tjord 24.11.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 witam! mam wg wyliczen dostac zwrot z US, ulga remontowa,zwrot VAT i ulga odsetkowa. razem coś ok. 10000 zł. jak US to wypłaca. bo ktoś mi powiedział ze w ratach................ czy to prawda ? bo raty mie nie urządzają wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 25.11.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 To ile US zwróci Ci po złożeniu PIT-u za 2005r. będzie zależało od Twoich dochodów. US w 2006r. nie zwróci Ci więcej niż wielkość podatku który odprowadziłeś do US przez cały 2005r. Reszta pieniędzy nie przepadnie ale niestety będzie zwracana w kolejnych latach (tak jak wyżej). Co najwyżej wraz z dokumentem PIT możesz złożyć wniosek o zaniechanie pobierania podatku od osób fizycznych, i jeżeli US się zgodzi to będziesz otrzymywał co miesiąc wynagrodzenie brutto (Twój pracodawce nie będzie potrącał Ci podatku dochodowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjord 26.11.2005 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 no ok.rozumiem ze jak zaplacilem 5000 podatku to do 5000 dostane zwrot z samej ulgi remontowej. ale z VATUza materialy ? przeciez zwrot Vatu powinien iść z innej sakiewki US ? czy sie myle ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 27.11.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Też tak myślę że zwrot vatu nie ma nic wspólnego z podatkiem jaki nam pobrał skarbowy przez ostatni rok.Jest ktoś z forumowiczów który już wydębił od skarbówki różnicę vatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 28.11.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Nikt nie mógł "wydębić", ponieważ ustawa wchodzi w zycie 1 stycznia 2006r Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 28.11.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Fakt wpadłem na to dopiero po głębszych przemyśleniach. .pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts