Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PIEC GAZOWY ULRICH - CZY KTOŚ MOŻE COŚ POWIEDZIEĆ- POLECIĆ?

delfinm

Recommended Posts

WITAM!

Potrzebuje rady-czy ktos zna moze piece firmy ULRICH? Czy faktycznie jest taki oszczedny jak reklamuja? Mam mieszkanie na poddaszu - bardzo wysokie, potrzebuje mocnego pieca, a zarazem zeby nie zbankrutowac:-) Mieszkanie ma ok 100 m2.

A to jest sciaga-o tym myslalam:

http://www.marax.com.pl/index.php?action=artykul&id=1584

Z gory bardzo dziekuje :p

Witam

Mam Ulricha KO21, to jest kociołek kondensacyjny, czy nieco inny niż ten, który jest w tym linku. Powierzchnia podobna, około 110 mkw. W sezonie za gaz płacę ok. 150 zl/miesiąc. Kocioł bezawaryjny (4 lata). Mam tylko wątpliwości, czy na twoje 100 metrów wystarczy ten Wandich o mocy maks. 18 kW.

Pozdrawiam

Powierzchnia podobna, około 110 mkw. W sezonie za gaz płacę ok. 150 zl/miesiąc. Kocioł bezawaryjny (4 lata).

Nareszcie ktoś odważył się napisać, że działa właściwie :-)

Z reguły o Ulrich'ach piszą właściciele "mercedesów" i (mam wrażenie)

instalatorzy / dealerzy konkurencji ;-)

Po latach okazuje się, że Nexie / Lanosy / Espero / Nubiry nie były takie złe ;-)

Pzdr

JKK

• 3 weeks później...

(...)

Potrzebuje rady-czy ktos zna moze piece firmy ULRICH? Czy faktycznie jest taki oszczedny jak reklamuja? Mam mieszkanie na poddaszu - bardzo wysokie, potrzebuje mocnego pieca, a zarazem zeby nie zbankrutowac:-) Mieszkanie ma ok 100 m2.

(...)

Szanowny Panie,

Dziękujemy za zainteresowanie ofertą urządzeń firmy Ulrich.

Na stronie http://www.ulrich.com.pl znajdzie Pani większość informacji na temat naszych produktów, oraz informacje dotyczące naszych Dealerów, którzy realizują sprzedaż i serwis na terenie kraju (ich spis dostępny jest na: http://www.ulrich.com.pl/siec/siec.php?dzial=k&id=2).

Moc urządzeń grzewczych podawana jest w kW - upraszczając, to ile metrów kwadratowych obsłuży dane urządzenie zależy od mocy urządzenia, ale też od typu pomieszczeń ogrzewanych, tj. rozbioru cieplnego oraz rozbioru ciepłej wody użytkowej.

W Pana przypadku proponuję:

-w wersji z podgrzewaczem kocioł Kondensich KOMPRESSOR 21kW lub Wandich FUTURA+ 19kW + podgrzewacz Wasserlux 140 sysX2.

-w wersji bez podgrzewacza kocioł Kondensich KOMPRESSOR lub Wandich FUTURA+ 24 kW (z kotła 24 kW większy wydatek ciepłej wody)

Szczegóły dotyczące kotłów Kondensich KOMPRESSOR i Wandich FUTURA+ na stronie www.

Z poważaniem,

Powierzchnia podobna, około 110 mkw. W sezonie za gaz płacę ok. 150 zl/miesiąc. Kocioł bezawaryjny (4 lata).

Po latach okazuje się, że Nexie / Lanosy / Espero / Nubiry nie były takie złe ;-)

Pzdr

JKK

Porównanie komfortu jazdy, niezawodności, itp. 5-7 letniego Mercedesa z 5-7 letnimi Nexią / Lanosem / Espero czy Nubirą to błąd logiczny, bo to dwie skrajności. Należałoby się zastanowic, czy Ulrich to nie jest raczej Toyota.

• 1 month później...

Pzdr

JKK

Porównanie komfortu jazdy, niezawodności, itp. 5-7 letniego Mercedesa z 5-7 letnimi Nexią / Lanosem / Espero czy Nubirą to błąd logiczny, bo to dwie skrajności. Należałoby się zastanowic, czy Ulrich to nie jest raczej Toyota.

Nawiązując do Mercedesa - artykuł z grudniowej Rzeczpospolitej:

"MERCEDES JEDZIE DO NAPRAWY

Jak podaje magazyn motoryzacyjny "Auto Motor und Sport", w tym roku najczęściej kierowaną do serwisu marką samochodów w Niemczech był Mercedes. Zgodnie z zaleceniami producenta w 350 tys. pojazdów tej marki należało sprawdzić takie elementy, jak układ hamulcowy, elektryka oraz wycieraczki. - W Polsce w ramach wymienionych akcji serwisowych zostało wezwanych na przegląd i ewentualną wymianę poszczególnych elementów ok. 3 tysięcy aut - poinformował Piotr Wójcik z DaimlerChrysler Automotive Polska. Według danych firmy Samar, od stycznia do listopada w Polsce sprzedano 2245 tych aut, o 17 proc. mniej niż rok wcześniej. -a.mac."