowania i cenę odnosiłem do kuchenki, nie do piekarnika. Jego wybór nastąpił ze względów praktycznych i subiektywnych, a nie ekonomicznych (rzadko korzystamy z niego).

Aha, ok :)

Bo wczesniej wlasnie tego nie zrozumialam :)

Teraz wiem co miales na mysli.

a moze ceramiczna płyta gazowa? jednak ogien pod garnkiem to ogien:)

Myslalam o tym, ale to nie zalatwi problemu klejącej mazi na meblach..

Niestety nie mogę sobie pozwolić na wyciąg bo w tym samym pomieszczeniu wisi piec co i ew. wyciag moglby wyciagnac powietrze, ktore jest potrzebne piecowi :(

G

to może pochłaniacz z filtrem tłuszczowym - powietrze zostaje w pomietrzeniu, przefiltrowane. Wadą jest to że fitry trzeba zmieniac