gochaha 24.11.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Mam pustostan do kapitalnego remontu. Chcialam założyć ogrzewanie gazowe ale podobno w tym budynku jest problem z kominami. Wiem, ze sąsiedzi z góry robili coś takiego, ale ja mieszkam na parterze w 3 pietrowym budynku. To stary dom. W mieszkaniu są piece, które nadają sie tylko do rozbiórki. Szukam podpowiedzi jak założyć gazowe mimo małej liczby kominów albo jak inaczej rozwiazac sprawe ogrzewania. Kupowanie nowych pieców kaflowych uwazam za bzdurne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redrum 24.11.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Przy kondensacie albo turbo nie musisz podłączać się ze spalinami do komina wystarczy przewód powietrzno spalinowy typu rura w rurze i może wychodzić przez scianę (do 21kw) ale i tak potrzebujesz kanał wentylacyjny.Pozdr ol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windcracker 24.11.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Przy kondensacie albo turbo nie musisz podłączać się ze spalinami do komina wystarczy przewód powietrzno spalinowy typu rura w rurze i może wychodzić przez scianę (do 21kw) ale i tak potrzebujesz kanał wentylacyjny. Pozdr ol zgadzam sie w 100%, wentylacja to chyba się znajdzie, przecież były piece kaflowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezak 25.11.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Bez problemu.Polecam zapytac najbliższego instalatora który montuje i uruchamia piece.Najmniejszy problem zdecydowanie z piecami kondensacyjnymi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts