Pepe 09.01.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Ostatnio zastanawiam się na ogrzewaniem promiennikowym (w grę wchodzi tylko elektryczne). Czytałem kilka wątków na forum, ale nie natrafiłem na nikogo kto ma promienniki marmurowe firmy "Termar" z Wrocławia (http://www.termar.pl).Jeden ze znajomych właśnie takie zamontował, ale jeszcze nie mieszka. Wygląda to dosyć archaicznie... ale może ktoś ma już jakieś dobre doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anik 11.01.2003 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 Mielismy promiennik (plyta marmurowa) o mocy 1,3 kw. Niestety okazal sie za slaby do naszego pomieszczenia (10 m2)pomimo zapewnien sprzedawcy ze bedzie wystarczajacy. W pokoju było zimno a licznik szalal przez cala dobe. Musze jednak dodac ze pokoj jest wyjatkowo zimny, (stare okno, brak sasiadow, stary budynek). Podobno takie grzejniki owszem sprawdzaja sie ale tylko w super dobrze izolowanych domach. Teraz grzejemy piecem z dynamicznym rozladowaniem i jest duzo lepiej. Zaleta plyty jest to ze nie zajmuje duzo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2003 Też słyszałem że marmurowe sie nie sprawdzają.Muszą mieć na wierzchu kwarc.W biurze mam na 10m2 promiennik 600W i grzeje jakieś 8godzin na dobę.Płacę na dwa miesiące 60zł za ogrzewanie.Też nie mam dobrze ocieplonego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 19.01.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 Bedac w ta sobote w Castoramie w Szczecinie widzialem promienniki. Byly produkcji wloskiej. Sa w ksztalcie bialego panelu z blachy grubosci ok. 10 cm. Przednia scianka miala male otwory, wewnatrz widoczna byla biala plyta. W czasie pracy caly panel jest lekko cieply. Byly na kolkach, ale mozna je powiesic tez na sciane czy suficie. Mialy przelacznik moc i termoregulator. Moce 3 modeli to odpowiednio: 600/800 W - 298zl, 600/1200 - 378 zl i 900/1800 W - 458zl. Roznia sie wielkoscia, najmocniejszy : 95x55x10 cm. Promienniki pojawily sie pierwszy raz, sa narazie drogie, ale maja podobno staniec. Wiec w temacie promiennikow zaczyna sie cos dziac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 19.01.2003 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 Ryszard1, a co Ty tak siejesz to info po Forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts