Gabi.gg 24.09.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Sztorcowy thermo jesion i olej, powiadasz... zabieram się więc za poszukiwania. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 25.09.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 gabi, podloga drewniana zawsze sie troche rysuje, takie zycie. panowie poprawiajacy okladzine na scianie mieli drabine bez gumowej nakladki na nozce jednej i to jest najwieksza rysa jak dotad... ale po roku uzytkowania nie zauwazylam jakis strasznych zniszczen, a my nie odkurzamy czesciej niz raz na tydzien, a czasem nawet 2 tygodnie. to sa deski trojwarstwowe w lakierze matowym firmy tarkett. lakier mat tez wplywa na mala widocznosc rysek... pewnie w polysku byloby gorzej. w sypialniach mamy dab barwiony na czekoladowy kolor i szczotkowany - on jest praktycznie niezniszczalny, wiec cos w tym jest ze orzech miekszy. ale za to ten kolor orzecha... jest naprawde piekny... http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/q7MP1Y23iVPvQixg2B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 25.09.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 w sypialniach mamy dab barwiony na czekoladowy kolor i szczotkowany - on jest praktycznie niezniszczalny, [/img] vendea, dąb java szczotkowany też z Tarkettu może? pokażesz zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 25.09.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 tak tarkett, ale nie wiem czy "java" - dąb 1 lamel, szczotkowany ciemny braz, lakier mat - na opakowaniu nr 11512786, wiesz te nasze podlogi ta sa cieniutkie, za 99 zl, takie nie do cyklinowania - twoja "java" pewnie z lepszej serii tarkettu... http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/186bR28uTziGoZtctB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/i2YnDVdroiApoiKMHB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/05tOU3tvvnJbrcggaB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 25.09.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 vendea, Piękna ta twoja podłoga. Patrzyłam na stronę firmy tarkett i dużo tam różnych wersji w orzechu. Jakiej grubości jest ta deska? Może pamiętasz z jakiej serii? Ja chcę drewnianą podłogę położyć wszędzie, za wyjątkiem łazienki i dlatego trochę się obawiam jak się ta orzechowa podłoga będzie sprawowała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 25.09.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 gabi, my zdecydowalismy sie na podlogi tarkettu trojwarstwowe z najtanszej serii viva - jest to podloga ktorej nie mozna cyklinowac, tylko jak sie zniszczy to jest do wyrzucenia - my wolimy zmienic podlogi niz je cyklinowac, tacy z nas leniwi inwestorzy zaleta takiego rozwiazania jest cena, okolo 100 zl za mkw. ten orzech to tak zwana "mini deska" czyli 1 lamel ale w wymiarze 11 cm X 120 cm - numer w katalogu 11070146. odradzam drewno w kuchni. chlapanie i rozgniatanie na podlodze truskawek nie sluzy drewnu. tak samo korytarz. ja sie bardzo duzo przeprowadzalam i mialam juz taki patent - prawdziwy bukowy parkiet z malych deszczulek w korytarzu byl zrodlem mojej nieustatnnej troski a i tak po 2 latach do niczego sie nie nadawal. jesli koniecznie chcesz cieple podlogi w holach i kuchni, polecam panele z wysokiej polki najlepiej udajace gres lub kamien - mialam takie pergo w kuchni i fantastycznie sie sprawowalo a bylo cieple i nie udawalo nachalnie drewna, zamieszczam ci zdjecie. takze quick step robi fantastyczne panele udajace gres w kolorze jasno szarym o wymiarach 63 cm X 63 cm - wlasnie ogladalam te podloge i wyglada bajecznie, zajrzyj sobie na ich strone. albo plytki gresowe na ogrzewaniu podlogowym (teraz tak mam i nie martwie sie jak mi upadnie jogurt albo malzonek wparuje do mieszkania w kompletnie zabloconych butach). http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/z10xpc8mnwx4xi3mrB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 25.09.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 vendea, podłogi śliczne, i orzech i dąb! (choć szkoda że nie java, bo chętnie zobaczyłabym jak się prezentuje w prawdziwym wnętrzu....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 25.09.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 vendea, Dziękuję za informacje o Twojej podłodze. Ja koniecznie chcę mieć jednakową podłogę wszędzie. Pomysł z tańszą podłogą, którą się wymienia, gdy się zniszczy, bardzo mi się podoba. Proszę napisz mi jeszcze czy ten orzech ma taki odcień różowy czy raczej złotawy. Bardzo zależy mi na tym różowym odcieniu, a te orzechowe podłogi, które dotąd oglądałam, wszystkie niestety miały odcień złotawy. Jedyna z różowym odcieniem jaką udało mi się znaleźć, to chińska podłoga - ale tej obawiam się, bo nie mam przekonania co do jej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 26.09.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 gabi, rozowego nie widze. raczej braz. jesli zalezy ci na rozowawym brazie, to moze bacu (w oferice kahrsa - seria linea)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fondue 26.09.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ghost napisał: "bierz w takim razie sztorcowy thermo jesion ....olej i masz podłoge trwałą łatwo odnawialną...kolorystyka w deseniu orzecha...cena mniejsza..ostatnio coraz wiecej sie uklada" czy ja mogę poprosić zdjęcia tego cuda? jak wyglada thermo jesion pod olejem (najlepiej sztorcowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.09.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 hmm jak trafie na sklep zrobie fotke ale ma pod reka tylko próbnik który wykonałem zrobiłem tego z 500m/kw ale tak to jest jak dasz ludziom aparat zadne ze zdj sie nie nadaje do publikacji i wyklasowałem..teraz robie od pon w bielsku 50m/kw deski z thermo jesiona i 60 m/kw parkietu jak skoncze dam foty ale to bite 4 tyg jak na razie machne..zdj próbnika pod lakierem ok? na pon bedzie popołudniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 26.09.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 A gdzie można kupić ten sztorcowy thermo jesion? Masz jakieś pomysły kto to produkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 26.09.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Podłoga teak piękna. A na stronce jeszcze piękniejsze podłogi merbau, szczególnie ten z desek wyglądających jak pokład statku. http://www.galeriaparkietu.pl/images/realizacje/merbau/fot12_b.jpg Gdzie można kupić deski o takim wyglądzie? Btw, mam też problem z doborem koloru okien do podłogi merbau (też drewniane). Jakoś żaden z wybranych mi "nie pasuje" - lepiej byłoby obejrzeć takie zestawienia w oryginale, nie na próbnikach. Mozecie zdradzić, jakie były kolory okien w tych realizacjach (chętnie z fotkami)? Albo moze koś pochwali się, jak u siebie zestawił kolory drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.09.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 W sprawie takiej posadzki z merbau ..zgłoś sie do Pana jarekkur tez troj miasto zrobi na 200% procent porządany efekt i wykona to bdb..jesli sie tyczy okien to ja sie nie wypowiadam co producent to inny kolor okien..nie nadażysz.. gabi..hmm moze nie produkuje ale chcetnie sprzedam heheh najpierw wstrzymaj konie do wklejenia zdj..jak bedzie ci odpowiadać ..to bedziemy rozmawiać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.09.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 W sprawie takiej posadzki z merbau ..zgłoś sie do Pana jarekkur tez troj miasto zrobi na 200% procent porządany efekt i wykona to bdb..jesli sie tyczy okien to ja sie nie wypowiadam co producent to inny kolor okien..nie nadażysz... No właśnie. Siedzę teraz nad próbnikami okien i bramy garażowej. A tu jeszcze skomponować to wszysko z podłogą! Nie zdziwię się, jak jakieś siwe włosy jutro u siebie znajdę... Btw, do p. jarekkur mam już kontakt, ale to bardziej w kwestii wykonania, a teraz oglądam, jak ludzie zestawiają kolory - w celu inspiracji! Z tą podłogą jest dośc trudno, ma bardzo różne odcienie, więc nie wiem, który brac pod uwagę. A z twoich doświadczeń , jaki kolor dominuje w podłodze z merbau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.09.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 To jest naprawde jakis tam problem..merbau od merbau ..sie różni taki urok egzotów..a do tego nie wiem czy ustaliliscie chemie nawierzchniową..koncowy charakter, deseń posadzki będzie wynikać z jej wykonczenia dana chemia..wiec ja naprawde nie pomoge w tej kwestii zwróć sie do jarekkur..porozmawiało dwóch facetów o kolorach Pomijając juz kwestie semantyczną opisu słowami kolorów..to jak wspomniałe na dzien dobry merbau od merbau sie różni a pod rózna chemia róznie wyglada..howgh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.09.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 To jest naprawde jakis tam problem..merbau od merbau ..sie różni taki urok egzotów..a do tego nie wiem czy ustaliliscie chemie nawierzchniową..koncowy charakter, deseń posadzki będzie wynikać z jej wykonczenia dana chemia..wiec ja naprawde nie pomoge w tej kwestii zwróć sie do jarekkur..porozmawiało dwóch facetów o kolorach Pomijając juz kwestie semantyczną opisu słowami kolorów..to jak wspomniałe na dzien dobry merbau od merbau sie różni a pod rózna chemia róznie wyglada..howgh! Udało się z powodzeniem. Ale wniosek z tych moich kombinacji jest pewny: nie ma najmniejszego sensu dobierać kolorów na podstawie folderów. Wybrałam się z próbnikiem kolorów okien do sklepu z deskami podłogowymi, przyłożyłam deski merbau kilku producentów, takie, które już dłużej leżały na ekspozycji, dobrze wybarwione - i wszystko było jasne! Dwa kolory okien pasowały bardzo dobrze do każdego odcienia merbau (u tego producenta pod nazwą framire i calvados). Trudniej było, niestety, 'uporządkować' elewację. Ostatecznie przyjęłam, że kolor okien będzie pośredni między kolorem bramy i dachówki (ostatecznie, wnętrze będę osobiście oglądać częściej, niż elewację)... Btw, jedno z nas na pewno nie jest facetem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 28.09.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Btw, jedno z nas na pewno nie jest facetem! Zechciej wybaczyć...Młoda Damo.no cóz myslałem ale czasem za duzo mysle..hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fondue 29.09.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 hmm jak trafie na sklep zrobie fotke ale ma pod reka tylko próbnik który wykonałem zrobiłem tego z 500m/kw ale tak to jest jak dasz ludziom aparat zadne ze zdj sie nie nadaje do publikacji i wyklasowałem..teraz robie od pon w bielsku 50m/kw deski z thermo jesiona i 60 m/kw parkietu jak skoncze dam foty ale to bite 4 tyg jak na razie machne..zdj próbnika pod lakierem ok? na pon bedzie popołudniem ok, super. Mam jeszcze pytane. Słyszałam opinie, że jeśli drewno jest poddane obróbce termicznej pomimo lepszej stabilności szybciej próchnieje/rozwarstwia się. Czy przy thermo-jesionie jest takie zagrożenie? Jaki jest największy mankament thermo-drewna, który moze je dyskwalifikować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 29.09.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Dąb hmm napewno kruszy sie wiec sie tego na debie nie czyni akacja czy tez jesion wcale próchnieje..hmm no zamiast dajmy na to w kosmicznie złych warunkach 200lat spróchnieje w 150..(może)..ja tam wad nie widze inaczej nie polecałbymJak ułoże wkleje fotki jak skoncze tez to obaczysz..drewno jest przesliczne..Dzisiaj na sklep nie trafiłem jutro trafie..mam tam problem z wylewka i musze sam jechac..jak dojade na sklep to zrobie tę sztorcówke for you.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts