Kashmir 24.11.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Przepraszam, jeśli dubluje wątek, ale żmudne śledzenie wyników użycia opcji „szukaj” nie pomogło i mam w głowie ogromny mętlik – więc kolejny raz poproszę Was o pomoc Otóż czy znacie może adresy stron internetowych, ewentualnie jakieś watki czy artykuły z tego Forum, które w prosty i przystępny sposób – ale jednocześnie wyczerpujący – opisywałyby procedury związane z papirologią niezbędną do rozpoczęcia budowy? Oczywiście znam ramowo przebieg tego procesu: wiem, że najpierw WZ, potem architekt, projekt – a w końcu pozwolenie na budowę. Niestety – co krok okazuje się, że trzeba „czegoś jeszcze”. Że do WZ niezbędna jest mapka, że tu geodeta, tam odpis z KW, że znowu mapka (tylko inaczej nazywająca się…) Nie mam dużo czasu i chciałabym go spożytkować w miarę efektywnie – nie biegając kilka razy w te same miejsca po te same dokumenty, zatem poszukuje jakiegoś „łopatologicznego” opisu, co, gdzie kiedy? Poza stroną czysto formalną – jest jeszcze kwesta przyłączy – i tu znowu mapki, wypisy i cuda wianki. Być może część tych rzeczy można załatwić od razu – np. zamawiając większa ilość jakichś mapek, czy zlecając szerszy zakres usług geodecie? I czy w ogóle przyłącza da się załatwiać nie posiadając jeszcze WZ? A może niektóre z nich są konieczne, aby te magiczne WZ uzyskać??? Jak to wyglądało u Was? Ile trwało? Czy można w jakikolwiek sposób sprawić, aby przejść całą ta stronę proceduralną możliwie najszybciej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts