Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Janki i okolice

piopar

Recommended Posts

Blache z posypka mozesz zobaczyc u Statka forumowego na Pulawskiej.

Podaje telefon do Niego

022 585 51 58

Zapolski i Spolka , znajdziesz w niecie.

Tez kupowalam u nich dachowke , jestem zadowolona z obslugi.

Blacha z posypka wyglada ladnie ,jedz popatrzec. :)

Potrzebuje kominiarza :)

Dzieku piekne za namiar pewnie jutro lub w sobote podjade obejrzeć, generalnie mam coraz wiekszy dylemta zawsze mayśleliśmy o zielonym dachy ale kolor domu wyszedl dosc ciemny i boje sie ze ciemna zieleń na dachu przytłoczy budynek wiec teraz szukam jakiego klasycznego kloloru dachówki (ceglasty) ale w sumie idealna byłaby blachodachówka właśnie imitująca gont z posypka np jasno szara.... nie wiem musze jaką wizulizacja sobie strzelić :-)

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Prymus jesli chcesz na zywo zobaczyc szary z posypka to moge zapytac sasiadke czy da rade wpasc na ogledziny.

Wyglada bardzo ladnie.

Widze , ze budujesz szkielet.

Sluze porada.

Mieszkalam w szkielecie ladnych kilka lat :D

o chętnie podpytaj a ja dam znać jakby była mozliwosci i bede miał czas, dom generalnie jest budowany w technologii sumikowo-łątkowej nie tradycyjny szkielet po tych balach w środek idzie ocieplenie folia itp i wykończenie wewnętrzne...

Zapytam , ale mysle , ze w kazdej wolnej chwili mozesz podjechac i mozemy isc popatrzec .

Teraz sasiedzi wyjechali przypomnialo mi sie :oops: , ale dom stoi i widac z daleka.

Chyba , ze prosciej bedzie Co zobaczyc na Pulawskiej w skladzie.

Ta blacha jest inna od tradycyjnej , wystepuje w malych arkuszach , czyli sa mniejsze straty .

Jesli to co widac na zdjeciu to bedzie kolor elewacji to faktycznie ciemna zielen nie bardzo podchodzi.

Na wystawce napulawskiej jest taki kolorek , ktory fajnie by pasowal ,moim zdaniem.

Pomaranczowo - brazowy tak mniej wiecej :roll:

Nie ciemny.

No dziekuje za miłe słowa nie mam niestety żadnej wizualizacji, generalnie dom bedzie parterowy z zintegrowanym garażem na 2 samochody, w środku 4 pokoje 2 łazienki kuchnia salon pom gospodarcze i garderoba i to wszystko w 200 m zabudowy. Z przodu nawiązywać bedzie do klimatu dworkowego, ponadto bedzie także duży zadaszony taras (ponad 28m) i do tego troche mniejszy słoneczny.... nowa fotka - ściany zewnętrzne już stoją :-)

http://img171.imageshack.us/img171/7398/domre9.jpg

Shot at 2007-08-18

Dobrze, mam nadzieje, ze w ciagu tygodnia bedzie konczyl. Na razie nie pokazuje zdjec bo jeszcze nic nie jest skonczone, jak juz zafugujemy to sie pochwale :)

PRYMUS, ostatnio bylismy na objezdzie i nie znalazlam tej Twojej budowy, pewnie dlatego ze jest daleko od drogi, ale tego sie doczytalam po fakcie. Nastepnym razem bede sie lepiej rozgladac :)

wow :o :D Prymus

Pieknie wyglada :p

Kiedy ciesle wchodza ?

Czy to ta sama ekipa bedze robila dach?

Duzy taras dobra rzecz,bedziesz na pewno zadowolony.

No dzieki, cieśle sa od samego początku mam jedna ekipę na całość od fundamentów po wykończenie wewnątrz prakycznie oddają mi dom pod klucz bez kuchni i łazienek, jak na razie jestem nadal w wielkim szoku ich jakością i rzetelnością, wyobrażcie sobie że dotrzymali słowa i mamy cene z listopada 2006, ponadto fachowo doradzają i robią wiele rzeczy dodatkowych (np dali dodatkowe ławy których nie było w projekcie) mój kier jest także w szoku, wczesniej wplacilem im tylko zaliczke i zaczeli prace bez podpisania umowy - wyrobili dom i przed pierwsza transza praktycznie skonczyli fundamenty - mówie ekipa zloto jak na razie, nie wymieniam nazwy bo prosili aby ich na ogóle nie reklamować - praktycznie i tak nie maja terminów na najbliższe 2 lata...

PRYMUS, ostatnio bylismy na objezdzie i nie znalazlam tej Twojej budowy, pewnie dlatego ze jest daleko od drogi, ale tego sie doczytalam po fakcie. Nastepnym razem bede sie lepiej rozgladac :)

podpowiadając to jak bedziesz jechała od strony Dawid Drogą Hrabską, miniesz po lewo skrzyzowanie z ul . Willową oraz po lewo bedzie take osiedle domów segmentowanych jedziesz jeszcze kawalek prosto i po prawej bedzie stał zielony pojemnik na śmieci przy drewnianym ogrodzeniu za tym ogrodzeniem skręcasz w prawo i wjeżdżasz w drogę dojadową do naszej posesji...

z samej Drogi Hrabskiej budowy praktycznie nie widać...

powodzenia

PRYMUSTo super , ze masz taka fajna ekipe , tacy ludzie zawsze jednak maja prace.

Milo slyszec cos takiego na tym forum , gdzie przewaznie sie narzeka.

W sprawie dachu to polecam Ci jednak Statka Zapolski i spolka.

Maja lepsze ceny niz Dabrowicz , bylam tu i tu zanim kupilam dachowke.

Nie pamietam czy dawalam Ci namiar

022 855 51 58.

Pan Sebastian tam obsluguje milo forumowiczow.

Polowa grupy piaseczynskiej u Niego kupowala.

Uwaga na tego człowieka

Zakład Usługowy

Ogólno-Budowlany, Hydrauliczno-Elektryczny

Stanisław Zbigniew Pieńkowski Puznówka 164A

08-440 Pilawa

"Firma" działa na terenie: Białołęki, Starej Miłosnej, Sulejówka, Halinowa, Okuniewa, Garwolina, Pilawy oraz Janek i Nadarzyna.

Firma musiała zmienić adres - poprzednio była zarejestrowana na terenie Sulejówka

Właściciela można poznać po sumiastych wąsach, białym Audi A8 i skórzanych spodniach i po tym że przed rozpoczeciem prac żąda bardzo wysokiej zaliczki.

Niroboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!e dajcie się nabrać i nie płaćcie ani grosza przed ukończeniem