VIP Jacek 27.01.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Szukam wkładu kominkowego do ciągłego palenia do dgp z turbiną dużej mocy. Powierzchnia do ogrzania ok. 180 m2 pow. z poddaszem użytkowym tj. ok 600 m3.Parter wysokość pomieszczeń ok. 3 m, poddasze ok. 2,5 m. Myślałem o największym Jotulu - Panoramie 15 KW lub francuskim Fonte Flame.Generalnie interesują mnie te wkłady, które skutecznie ogrzeją tą powierzchnię.Możesz coś poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.04.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 ...po dłuuuugim zastanawianiu się ostatecznie na placu boju zostały: Austroflamm Argos lub Pelagon i Spartherm FDh 570+SVS...Mają chyba podobne parametry i...niestety również podobną CENĘ !!! Zależy mi na kominku dwustronnym, czyli z szybami vis a vis, który będzie miał jednocześnie pobór powietrza z zewnątrz. Planuję dołożyć trochę szamotu wokół dla lepszej akumulacji... I jeszcze jedno...oba chyba są za słabe ( nominalnie 11kW ) do ogrzewania domu 250 m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszcz 2 24.04.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Proszę o pomoc Mam domek firmy Archon http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41f4ed1db50ca kubatura 719 m3 pow urzytk 127,3 m3 pow zab 129,7 m3 pow domu 157 W domu chcemy zamontować dobrej firmy wkład kominkowy (ale bez przesadyzmu jeżeli chodzi o cenę np. Tarnava, Dovre), ma on rozprowadzać ciepło tadycyją metodą, dom jest dobrze ocieplony cegła porotherm 30cm, styropian 12cm, wełna mineralna 25cm i okna plastikowe. Dom bedzie ogrzewany gazowo tylko wieczorami na jeśieni lub na wiosnę chcemy się dogrzewać przez kominek. Kominek ma pełnić funkcję dodatkowego żróżdła ciepła Prosze o pomoc w dobraniu wkadu i mocy Pozrawiam Agnieszka R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 07.03.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Poszukje wkladu o malej mocy, waskiego.Interesuje mnie kominek Spartherm Arte B z pionowa szyba Prosze o opinie na temat tego wkladu. Jakie jest doprowadzenie powietrza (ma przygotowane z zewnatrz).Jak uzytkuje sie wklady z podnoszona szybka? bo zdsje sie ze Arte B taka wlasnie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 14.10.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Poszukje wkladu o malej mocy, waskiego. Interesuje mnie kominek Spartherm Arte B z pionowa szyba Prosze o opinie na temat tego wkladu. Jakie jest doprowadzenie powietrza (ma przygotowane z zewnatrz). Jak uzytkuje sie wklady z podnoszona szybka? bo zdsje sie ze Arte B taka wlasnie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 26.07.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam,potrzebuję skontaktować się z Foerest-Natura - niestety nie odbiera telefonu ani nie odpowiada na maile. Czy ktoś miał kontakt z nim w ostatnich 2 tygodniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
christoffvan 28.02.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam. Zastanawiam się nad kupnem wkładu kominkowego firmy EKKOM. Z tematu i pierwszego postu wynika ze jest to renomowana firma. Czy ktoś z użytkowników wkładów tej firmy możne podzielić się ze mną swoją opinią i czy z zakupu jest zadowolony??? Zakupu mam dokonać w markecie i stąd moje wątpliwości...Pozdrawiam i dziękuje z góry za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 28.02.2010 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam. Większość producentów i importerów palenisk ma w ofercie wyroby dobre i ... tanie. Ty wybrałeś akurat model, który jest tani. Dlatego można go kupić w markecie. Nie różni się niczym od innych wkładów podobnej konstrukcji, jakie można w tychże marketach nabyć. Pozdrawiam. P.S. Ależ chciało Ci się tak stary "post" wyszukiwać Od tych paru lat, bardzo dużo rzeczy się zmieniło w kominkowej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts